Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Διατηρούν μικρό προβάδισμα οι αγοραστές

Σε ανοδικό έδαφος διατηρείται το ελληνικό

χρηματιστήριο

, για τρίτη συναπτή ημέρα, αν και το προβάδισμα των αγοραστών χαρακτηρίζεται προς το παρόν ως «εύθραυστο». Η συσσώρευση, οι επιλεκτικές κινήσεις των traders και το στενό εύρος διακύμανσης του

Γενικού Δείκτη

διαμορφώνουν το τοπίο στην εγχώρια αγορά.


Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Τρίτης (17/9) ο ΓΔ ενισχύεται κατά 0,16% και διαπραγματεύεται στις 1.425,87 μονάδες. Υψηλό ημέρας αποτελούν οι 1.427,40 μονάδες και χαμηλό ημέρας οι 1.425,83 μονάδες. Οι τράπεζες παρουσιάζουν ξανά καλύτερη εικόνα συγκριτικά με τους υπόλοιπους κλάδους και δίνουν περαιτέρω ώθηση λόγω της «βαρύτητάς» τους.





Υποστηρικτικό για το Χ.Α. το κλίμα ικανοποίησης στις ΗΠΑ, με νέο ιστορικό υψηλό του Dow Jones και την ελπίδα ότι η Fed θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης, αντί για 25 μ.β. που ήταν το αρχικό σενάριο. Κερδισμένα βγαίνουν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όπως φαίνεται στην έναρξη των σημερινών συναλλαγών.


Ο τραπεζικός κλάδος παραμένει στο προσκήνιο, καθώς πέραν του επερχόμενου placement για το 8% με 10% που κατέχει το ΤΧΣ στην Εθνική Τράπεζα, χθες -μετά τη λήξη της χρηματιστηριακής συνεδρίασης- η Moody’s αναβάθμισε τις προοπτικές της ΕΤΕ και της Eurobank, από σταθερές σε θετικές. Είχε προηγηθεί ανάλογη κίνηση από τον αμερικανικό οίκο για το outlook της ελληνικής οικονομίας.





Όσον αφορά την Eurobank, οι εξελίξεις «τρέχουν» και στο πεδίο της έκδοσης του 6ετούς ομολόγου της. Η τράπεζα βγαίνει σήμερα στις αγορές με green bond και με στόχο την άντληση 750 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά το ΤΧΣ, μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας θα παρθούν οι οριστικές αποφάσεις για το ακριβές ποσοστό των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας που θα πουλήσει, από το συνολικά 18,39% που κατέχει.


Στο πεδίο των εταιρικών αποτελεσμάτων, σήμερα είναι η σειρά της Noval Property να ανακοινώσει τις εξαμηνιαίες επιδόσεις της. Ακολουθούν την Τετάρτη (18/9) η Πλαστικά Θράκης, την Πέμπτη (19/9) η Viohalco, η Attica Bank και η Lavipharm και την Παρασκευή (20/9) η Premia Properties, μεταξύ άλλων.






Διαβάστε περισσότερα στο --.gr





Ειδήσεις σήμερα





Φθινόπωρο με βροχές, κεραυνούς και χαλάζι σε έξι περιοχές σήμερα – Πιο δύσκολη η Τετάρτη





Βίντεο: Άγριο ξύλο σε ντιμπέιτ υποψήφιων δημάρχων στη Βραζιλία – Τον χτύπησε με καρέκλα στο κεφάλι και τον έστειλε στο νοσοκομείο





«Φέρτε πίσω την προτομή της Νεφερτίτης» – Tο χρονικό της κλοπής του γλυπτού που ζητά η Αίγυπτος από τη Γερμανία

Related posts

Επιτόκια: Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό τον Απρίλιο θα καθορίσουν την απόφαση της ΕΚΤ

admin

Credit Suisse: Ισχυρή πτώση 11,10% για τη μετοχή της μετά το «σωσίβιο» των 50 δισ. φράγκων

admin

ΕΛΤΑ Courier: Σταματούν οι παραλαβές μέχρι τις 8 Ιανουαρίου

admin

Αυξήσεις στο Δημόσιο ένας ή και δύο μισθοί τον χρόνο για όλους

admin

4 νέα εκθαμβωτικά ρολόγια σε τιμές στρατόσφαιρας

admin

Νέο σταθμό υποδοχής LNG στην Αλεξανδρούπολη προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

admin

Τηλεργασία και έλεγχοι: Ποιες βεβαιώσεις ισχύουν και τι προβλέπεται

admin

Αναστολές συμβάσεων Φεβρουαρίου: Τι αλλάζει

admin

Στεγαστικά δάνεια: Διπλός «κόφτης» στο ύψος και τη δόση από το 2025 – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δανειολήπτες

admin