Image default
ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΝΕΑ

Wunsch (ΕΚΤ) για μειώσεις επιτοκίων: To be continued αλλά προσοχή στον πληθωρισμό

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να είναι σε θέση να συνεχίσει να χαλαρώνει την πολιτική της, αλλά θα πρέπει να προσέχει την αύξηση των τιμών καταναλωτή, σύμφωνα με το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Pierre Wunsch.

«Στο βασικό μας σενάριο, εάν οι προβλέψεις μας γίνουν πραγματικότητα, θα πρέπει να είμαστε σε θέση να μειώσουμε περαιτέρω τα επιτόκια», δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε την Κυριακή στο βελγικό VRT. «Αλλά βλέπω έναν μικρό κίνδυνο να συμβεί αυτό πιο αργά, αν ο πληθωρισμός των υπηρεσιών παραμείνει αυξημένος».

Ο Wunsch μίλησε τρεις ημέρες αφότου η ΕΚΤ μείωσε τα επιτόκια για δεύτερη φορά, με την πρόεδρο Κριστίν Λαγκάρντ να αφήνει να εννοηθεί ότι μια ακόμη τέτοια κίνηση μπορεί να είναι πιο πιθανή τον Δεκέμβριο – και όχι στην επόμενη συνεδρίαση του Οκτωβρίου.

Η αύξηση των τιμών καταναλωτή «φαίνεται να είναι λίγο πολύ υπό έλεγχο», δήλωσε ο επικεφαλής της βελγικής κεντρικής τράπεζας. «Αλλά ο πληθωρισμός υπηρεσιών – ο πληθωρισμός χωρίς τα αγαθά και την ενέργεια – παραμένει πολύ υψηλός, περίπου 4%. Επομένως, δεν είναι τόσο εύκολο και αν η ανάκαμψη έρχεται, και ελπίζουμε ότι έρχεται, είναι πολύ πιθανό ο πληθωρισμός να παραμείνει πάνω από το 2% για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα».

Η ΕΚΤ επέμεινε την περασμένη εβδομάδα στις προβλέψεις της για τον πληθωρισμό, προβλέποντας ότι η αύξηση των τιμών καταναλωτή θα φθάσει τον στόχο του 2% μέχρι το τέλος του 2025.

Related posts

Alpha Bank: Τρεις επενδυτές στη β’ φάση του project Neptune

admin

Alpha Bank: Στο ζύγι της ΕΚΤ το «σπιράλ μισθών-τιμών»

admin

Πρόστιμα σε τράπεζες από τις Βρυξέλλες για καρτέλ ομολόγων

admin

Κορυφαία πρόκληση η κυβερνοασφάλεια για τις τράπεζες λένε επτά στους 10 CROs

admin

Εγγραφή στο e-banking της Παγκρήτιας και από απόσταση

admin

Alpha Bank: Ανοιξε το βιβλίο προσφορών για το Tier 2 των 500 εκατ.

admin

DBRS: Ελληνικές και ευρωπαϊκές τράπεζες αντέχουν ένα σοκ SVB

admin

Εξι νέα καταστήματα για την Οptima bank

admin

Ποιες εταιρίες βραβεύθηκαν στο διαγωνισμό καινοτομίας της Εθνικής Τράπεζας

admin