Image default
EUROBANK

Χρηματιστήριο – Eurobank: Κάτω των 2 ευρώ, με απώλειες σχεδόν 5% στο 4ήμερο

Επηρεασμένη από το ευρύτερο κλίμα αστάθειας και νευρικότητας είναι η μετοχή της Eurobank, η οποία για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση βρίσκεται κάτω του ψυχολογικού ορίου των 2 ευρώ.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 2.30 το μεσημέρι, ο τίτλος της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών υποχωρεί κατά τουλάχιστον 1%, με αποτέλεσμα να περιορίζεται στο 1,95 ευρώ, ενώ νωρίτερα έφθασε έως και το 1,93 ευρώ.

Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τις 6 Αυγούστου του 2024, κάτι το οποίο «ψαλιδίζει» την κεφαλαιοποίηση της τράπεζας κάτω των 7,2 δισ. ευρώ -αν και παραμένει η Νο.2 πολυτιμότερη εταιρεία στο ταμπλό.

Βέβαια, είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η εν εξελίξει πτώση δεν συνοδεύεται από υψηλή αξία συναλλαγών, καθώς μέχρι στιγμής έχουν διακινηθεί 1,9 εκατ. τεμάχια, συνολικού ύψους 3,7 εκατ. ευρώ, χωρίς να συνυπολογίζεται και ένα πακέτο 488.750 ευρώ.

Χρηματιστήριο: 6 2 μετοχές που παραμένουν άκρως ελκυστικές για αγορές

Λαμβάνοντας υπόψη και τις τρεις προηγούμενες συνεδριάσεις, η σωρευτική κάμψη της μετοχής αγγίζει το -5% στο τελευταίο 4ήμερο, δείγμα της ευρύτερης αδυναμίας που επικρατεί στις τράπεζες, παρά τις θετικές εκθέσεις των αναλυτών, τα εύρωστα οικονομικά μεγέθη και τις υψηλές τιμές – στόχους.

Ευκαιρία για είσοδο;

Πάντως, ακόμα και έτσι, ο τίτλος της Eurobank εξακολουθεί να προσφέρει μια απόδοσή άνω του 20% από τις αρχές του έτους, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό σε επίπεδο 12μήνου πλησιάζει το 35%.

Την ίδια στιγμή, η τρέχουσα αναδίπλωση ενδεχομένως προσφέρει μια ελκυστική ευκαιρία εισόδου σε χαμηλές τιμές, δεδομένου ότι η σημερινή αξία των 7,1 δισ. ευρώ αντανακλά δείκτη πολλαπλασιαστή κερδοφορίας P/E στο 5,5x και δείκτη λογιστικής αξίας P/BV στο 0,8x.

Η μέση τιμή – στόχος των αναλυτών υπολογίζεται στα 2,7 ευρώ, κάτι που ενσωματώνει περιθώριο ανόδου της τάξης του 40% από τα τρέχοντα επίπεδα.

Ντουκ: Το Χρηματιστήριο θέλει τον… Γερμανό του

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)

Related posts

Eurobank: Πρόγραμμα Business Banking Τουρισμός για 14η χρονιά

ad

Eurobank: Τελειώνει την τιτλοποίηση Mexico με μικρή ζημιά

admin

Eurobank: Άντεξε στο 3ο κύμα της πανδημίας η ελληνική οικονομία

admin

Eurobank: Καθαρά κέρδη 57 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο

admin

Eurobank: Πρόγραμμα επενδύσεων 750 εκατ. στον τουρισμό

NEWSROOM

Το ντιλ της Eurobank και η επόμενη ημέρα στις τράπεζες

admin

Eurobank: Νέο μοντέλο λιανικής τραπεζικής στην Κύπρο

admin

Eurobank: Συνεργασία με την Aegean στο πρόγραμμα €πιστροφή

admin

Eurobank: Αυξάνεται η αβεβαιότητα για τα τουριστικά έσοδα

admin