Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Rebound μετά την τετραήμερη πτώση – Επαναφορά στις 1.420 μονάδες

Αντίδραση βγάζει η εγχώρια αγορά, μετά το 4ήμερο καθοδικό σερί που προηγήθηκε και το οποίο ήταν απότοκο της έλλειψης θετικών καταλυτών. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες ημέρες, η Αθήνα συντονίζεται σήμερα (12/9) με το ράλι των διεθνών

χρηματιστηρίων

. Η αναζωπύρωση του αγοραστικού ενδιαφέροντος οφείλεται στο τεχνολογικό ράλι της Wall Street, καθώς και στην ώθηση που παρέχει στις ευρωαγορές η νομισματική χαλάρωση της ΕΚΤ.


Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Πέμπτης ο

Γενικός Δείκτης

ενισχύεται κατά 0,67% και διαπραγματεύεται στις 1.423 μονάδες, κινούμενος μεταξύ των 1.418,81 (χαμηλό ημέρας) και των 1.425,17 μονάδων (υψηλό ημέρας). Σύμφωνα με αναλυτές, βασικό ζητούμενο σε περίπτωση πισωγυρίσματος είναι να μη χαθούν άλλα κρίσιμα τεχνικά όρια, όπως π.χ. οι 1.400 μονάδες.





Με ισχυρή άνοδο υποδέχονται οι επενδυτές την ElvalHalcor, στον απόηχο των αποτελεσμάτων που ανακοινώθηκαν χθες. Ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο για την Aegean, καθώς η μετοχή της αεροπορικής εταιρείας δέχεται πιέσεις στο ξεκίνημα.


Η επικείμενη ιδιωτική τοποθέτηση για το 8% έως 10%, από το συνολικά 18,39% που κατέχει το ΤΧΣ στην Εθνική Τράπεζα, οδηγεί τους επενδυτές τις τελευταίες ημέρες σε στρατηγικό «μάζεμα» κεφαλαίων, ούτως ώστε να είναι έτοιμοι όταν διενεργηθεί το placement, πιθανότατα στις αρχές Οκτωβρίου.





Το βράδυ της Παρασκευής (13/9) η Moody’s θα δώσει στη δημοσιότητα την αξιολόγησή της για την ελληνική οικονομία. Ο αμερικανικός οίκος είναι ο μόνος που τοποθετεί την Ελλάδα μία βαθμίδα κάτω από την επενδυτική, στο Ba1 με σταθερό outlook.










Σήμερα τίθενται προς διαπραγμάτευση οι 5,55 εκατ. νέες μετοχές της Attica Bank, που προέκυψαν από τη συγχώνευσή της με την Παγκρήτια Τράπεζα. Παράλληλα, ξεκινά η διαπραγμάτευση περίπου 12,33 εκατ. μετοχών της Eurobank, οι οποίες προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, λόγω άσκησης δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών από 221 στελέχη της τράπεζας, με τιμή διάθεσης το 0,23 ευρώ. Χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,05 ευρώ διαπραγματεύεται σήμερα η μετοχή της Εβροφάρμα, ενώ χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,02 ευρώ διαπραγματεύεται η Unibios.






Διαβάστε περισσότερα στο --.gr





Ειδήσεις σήμερα:





Ανατροπή με το μεταναστευτικό μετά τις αποφάσεις της Γερμανίας- Ενόχληση από Μητσοτάκη, προς… κατάργηση η Σένγκεν





«Παρέσυρα τρία άτομα» – Στη μητέρα του τηλεφώνησε πρώτα ο μεθυσμένος οδηγός που τραυμάτισε γονείς και παιδί στη Θεσσαλονίκη





Καβγάς Μωραΐτη-Πολάκη: Είστε πάνω από τα 300μ. και δεν ακούτε; – Είμαι στα 1000μ. που έχει καθαρό αέρα και θα κατέβω για ντιμπέιτ με τον Κασσελάκη

Related posts

«Καμπάνες» έως και 60.000 ευρώ για τους αυθαίρετους της παραλίας

admin

Συντάξεις – Επιδόματα: Πότε θα δουν τα χρήματα οι δικαιούχοι

admin

Εφορία: Τέλος χρόνου για πληρωμές φόρων 1,6 δισ. ευρώ

admin

Αναδρομικά κληρονόμων: Μέχρι αύριο Πέμπτη οι αιτήσεις, έως τις 28/2 τα δικαιολογητικά

admin

Πρόεδρος Eeurogroup: «Χαιρετίζω την πρόοδο της Ελλάδας» – Στην Αθήνα ο Πασκάλ Ντόναχιου

admin

Χρηματιστήριο Αθηνών: Δεν βγήκε αντίδραση μετά το sell off – Παίζεται το πρόσημο του Μαΐου

admin

Χρηματιστήριο Αθηνών: Προσπάθειες διατήρησης της ανόδου – Μικρές διακυμάνσεις

admin

Βρετανία: Επίσημη η πρώτη εμπορική συμφωνία μετά το Brexit – Υπογραφές με Ιαπωνία

admin

ΥΠΟΙΚ: Όλα όσα αλλάζουν για τις παραλίες μέσα από 10 ερωταπαντήσεις – Τι ισχύει για την ελεύθερη πρόσβαση

admin