Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καταπατημένα: Σπίτια με «φως-νερό-τηλέφωνο» στο 20% της αξίας και από 100 ευρώ το μήνα

Μετά από δεκαετίες και παλινωδίες πολλών κυβερνήσεων, μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο για να μπει τέλος στο άλυτο πρόβλημα των διακατεχομένων ακινήτων, για τα οποία αντιδικούν ιδιώτες και δημόσιο, εδώ και πάνω από έναν αιώνα!


Στις 30 Σεπτεμβρίου ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, για ακίνητα στις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, Έβρου, Εύβοιας, Ηρακλείου, Ιωαννίνων, Καρδίτσας, Κέρκυρας, Λάρισας, Λασιθίου, Λέσβου, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πιερίας, Ρεθύμνου, Σάμου, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Χανίων και Χίου. Ενώ στις 31 Οκτωβρίου για όλες τις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της χώρας. Η προθεσμία λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου 2025 και 31 Οκτωβρίου 2025 αντίστοιχα.





Με Κοινή Υπουργική Απόφαση την οποία υπογράφουν οι Κωστής Χατζηδάκης, Θάνος Πετραλιάς και Δημήτρης Παπαστεργίου, ξεκινά η διαδικασία προκειμένου χιλιάδες ιδιώτες να αποκτήσουν δικαίωμα εξαγοράς και καθαρούς τίτλους στην περιουσία τους. Αφορά σε σπίτια, κτήματα, εργοστάσια ή όποια άλλα ακίνητα που κατέχουν ήδη οι ίδιοι από δεκαετίες (ή και αιώνες ενδεχομένως οι πρόγονοί τους) αλλά οι Κτηματικές Υπηρεσίες θεωρούν ότι βρίσκονται σε εκτάσεις που ανήκουν στο Δημόσιο (αρμοδιότητος του υπουργείο Οικονομικών ή του Ταμείου Εθνικής Άμυνας αλλά όχι πχ του πρώην υπουργείου Γεωργίας, της ΕΤΑΔ ή άλλων φορέων, ούτε χαρακτηρισμένα ρέματα, αιγιαλούς, παραλίες κλπ).


Διαβάστε περισσότερα:

--.gr

Related posts

«Γυάλινο Μουσικό Θέατρο»: Οδηγείται στη «σκηνή» των πλειστηριασμών (pics)

admin

Δείτε τη λίστα με τα νομικά πρόσωπα – Οι «πρωταθλήτριες» στον κατάλογο των εταιρειών-μεγαλοφειλετών του Δημοσίου

admin

Ecofin: Μπλόκο της Πολωνίας στον ελάχιστο εταιρικό φόρο

admin

Πώς η ΔΕΗ αντικρούει τα επιχειρήματα της Κομισιόν περί δεσπόζουσας θέσης

admin

Πόσα χρήματα δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση στους Παλαιστινίους και πού πηγαίνουν

admin

ΑΑΔΕ: Ψηφιακή φοροδιαφυγή άνω των 30 εκατ. ευρώ από e-shops

admin

Τέλος 4 λεπτών για τα πλαστικά ποτήρια από τον Ιανουάριο του 2022

admin

ΑΑΔΕ: 16.000 νέοι μεγαλοοφειλέτες σε 1 χρόνο

admin

Πακέτο πέντε μέτρων για τη στήριξη των πολιτών ανακοίνωσε ο Οικονόμου

admin