Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΧΑΙΡΕΤΟΥΡΕΣ

ΧΑΙΡΕΤΟΥΡΕΣ

Ναι, σε λίγη ώρα στις ομιλίες τους θα κάρφωναν ο ένας τον άλλον. Ναι, μπορεί να μη χαιρέτησαν όλοι ο ένας τον άλλο με την καρδιά τους. Ομως και οι έξι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ χαμογέλασαν και κάθισαν ο ένας δίπλα στον άλλο, στην πρώτη σειρά χθες στο ΣΕΦ, γνωρίζοντας πως οι κάμερες τραβούν – στην πλειονότητά τους, έμειναν όλοι μέσα καθ’ όλη τη διάρκεια των ομιλιών, που δεν τράβηξαν και λίγο. Η εικόνα ήρθε σε αντίθεση με τα όσα διαδραματίζονται στον ΣΥΡΙΖΑ. Και ενδεχομένως αποδεικνύει πως στο ΠΑΣΟΚ έχουν κατανοήσει τόσο την κρισιμότητα των στιγμών όσο και το μέγεθος της ευκαιρίας.

ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ

Οι συζητήσεις, πάντως, τόσο εντός όσο και εκτός της αίθουσας έδιναν και έπαιρναν. Μια ομάδα υποστηρικτών του Ανδρουλάκη από την Πάτρα είχε πιάσει τη δεξιά της αίθουσας, απ’ όπου έκανε και την είσοδό του ο πρόεδρος, ενώ στ’ αριστερά είχαν κάτσει, όρθιοι, οι υποστηρικτές του Δούκα. Προτού ξεκινήσει η διαδικασία η Διαμαντοπούλου είχε θερμό τετ α τετ με τον Απόστολο Κακλαμάνη, ενώ ο Γερουλάνος έφερε μια γύρα όλες τις παρέες έξω από την αίθουσα. Οταν πια πήραν όλοι τις θέσεις τους, Διαμαντοπούλου και Δούκας που κάθονταν δίπλα έπιασαν κουβέντα. Κι αυτή, από τις κινήσεις των χεριών και μια κάποια δεινότητα των ωτακουστών, αφορούσε το ζήτημα που είχε προκύψει με την ανάρτηση της Διαμαντοπούλου.

ΛΑΘΟΣ ΤΟΥΙΤ

Ποια ανάρτηση; Για περίπου μισό λεπτό το Σάββατο το μεσημέρι, στον επίσημο λογαριασμό της πρώην υπουργού ανέβηκε μια ανάρτηση της Νίκης Κεραμέως που αφορούσε την ψηφιακή κάρτα εργασίας. Το λάθος που προφανώς έκανε ο χειριστής των λογαριασμών των δύο διορθώθηκε αμέσως, όμως οι φωτογραφίες είχαν ήδη βγει. «Θα βασίσουμε το μέλλον μας σε αναρτήσεις στα social media ή θα το πάρουμε στα χέρια μας; Είναι πέραν από τη φαντασία η δική μου φωτογραφία και το όνομά μου πάνω από ανακοίνωση υπουργού της κυβέρνησης», απάντησε η Διαμαντοπούλου, στοχεύοντας εμμέσως και σε συνυποψηφίους της για πολιτική διαχείριση του λάθους.

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ

Στο προεδρείο χθες στο ΣΕΦ βρέθηκε ο Νίκος Σαλαγιάννης, που εκτέλεσε και χρέη χρονόμετρου – εργασία ιδιαιτέρως ωφέλιμη και για τους δημοσιογράφους. Είχε συμφωνηθεί ο καθένας από τους έξι υποψηφίους να μιλήσει 25 λεπτά – που στην ώρα ΠΑΣΟΚ σημαίνει ένα μισαωράκι. Τον χρόνο τήρησαν σχεδόν ευλαβικά ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας, ενώ κατά ένα τέταρτο (και βάλε) υπερέβησαν τον χρόνο τους τόσο ο Παύλος Γερουλάνος όσο και η Αννα Διαμαντοπούλου. Συνολικά, οι ομιλίες κράτησαν τέσσερις ώρες. Και το πιο ενδιαφέρον είναι ότι η αίθουσα έμεινε γεμάτη μέχρι το τέλος.

Related posts

Κασσελάκης για εξαήμερη εργασία: Με εμάς ο νόμος επιστρέφεται από εκεί που ήρθε

admin

Ο «τρίτος δρόμος» του Μητσοτάκη για την ευρωκάλπη

admin

O Μητσοτάκης εκτός συνόρων

admin

Ελληνική εμπλοκή σε τρία μέτωπα στη Μέση Ανατολή

admin

Κασσελάκης στο MEGA: Η σύγκλιση πρέπει να γίνει σταδιακά, στη βάση των προγραμμάτων

admin

Χαρίτσης: Να συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών – «Ο Μητσοτάκης να σταματήσει τα πολεμικά παιχνίδια»

admin

Φάμελλος: Η ανεργία στη Δ. Μακεδονία είναι απόδειξη της άδικης κυβερνητικής πολιτικής

admin

Bloomberg: Η Τουρκία προχώρησε σε δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς

admin

Οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων σε αποστολή στο Αγιον Ορος

admin