Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ

ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ

Αλλη μια δημοσκόπηση (Alco) δείχνει προβάδισμα του Νίκου Ανδρουλάκη (28,7%) στην κούρσα για το ΠΑΣΟΚ, όμως τα ποσοστά κρατούν ακόμα τουλάχιστον δύο παίκτες στο παιχνίδι του β’ γύρου. Ο Χάρης Δούκας έρχεται δεύτερος (23,1%), η Αννα Διαμαντοπούλου τρίτη (17,2%) και ακολουθούν Παύλος Γερουλάνος (9,4%), Μιχάλης Κατρίνης (4,4%) και Νάντια Γιαννακοπούλου (3,3%). Για τα ζευγάρια του δεύτερου γύρου, παρότι σε όλα κερδίζει ο Ανδρουλάκης, το ενδιαφέρον εστιάζεται στο μεγάλο ποσοστό των αναποφάσιστων, που ξεπερνούν σε όλες τις περιπτώσεις το 20%. Συμπέρασμα; Εκείνοι που επιλέγουν κάποιον εκτός του ζευγαριού της ερώτησης, δεν έχουν ακόμα αποφασίσει σε ποια πλευρά θα ταχθούν. Και αυτό έχει τη σημασία του ειδικά γι’ αυτούς που κάνουν εκτιμήσεις για τον δεύτερο γύρο –καμία δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ

Δύο φορές ήδη έχουν ανατραπεί τα φαβορί στα πασοκικά στοιχήματα: στην αρχή τη χαμηλότερη απόδοση «έδινε» ο Δούκας, όμως μετά τις πρώτες δημοσκοπήσεις, που όλες τον έδειχναν να προηγείται, πέρασε μπροστά ο Νίκος Ανδρουλάκης. Μετά την ομιλία του στο ΣΕΦ την Κυριακή, ο δήμαρχος Αθηναίων βρίσκεται πάλι στην πρώτη θέση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον αντίκτυπο που είχε τουλάχιστον η εικόνα που παρουσίαστηκε στη συνεδρίαση της ΚΠΕ. Τίποτα, υπενθυμίζω, δεν έχει κριθεί, ειδικά αν η βάση που φτάσει στην κάλπη ξεπεράσει τις 250.000. Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα όμως είναι πως η πρωτιά στις στοιχηματικές θα «κλειδώσει» μετά την εμφάνιση στο ντιμπέιτ.

ΑΥΘΟΡΜΗΤΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Η ίδια δημοσκόπηση μέτρησε και αυθόρμητες απαντήσεις για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Και εκεί το αποτέλεσμα δείχνει και τη θέση στην οποία βρίσκεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης: 17% από τους σημερινούς ψηφοφόρους ΣΥΡΙΖΑ απαντάει πως δεν ξέρει ποιος μπορεί, στο τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ, να τον βοηθήσει να αυξήσει την επιρροή του. Στο 31% της ίδιας ερώτησης βρίσκεται ο Στέφανος Κασσελάκης, στο 15% ο Αλέξης Τσίπρας, στο 9% ο Σωκράτης Φάμελλος, στο 7% ο Νίκος Παππάς, στο 6% ο Παύλος Πολάκης και στο 4% η Ολγα Γεροβασίλη. Στην ερώτηση αν η μομφή ήταν σωστή απόφαση, το δείγμα του ΣΥΡΙΖΑ μοιράζεται σε 45% υπέρ και 45% κατά.

ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ

Δεν είναι εύκολη η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ – και αυτό δεν φαίνεται μόνο στα μεγάλα, αλλά και στα μικρά. Για παράδειγμα: η νομαρχιακή επιτροπή και η ομάδα μελών του Πειραιά είχαν αποφασίσει να καταθέσουν χθες το απόγευμα στεφάνι και λουλούδια στο μνημείο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, στην επέτειο της δολοφονίας του. Η πλευρά Κασσελάκη, με επικεφαλής τον συντονιστή του Κερατσινίου, θα καταθέσει σήμερα, προφασιζόμενη, λένε στελέχη των «87», διάφορες δικαιολογίες. Να δούμε αν αύριο θα συμμετάσχουν στο ίδιο μπλοκ στην αντιφασιστική πορεία.

Related posts

Ταχιάος: Γίνονταν εργασίες στη γέφυρα, υπεύθυνος για τα μέτρα ασφαλείας η κατασκευαστική εταιρεία

admin

Πολιτική σκηνή σε τρεις κατευθύνσεις

admin

Ευρώπη: Χωρίς ηγεσία στη δίνη των κρίσεων

admin

Τι θα γίνει αν υπάρξει προσφυγή στο ΣτΕ

admin

Μάχη Αχτσιόγλου – Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η πρώτη δημοσκόπηση

admin

Σωσίβιο στον ΣΥΡΙΖΑ

admin

Στο μυαλό του Φειδία Παναγιώτου

admin

Σήμα διπλωματικής αναβάθμισης

admin

«Πόλεμος» στη Βουλή για την επιστολική ψήφο

admin