Image default
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Το Τέξας χαρακτηρίζει συμμορία ιδρυμένη στη Βενεζουέλα “τρομοκρατική” οργάνωση

Τεξανοί αξιωματούχοι χαρακτήρισαν χθες Δευτέρα “ξένη τρομοκρατική οργάνωση” συμμορία που ιδρύθηκε στη Βενεζουέλα, γνωστή με την ονομασία Tren de Aragua (“Τρένο της Αράγουας”), απόφαση που συνάδει με πρόσφατους ισχυρισμούς του Ντόναλντ Τραμπ, κατά τον οποίο πολλοί από τους χιλιάδες μετανάστες που φθάνουν παράτυπα στις ΗΠΑ ήταν τρόφιμοι φυλακών της Λατινικής Αμερικής.

Οι αρχές στη Βενεζουέλα “αποφυλάκισαν κρατούμενους με μόνο έναν όρο: ‘Φύγετε από τη Βενεζουέλα και μην ξαναγυρίσετε’”, υποστήριξε ο Μάικ Μπανκς, αξιωματούχος καθ’ ύλην αρμόδιος για τα σύνορα του Τέξας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση υπό τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις ενθαρρύνουν εγκληματίες να πάνε στις ΗΠΑ, εφαρμόζοντας αυτή που περιέγραψε ως “πολιτική ανοίγματος των συνόρων”.

Ο κυβερνήτης του Τέξας, ο Γκρεγκ Άμποτ, παρών στη συνέντευξη Τύπου, δήλωσε ότι η Tren de Aragua κηρύσσεται “ξένη τρομοκρατική οργάνωση”.

Ο χαρακτηρισμός αυτός σημαίνει στην πράξη πως οι αρχές θα είναι πλέον σε θέση να τη διώκουν με βάση την αντιτρομοκρατική νομοθεσία, ενώ επιτρέπει επίσης τη δημιουργία ειδικής ομάδας αφιερωμένης στον αγώνα εναντίον της συμμορίας.

Η Tren de Aragua, η οποία αρχικά δημιουργήθηκε στη Βενεζουέλα, επιδίδεται σε εκβιάσεις, φόνους, διακίνηση ναρκωτικών κι εμπορία ανθρώπων σε διάφορες χώρες της Λατινικής Αμερικής, σύμφωνα με τις αρχές.

Εξαιτίας της βαθιάς πολιτικής και οικονομικής κρίσης στη Βενεζουέλα, πολλοί μετανάστες επιτράπηκε να εισέλθουν στην αμερικανική επικράτεια και να ζητήσουν άσυλο.

Υπερασπιστές των δικαιωμάτων των μεταναστών αντιτείνουν πως, αντίθετα με όσα διατείνονται οι Ρεπουμπλικάνοι, η κυβέρνηση Μπάιντεν επιβάλλει αδικαιολόγητους περιορισμούς σε ανθρώπους που δικαιούνται άσυλο.

Το μέτρο ανακοινώθηκε από τις αρχές του Τέξας μια εβδομάδα μετά την τηλεμαχία των υποψηφίων στις προεδρικές εκλογές. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, ο κ. Τραμπ καταφέρθηκε εναντίον της κυρίας Χάρις ερίζοντας πως αυτή προσωπικά επέτρεψε εκατομμύρια μετανάστες χωρίς χαρτιά να εισέλθουν στην επικράτεια των ΗΠΑ αφού αφέθηκαν ελεύθεροι από φυλακές και ψυχιατρεία.

Related posts

Ρωσία: Ένας νεκρός και δέκα τραυματίες από την επίθεση φιλοουκρανών μαχητών στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ

admin

Ουγγαρία: Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου υπέγραψε την επικύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

admin

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε τον Ιούνιο το πρώτο της εμπορικό πλεόνασμα μετά από 16 μήνες

admin

Αιτούντες άσυλο σπεύδουν να περάσουν στη Φινλανδία από τη Ρωσία πριν κλείσουν εκ νέου τα σύνορα

admin

Ο Μπάιντεν ευχαρίστησε τον Σίσι για τη διαμεσολάβηση για την εκεχειρία στη Γάζα

admin

Χέρτσογκ: Το Ισραήλ εξετάζει όλες τις επιλογές μετά την “κήρυξη πολέμου” του Ιράν

admin

Ιράκ: 11 άνθρωποι εκτελέστηκαν δι’ απαγχονισμού για “τρομοκρατία”

admin

Πούτιν: Πλήγματα της Ουκρανίας σε ρωσικά εδάφη με δυτικά όπλα θα σημαίνει πόλεμο του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία

admin

ΗΠΑ: Νεκρός ο δράστης της σφαγής στο Μέιν

admin