Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επικύρωση στόχων μείωσης CO2 για την Μπάρμπα Στάθης

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, έλαβε επίσημη επικύρωση για τους βραχυπρόθεσμους στόχους της σχετικά με τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) από την Παγκόσμια Πρωτοβουλία “Science Based Targets” (SBTi).

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η πρωτοβουλία SBTi είναι μία παγκόσμια κίνηση που ενθαρρύνει τις εταιρείες να αναλαμβάνουν δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, θέτοντας στόχους που βασίζονται στην επιστήμη και συνάδουν με τη Συμφωνία του Παρισιού, η οποία αποσκοπεί στον περιορισμό της ανόδου της θερμοκρασίας του πλανήτη στον 1,5°C. Συγκεκριμένα, οι στόχοι της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ αφορούν μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλα τα πεδία δραστηριότητας (Scope 1, 2, και 3) και έχουν ορίζοντα ολοκλήρωσης έως το 2030. Ειδικότερα, η εταιρεία δεσμεύεται δημόσια για απαλλαγή από τις άμεσες και έμμεσες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και στοχεύει να μειώσει τις απόλυτες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως το 2030 για τα πεδία 1 & 2 κατά 42%, για το πεδίο 3 κατά τουλάχιστον 25% και τις εκπομπές FLAG του πεδίου 3 κατά τουλάχιστον 30 %.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, κ. Νικήτας Ποθουλάκης επεσήμανε:

«Στην ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ ο σεβασμός του περιβάλλοντος αποτελεί θεμελιώδη αξία που διατρέχει τη λειτουργία της εταιρείας από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε όλοι μαζί για την επίτευξη των συγκεκριμένων στόχων και η συνεισφορά όλων μας καθίσταται ιδιαίτερα σημαντική.»

Related posts

Μύλοι Κεπένου: Στα €3,21 εκατ. τα EBITDA 9μήνου

admin

Ξεκινά κρουαζιέρες στις 29 Μαΐου η Celestyal Cruise

admin

Επίσημη ασφαλιστική εταιρεία στα «Ποσειδώνια 2024» η Groupama

admin

Εκτίναξη 721,14% στα κέρδη της ΦΑΓΕ το δεύτερο τρίμηνο!

admin

Συνεργασία PwC Ελλάδας με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

admin

Πώς συνεχίζεται ο ψηφιακός μετασχηματισμός των ΕΛΤΑ

admin

Great Place to Work για τρίτη συναπτή χρονιά η Kafea Terra

admin

«Πράσινο» φως για επενδύσεις στο λιμάνι του Πειραιά

admin

ΕΤΕ: Νέο στεγαστικό δάνειο με προνομιακούς όρους για την απόκτηση πρώτης κατοικίας

admin