Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Χωρίς λόγο οι αντιδράσεις στα σχολεία» λέει ο Παύλος Μαρινάκης

Τα σχολεία φέτος ξεκινούν σε καλύτερη θέση από άλλες χρονιές υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, παραθέτοντας στοιχεία που σύμφωνα με τον ίδιο δείχνουν την ετοιμότητα της κυβέρνησης να υποδεχτεί με τους καλύτερους δυνατούς όρους τους μαθητές.

Ωστόσο την ίδια ώρα που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενημέρωνε τους δημοσιογράφους, σε μια σειρά από σχολεία και περιοχές γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί μπλόκαραν τους αγιασμούς, προχωρούσαν σε καταλήψεις και διαμαρτυρίες κατά της συγχώνευσης των τμημάτων.

Ο κ. Μαρινάκης χαρακτήρισε τις πορείες ως ισοπεδωτικές κινητοποιήσεις χωρίς αιτήματα και έκανε λόγο για μία αντίθετη πραγματικότητα από αυτή που διαπιστώνει στο «πετσί της» η εκπαιδευτική κοινότητα.

Τμήματα που καταργούνται, παιδιά που θα αναγκαστούν να αλλάξουν σχολείο, δύο δάσκαλοι για 120 μαθητές σε δημοτικά ήταν κάποια από τα ζητήματα που αναδείχθηκαν μόλις σήμερα, μέρα του αγιασμού, από γονείς και καθηγητές.

Καλύτερα από την Ευρώπη

Για τον κ. Μαρινάκη όμως αυτή η εικόνα δεν είναι πραγματική.

«Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει αναλογία μαθητών ανά εκπαιδευτικό 8:1, η Ευρώπη έχει πάνω από 12. Η Ελλάδα φέτος ξεκινάει τη σχολική χρονιά με τους περισσότερους διορισμούς που έχουν γίνει ποτέ από μια κυβέρνηση. Μέσα σε 5 χρόνια 38.000 περίπου διορισμούς. Πέρυσι είχαμε περισσότερους μαθητές ανά τάξη και στο νηπιαγωγείο και στο λύκειο και τους ίδιους μαθητές ανά τάξη στο γυμνάσιο και το δημοτικό» τόνισε.

«Το υπουργείο αυξάνει το δυναμικό των εκπαιδευτικών με μόνιμους διορισμούς, τετραπλασιάζει τους διορισμούς ειδικής αγωγής και προχωράει σε μερικές συγχωνεύσεις που δεν ξεπερνούν το 1,5% των τμημάτων ώστε να γίνει σωστή κατανομή ανθρώπινων πόρων» συμπλήρωσε και αναφέρθηκε στο σχέδιο της κυβέρνησης για κτιριακή αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων που θα ξεκινήσει με τη νέα χρονιά.

«Το πρόγραμμα ”Μαριέττα Γιαννάκου” όπως και το πρόγραμμα αναβάθμισης νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας είναι δύο τεράστιες αναγκαιότητες για την κοινωνία και είναι αυτό που επί τις ουσίας θεωρείται κοινωνική πολιτική. Αυτό το οποίο πρέπει να κάνουμε είναι, κάθε μαθητής, κάθε καθηγητής, κάθε ασθενής, κάθε πολίτης να έχει σχολεία, κτίρια, νοσοκομεία, αντάξια των προσδοκιών ενός Ευρωπαίου πολίτη. Αυτό κάνει η κυβέρνηση», είπε ενώ δεν έλειψε να αναφερθεί στην ψηφιακή «αναβάθμιση» όπως η πλατφόρμα καταγγελιών για το bullying και το ψηφιακό φροντιστήριο.

Ακρίβεια και ένστολοι

Καλύτερες επιδόσεις από την Ευρώπη είδε ο κ. Μαρινάκης και στο μέτωπο της ακρίβειας. «Συγκριτικά με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης φαίνεται ότι οι πολιτικές μας αποδίδουν περισσότερο» τόνισε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. «Η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση είναι συγκριτικά με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο πιο αποδοτική» είπε.

«Το κλειδί είναι το ταχύτερο δυνατό αύξηση των εισοδημάτων και με άμεσες παρεμβάσεις αλλά και με έμμεσες κινήσεις όπως η μείωση 12 φόρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. Το δεύτερο είναι όλο και πιο εντατικοί έλεγχοι» επισήμανε και σημείωσε: «Δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά, αντιλαμβανόμαστε την δυσκολία των νοικοκυριών και στόχος μας είναι σκληρή δουλειά με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα».

Για τις αντιδράσεις για τις αυξήσεις των ένστολων ο κ. Μαρινάκης είπε ότι «τα χρήματα είναι συγκεκριμένα». Σημείωσε πως «ευτυχώς μιλάμε για πλεονάσματα στην ελληνική οικονομία και δυνατότητα σταδιακής ενίσχυσης των εισοδημάτων των πολιτών που για πάρα πολλά χρόνια μειώθηκαν» και προσέθεσε:

«Ως προς τους ένστολους, δεν είναι μόνο η αύξηση του νυχτερινού που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός είναι και μια σειρά από παρεμβάσεις που αγγίζουν τα εισοδήματα τους, όπως οι αυξήσεις από το 2024 σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους, οι αυξήσεις στα επιδόματα παιδιών, στα επιδόματα θέσεων ευθύνης, όπως και το επίδομα ειδικών συνθηκών. Από 1/1/2025 πέραν της αύξησης για τα νυχτερινά θα πάρουν οι ένστολοι και τις αντίστοιχες αυξήσεις που θα πάρουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι και βέβαια την αντίστοιχη αύξηση μέσο της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών που ισχύει και για τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα».

Related posts

Οικονόμου: Τι θα κάνει ο Μητσοτάκης αν ο Ερντογάν προτείνει συνάντηση στην Πράγα

admin

Ερντογάν: Όργανα της ελληνικής προπαγάνδας η Γαλλία και η Γερμανία

admin

Τι φέρνει η πρώτη επίσκεψη Ολαφ Σολτς στην Αθήνα

admin

Πειθαρχικές διώξεις στο ΥΠΕΞ για την εξαγωγή του Predator

admin

Πράσινο φως για τα F-35 και η αποσύνδεση από τα τουρκικά F-16

admin

Από το ζιβάγκο στο life style

admin

Ρεύματα και τάσεις στη νέα πολυκατοικία της Κουμουνδούρου

admin

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

admin

Εχασαν όλοι στο ίδιο συνέδριο

admin