Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης: «Έκανα λάθος που στήριξα τον Κασσελάκη»

Ως λάθος χαρακτήρισε τη στήριξη που παρείχε στον Στέφανο Κασσελάκη, στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ο Παύλος Πολάκης.

Όπως σημείωσε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θεώρησε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν το πρόσωπο που θα μπορούσε να προχωρήσει στην αναβάθμιση του κόμματος, κάτι που δεν θα μπορούσε να κάνει η Έφη Αχτσιόγλου.

«Θεωρούσα ότι η κυρία Αχτσιόγλου δεν μπορούσε να οδηγήσει τα πράγματα στην αναβάπτιση του ΣΥΡΙΖΑ και θεώρησα ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ως ευφυής, νέο παιδί, είχε προτάσεις με τις οποίες σε ένα μεγάλο κομμάτι συμφωνούσα, βλέποντας ότι είχε διείσδυση στους νέους, θα μπορούσε να προχωρήσει μια διαδικασία ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο κ. Πολάκης.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα λάθη που έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης. «Το έχασε σε πολλά. Καταρχήν δεν διαμόρφωσε ένα πολιτικό επιτελείο. Τα κόμματα της Αριστεράς δεν είναι ενός ανδρός αρχή αν και ο αρχηγός είναι απαραίτητος. Με τον Τσίπρα υπήρχαν όργανα και λειτουργούσαν αλλά εκεί πέσαμε σε μια ιστορία με έναν μηχανισμό που σαράκιαζε» τόνισε.

Οι αποφάσεις των οργάνων

Ο Παύλος Πολάκης σχολίασε και τις πρόσφατες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και την πρόταση μομφής που υπερψηφίστηκε κατά του προέδρου του κόμματος, γεγονός που θα οδηγήσει σε νέα διαδικασία για την εκλογή προέδρου, στην οποία ο βουλευτής Χανίων θα είναι υποψήφιος.

«Τα καταστατικά των κομμάτων τα εξηγούν τα ίδια τα κόμματα, όχι οι συνταγματολόγοι» σημείωσε ο κ. Πολάκης, μιλώντας στο Open, συμπληρώνοντας ότι τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής είχαν ζητήσει από τον Στέφανο Κασσελάκη να δώσει λύση στην αντιπαράθεση προκηρύσσοντας εκλογές, κάτι που αρνήθηκε όπως είπε.

«Εκείνος είπε, ‘‘όχι, κάντε πρόταση μομφής’’. Όταν αυτή έγινε δεκτή, σημαίνει ότι θα πρέπει να κινηθούν οι διαδικασίες διαδοχής» πρόσθεσε ο βουλευτής Χανίων.

Παράλληλα, εξήγησε ότι ο κ. Κασσελάκης δεν μπορεί να αμφισβητεί την Κεντρική Επιτροπή, καθώς τα μέλη της εξελέγησαν το 2022 με ευρεία συμμετοχή της βάσης του κόμματος.

Το… αύριο του ΣΥΡΙΖΑ

Για την επόμενη ημέρα στην Κουμουνδούρου, ο Παύλος Πολάκης υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βελτιώσει τα χαρακτηριστικά του και να αναβαθμίσει το πρόγραμμά του.

«Να διατυπώσει ένα πρόγραμμα κοινωνικά αναγκαίο, με διαχωριστικές γραμμές και να κάνει μεγάλη ομάδα του πληθυσμού να τάσσονται θετικά» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Προτεραιότητα είναι τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα και ανάγκες, όχι ο δικαιωματισμός» συμπλήρωσε ο βουλευτής Χανίων, που επανέλαβε ότι είναι αντίθετος στην τεκνοθεσία μέσω παρένθετης μητέρας και σε ομόφυλα και σε ετερόφυλα ζευγάρια.

Related posts

Κόμμα Κασιδιάρη: «Θα γίνει μια μικρή δίκη στον Άρειο Πάγο»

admin

«Εκλέχθηκα παμψηφεί πρόεδρος του Κόμματος Έλληνες», λέει ο Κανελλόπουλος

admin

Νίκος Ανδρουλάκης: Ισχυρό ΠΑΣΟΚ στις 25 Ιουνίου σημαίνει ισχυρή, αξιόπιστη, προοδευτική δύναμη

admin

Η απάντηση Φον ντερ Λάιεν στην επιστολή Μητσοτάκη για τις τιμές των πολυεθνικών

admin

Γιάνης Βαρουφάκης: Στον ανακριτή σήμερα ο 17χρονος για την επίθεση

admin

Μητσοτάκης: Tο πρόβλημα του Ισραήλ χρειάζεται πολιτική λύση – Αυτή είναι των δύο κρατών

admin

Μετά τα Τέμπη: Στον «πάγο» η εκλογική συζήτηση, καμία αλλαγή του σχεδιασμού μέχρι νεωτέρας

admin

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

admin

Η ΝΔ διαγράφει τον Μιχάλη Ταμήλο – «Δεν θα κλαίνε όλα τα Τρίκαλα» είπε για τα Τέμπη

admin