Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Παρουσίασε τα νέα iPhone 16 η Apple – Με νέες δυνατότητες στη χρήση της Τεχνητής Ννοημοσύνης τα νέα μοντέλα

Η Apple παρουσίασε σήμερα τα τελευταία ρολόγια, AirPods αλλά και τα iPhone 16 και 16 Plus τα οποία, όπως ανακοίνωσε, θα έχουν ενισχυμένες δυνατότητες στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης. 

Το iPhone 16 θα χρησιμοποιεί το νέο τσιπ A18 Bionic το οποίο είναι 30% ταχύτερο από το προηγούμενο τσιπ. Θα έχει πλάτη αλουμινίου και νέα χρώματα καθώς και ένα νέο ειδικό κουμπί που οι χρήστες θα μπορούν να το χρησιμοποιούν για να ελέγχουν την κάμερα. 

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε τα πρώτα iPhone που σχεδιάστηκαν από την αρχή για την Apple Intelligence και τις πρωτοποριακές δυνατότητές της”, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ ξεκινώντας την ομιλία του στην παρουσίαση των προϊόντων. “Αυτό σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας συναρπαστικής εποχής”, πρόσθεσε. 

Η Apple παρουσίασε την πλατφόρμα Apple Intelligence στο συνέδριο προγραμματιστών της τον περασμένο Ιούνιο. Η πλατφόρμα θα βοηθά τους χρήστες να δημιουργούν, με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, κείμενο, εικόνες και άλλο περιεχόμενο. Θα χρησιμοποιείται επίσης για να βελτιώνεται η προσωπική βοηθός Siri της συσκευής. Μια αρχική έκδοση της Apple Intelligence θα είναι διαθέσιμη στις ΗΠΑ τον επόμενο μήνα. Επόμενες εκδόσεις σε άλλες γλώσσες, όπως τα κινέζικα, τα γαλλικά και τα ισπανικά, θα ακολουθήσουν το επόμενο έτος. 

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, το iPhone 16 θα ξεκινά στα 799 δολ. το iPhone 16 Plus στα 899 δολ. Παράλληλα, τα  iPhone 16 Pro και 16 Pro Max είναι μοντέλα από τιτάνιο και θα έχουν πιο γρήγορο τσιπ, το A18 Pro και περισσότερες δυνατότητές στην τεχνητή νοημοσύνη. Το iPhone 16 Pro θα ξεκινά από τα 999 δολ. και το 16 Pro Max από τα 1.199 δολ.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ταυτόχρονα ότι το νέο ρολόι Apple της σειράς 10 ξεκινά από 399 δολ. είναι πιο λεπτό από τον προκάτοχό του και έχει έως και 30% μεγαλύτερη οθόνη από τις προηγούμενες γενιές. Η Apple τόνισε ιδιαίτερα την ικανότητα του ρολογιού να βοηθά σε θέματα αθλητισμού και υγείας.

Η Apple κυκλοφόρησε επίσης μια νέα έκδοση του πιο ανθεκτικού Watch Ultra 2, που ξεκινά από 799 δολ. 

Παράλληλα, η εταιρεία παρουσίασε τα νέα AirPods 4 τα οποία έχουν νέο σχεδιασμό για πιο άνετη χρήση και βελτιωμένη ακουστική. 

Related posts

ΗΠΑ: Η Λουιζιάνα γίνεται η πρώτη Πολιτεία που θα επιτρέψει τον χειρουργικό ευνουχισμό σεξουαλικών παραβατών

admin

Δραματική προειδοποίηση Τουσκ: Ο πόλεμος είναι πραγματικότητα και η Ευρώπη δεν είναι έτοιμη

admin

Πορτογαλία: Περίπου 1.400 άνθρωποι απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από τις εστίες τους λόγω πυρκαγιών

admin

Tesla: Έλαβε άδεια οικοδόμησης για νέα βιομηχανική μονάδα στη Σανγκάη

admin

Νορβηγία: Η Βουλή έλαβε απειλή για βόμβα

admin

Κύπρος: Προειδοποίηση καταιγίδας επιπέδου επικινδυνότητας πορτοκαλί

admin

ΟΗΕ: Η ανθρωπιστική κατάσταση στην Γάζα εξελίσσεται γρήγορα σε αβίωτη

admin

Βιλερουά ντε Γκαλό (ΕΚΤ): Ανοιχτές όλες οι επιλογές στα επιτόκια για την επερχόμενη συνεδρίαση

admin

Στο Λευκό Οίκο την επόμενη εβδομάδα ο βασιλιάς Αμπντάλα της Ιορδανίας

admin