Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Η συνέντευξη Τύπου του Νίκου Ανδρουλάκη στην 88η ΔΕΘ

Συνέντευξη Τύπου στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης παραχωρεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Υπενθυμίζεται πως ο ίδιος εχθές παραχώρησε ομιλία παρουσιάζοντας το ΠΑΣΟΚ ως «την επόμενη κυβέρνηση των μεγάλων αλλαγών» και ρίχνοντας τα πυρά του κατά της ΝΔ και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Στόχος μας είναι να γίνουμε πρώτο κόμμα»

«Ένα κόμμα που είναι δεύτερο στις δημοσκοπήσεις, ο επόμενος στόχος του είναι να έρθει δεύτερο. Πρώτο απέναντι σε μία κυβέρνηση που αντί να διορθώσει τα προβλήματα και να βελτιώσει τις ζωές των πολιτών είδαμε συνεχιζόμενες αποτυχίες, σε ζητήματα ακρίβειας, ασφάλειας κλ.π. Για όλα αυτά τα θέματα παρουσίασα εχθές ένα προοδευτικό σχέδιο που πιστεύω εάν το τιμήσει ο ελληνικός λαός και μας δώσει την ευκαιρία να είναι το κυβερνητικό πρόγραμμα των επόμενων χρόνων, η χώρα μας θα αλλάξει σελίδα», δήλωσε αρχικά ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Το ότι το ΠΑΣΟΚ είναι σε μια άλλη φάση, φαίνεται. Το ερώτημα ‘με ποιον θα πάτε;’ έχει εκλείψει με πολύ μεγάλη προσπάθεια. Πιστεύω ότι σε μόλις 2 χρόνια κάναμε σημαντικά και μεγάλα βήματα προς τα εμπρός. Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος», συνέχισε.

«Εγώ συνέχισα την παράδοση και την αυτονομία»

Σε ερώτηση για την αυτονομία του κόμματος, ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε: «Η ιστορία της πολιτικής αυτονομίας του ΠΑΣΟΚ δεν είναι σημερινή κουβέντα. Εγώ συνέχισα την παράδοση και την αυτονομία, γιατί πίστεψα ότι είναι ο μόνος τρόπος για να μπει ξανά στο πολιτικό σκηνικό η παράταξή μας. Είναι ο μόνος τρόπος για να αποκτήσει ισχυρά χαρακτηριστικά κυβέρνησης. Κερδίσαμε πίσω το σήμα μας».

«Ακολουθώ τον δρόμο του προσκηνίου, τον πολιτικό δρόμο. Ήρθαν πρόσωπα και από άλλους χώρους αυτά τα 2 χρόνια, συνεισέφεραν στην προσπάθειά μας. Αυτός είναι ο δρόμος αν θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε. Οποιοσδήποτε άλλος δρόμος θα είναι δώρο στον κ.Μητσοτάκη. Ο λαός θέλει μια κεντροαριστερά σύγχρονη και αξιόπιστη, και όχι έναν συνονθύλευμα. Η μεγάλη κεντροαριστερά είναι σε πολλούς νομούς της Ελλάδας», συμπλήρωσε.

Ακρίβεια: «Εγώ θα δείξω υπαρκτούς δρόμους»

Ερωτώμενος για το τι θα έκανε άμεσα για να ανακουφίσει τους πολίτες από τις συνεχείς ανατιμήσεις των βασικών καταναλωτικών αγαθών απάντησε: «Ακολουθώ τον δρόμο της απόλυτης υπευθυνότητας, διότι ο λαός μας έχει υποστεί μεγάλες απογοητεύσεις. Πρέπει επιτέλους οι πολιτικοί με το ήθος και τη συνέπειά τους, να δείξουν ένα υπόδειγμα. Όχι με ευχολόγια και τσιτάτα, για να δείχνω έναν δρόμο που δεν υπάρχει. Εγώ θα δείξω υπαρκτούς δρόμους που έχουν υλοποιηθεί σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη».

Σε ό,τι αφορά τη μείωση του ΦΠΑ που έχει προτείνει πολλάκις, αλλά η κυβέρνηση έχει αντικρούσει είπε: «Ας βάλει (η κυβέρνηση) διπλή καρτέλα στις τιμές των προϊόντων. Ας ακολουθήσει παραδείγματα άλλων χωρών. Δεν μπορεί να λες ότι είναι 2 δισ. στην Ελλάδα όταν στην Ισπανία κόστισε 2,2 δισ. με 40 εκατ. πληθυσμό και με διπλάσιο τουρισμό. Υπάρχει μια κυβέρνηση εμμονική ιδεολογικά».

Και συνέχισε: «Έχουμε μία ασύδοτη αγορά, όχι ελεύθερη. Αυτό που προτείναμε ήταν μία ενιαία αρχή καταναλωτών μέσω της οποίας ο καταναλωτής μπορεί να δει ποιες πολυεθνικές κερδοσκοπούν εις βάρος μας… προτείναμε να μας πει ο κ. Μητσοτάκης πόσους ελέγχους έχει κάνει, πόσα πρόστιμα έχει βάλει και συγχρόνως τα υπερκέρδη αυτών των εταιρειών. Τότε θα αποδειχθεί ότι ούτε μηχανισμοί υπάρχουν, ούτε όσοι έλεγχοι έπρεπε να γίνουν, έγιναν. Η ΝΔ και προσωπικά ο πρωθυπουργός είναι τροχονόμοι υψηλών καρτέλ και ολιγοπωλίων στη χώρα».

Δείτε live:

Related posts

Οι προκλήσεις στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας – Πόσο θα διαρκέσει το καλό κλίμα;

admin

Ενοχος για διαφθορά και δωροδοκία κρίθηκε ο Μπομπ Μενέντεζ

admin

Ο Μητσοτάκης, ο Ελπιδοφόρος και τα fake news

admin

Πόσο Κέντρο και πόση Δεξιά;

admin

Σε εξέλιξη η ομιλία Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

admin

Αποχωρήσεων συνέχεια στον ΣΥΡΙΖΑ – Φεύγουν 51 συνδικαλιστές με «βολές» κατά Κασσελάκη

admin

Τα δύο «αν» που απειλούν τον Κασσελάκη

admin

Σκωτσέζικο ντους από τον Κασσελάκη στον Πολάκη

admin

Αχτσιόγλου για συκοφαντικά δημοσιεύματα: Προβοκάτσιες τέλος – Την Κυριακή θα πάρουν την απάντησή τους

admin