Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

48 ώρες στη Ρώμη

Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς σε μια πόλη που προκαλεί δέος με την ενέργεια που αποπνέει, τους αιώνες ιστορίας, την αρχιτεκτονική της και τη ζηλευτή καθημερινότητα των Ρωμαίων κατοίκων της με την υπέροχη γλώσσα; Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, με δεκάδες αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, πλατείες διάσημες σε όλο τον πλανήτη, χιλιάδες επιλογές καφέ, φαγητού και διασκέδασης, ζηλευτές γειτονιές με γκαλερί και πολυχώρους, η Ρώμη θα σας χαρίσει τόσες υπέροχες εμπειρίες στις 48 ώρες της γνωριμίας σας μαζί της, που σίγουρα θα θελήσετε να ξαναέρθετε με την πρώτη ευκαιρία. Εκτός από τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία όπου η on line κράτηση εισιτηρίων μήνες πριν είναι απολύτως απαραίτητη γιατί οι ουρές είναι ατελείωτες, θυμηθείτε ότι χρειάζεται κράτηση στα γνωστά εστιατόρια -ακόμη και αν θέλετε απλώς ένα aperitivo. Aυτά είναι τα κακά του υπερ-τουρισμού στις μητροπόλεις.


Ημέρα άφιξης / Απόγευμα / Βράδυ





Φτάνοντας στο ξενοδοχείο σας, μην ξοδέψετε χρόνο παρά για ένα γρήγορο φρεσκάρισμα και γραμμή για την πρώτη γνωριμία με το κέντρο της πόλης.


Εγκλιματιστείτε πίνοντας καφέ στο φημισμένο Caffè Greco, ένα από τα παλαιότερα στην Ευρώπη, με ονειρεμένα κομψή διακόσμηση. Στις αλλοτινές εποχές ήταν αγαπημένο του λόρδου Byron και του Shelley. Στη συνέχεια μπορείτε να κάνετε βόλτα σε κάποιες από τις εμβληματικές πλατείες της Ρώμης:





Τη μπαρόκ Piazza di Spagna με τη Fontana della Barcaccia και τα 135 Ισπανικά Σκαλιά που τη συνδέουν με την εκκλησία Trinitá dei Monti. Γύρω από την πλατεία υπάρχουν καταστήματα διάσημων σχεδιαστών όπως Gucci, Bulgari, Valentino κ.α.


Την Piazza di Trevi όπου οι τουρίστες πετούν, ως γνωστόν, νομίσματα μέσα στο αναγεννησιακό σιντριβάνι ύψους 25,9 μ. και πλάτους 49 μ., καθώς η παράδοση λέει ότι έτσι θα ξανάρθουν στην πόλη.





Επίσης φημισμένη είναι η Piazza Navona με το οβάλ σχήμα, γεμάτη υπαίθρια καφέ, εστιατόρια και πλανόδιους ζωγράφους. Κατασκευασμένη τον 1ο αιώνα, έχει στο κέντρο της την Κρήνη των Τεσσάρων Ποταμών και απέναντι την μπαρόκ εκκλησία Sant’ Agnese.


Διαβάστε περισσότερα:

--.gr

Related posts

e-ΕΦΚΑ: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις 72 δόσεις

admin

Ψηφιακή Μέριμνα 2: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του voucher 200 ευρώ για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού

admin

«Ανακυκλώνω – Αλλάζω θερμοσίφωνα»: Παράταση της προθεσμίας για τις αγορές έως την 24η Οκτωβρίου

admin

Έκλεισε η συμφωνία για συγχώνευση Attica Bank – Παγκρήτιας, το υπουργείο Οικονομικών καταγράφει τα οφέλη

admin

Πρόγραμμα «Σπίτι μου»: 25.934 αιτήσεις υποβλήθηκαν μέχρι τις 4 Μαΐου

admin

Σχεδόν 7 εκατ. τουρίστες στην Ελλάδα στο 5μηνο – Η εικόνα για τον τουρισμό

admin

Η Glafka Capital επενδύει στην Ελλάδα

admin

Πασχαλινό τραπέζι: Πόσο θα πληρώσουμε φέτος για οβελία – Έως και 8 ευρώ η τιμή του κτηνοτρόφου

admin

Ταμείο Ανάκαμψης: Όλο το χρονοδιάγραμμα για τα νέα δάνεια και τις επιδοτήσεις

admin