Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Wall Street: Κέρδη για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα για S&P 500 και Nasdaq

Κερδοφόρα έκλεισε η εβδομάδα για τους βασικούς δείκτες της

Wall Street

και πλέον όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην πολυαναμενόμενη συνεδρίαση συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) στις 17 και 18 Σεπτεμεβρίου όπου υπάρχει πλέον σοβαρές ενδείξεις ότι θα προχωρήσει επιτέλους σε μείωση των επιτοκίων πλέον κατά 25 μονάδες ώστε να πάρει ανάσα και η αμερικανική οικονομία. Στόχος να ξεκολλήσει επιτέλους το επιτόκιο της Fed το οποίο βρίσκεται εδώ και περίπου ένα χρόνο στο 5,25% με 5,5%.


Οι ενδείξεις και τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν όλη την περασμένη εβδομάδα όπου ειδικότερα ο δείκτης τιμών καταναλωτή τον Αύγουστο διαμορφώθηκε στο 2,5% σε ετήσια βάση, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2021 ενώ οι τιμές χονδρικής, αυξήθηκαν κατά 0,2% τον Αύγουστο, ευθυγραμμιζόμενες με τις προσδοκίες συνηγορούν ότι ο πληθωρισμός κινείται πλέον προς τον στόχο του 2%.








Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του 10ετούς υποχώρησε στο 3,64%, όπως και του 2ετούς στο 3,57%.








Σ΄αυτό το κλίμα η Bank of America διαμήνυσε την Παρασκευή μην περιμένετε πολλές πληροφορίες για την πορεία της πολιτικής της Fed την επόμενη εβδομάδα. «Δεδομένης της αβεβαιότητας γύρω από τις προοπτικές, αμφιβάλλουμε ότι θα μάθουμε πολλά για την πορεία της πολιτικής», έγραψε την Παρασκευή ο οικονομολόγος της Bank of America στις ΗΠΑ Aditya Bhave θέλοντας να συγκρατήσει τις υπεραισιόδοξες προβλέψεις για την πορεία.





«Η αγορά προσπαθεί για ένα θετικό κλείσιμο μετά από μια άστατη, αλλά ελπιδοφόρα εβδομάδα … Οι επενδυτές είναι σε επιφυλακή για περαιτέρω εξάρσεις μεταβλητότητας, ιδίως δεδομένων των προσδοκιών γύρω από τη συνεδρίαση της Fed», δήλωσε στο cnbc ο Quincy Krosby, επικεφαλής παγκόσμιος στρατηγικός αναλυτής της LPL Financial. Σημείωσε ότι με βάση τα ιστορικά μοτίβα, οι μετοχές έχουν συνήθως την πιο δύσκολη επίδοση του έτους κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.


Στο πεδίο των μετοχών οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, οι πρώτες ύλες και οι βιομηχανίες οδήγησαν την αγορά σε άνοδο την Παρασκευή, με κάθε τομέα να προσθέτει περισσότερο από 1%.


Οι επενδυτές συνέχισαν επίσης να μαζεύουν τεχνολογικές μετοχές κυρίως των μεγάλων ονομάτων και των ημιαγωγών, τα οποία συνέβαλαν στο ράλι ανάκαμψης αυτής της εβδομάδας μετά την πρόσφατη υποαπόδοση της τεχνολογίας. Οι ισχυροί κατασκευαστές τσιπ Super Micro Computer και ARM Holdings προσέθεσαν 3,5% και 6,2% αντίστοιχα. Η Nvidia υποχώρησε οριακά, ενώ η Alphabet

πρόσθεσε 1,7% και η Uber σημείωσε άλμα άνω του 5%.





Related posts

Επίδομα θέρμανσης: Πότε πληρώνεται στους δικαιούχους η τρίτη δόση

admin

e-ΕΦΚΑ – Εκκρεμείς συντάξεις: Ποιες υποθέσεις θα αναλάβουν σε πρώτη φάση οι πιστοποιημένοι ιδιώτες – Πώς κλείνονται τα ραντεβού

admin

Ανεργία – ΟΑΕΔ: Κοντά στο 1 εκατομμύριο οι άνεργοι τον Απρίλιο, 94.000 λιγότεροι μέσα ένα μήνα

admin

Τέλη κυκλοφορίας 2022: Ακινησία στο MyCar με λίγα κλικ – Πώς καταθέτω πινακίδες κυκλοφορίας

admin

ΔΥΠΑ: Αρχίζει από αύριο η επιλογή προγραμμάτων κατάρτισης σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες

admin

Υπουργείο Οικονομικών: «Ασπίδα» προστασίας για τους δανειολήπτες από τους servicers – «Κούρεμα» οφειλών έως και 28% στον εξωδικαστικό για τους ευάλωτους

admin

Ο Έλον Μασκ μπήκε στα ρεκόρ Γκίνες επειδή έχασε 182 δισ. δολάρια!

admin

Από την Όπρα Γουίνφρεϊ έως τον Ρίτσαρντ Μπράνσον: Αυτοί είναι 10 κορυφαίοι selfmade billionaires

admin

Τουρισμός για Όλους 2024: Ποια είναι τα ποσά και οι δικαιούχοι

admin