Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

ΧΑ: Αυξημένες πιθανότητες για τις 1450 μονάδες-«Εμπόδιο» η Wall Street

ΧΑ: Αυξημένες πιθανότητες για τις 1450 μονάδες-«Εμπόδιο» η Wall Street

Δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα κόντρα στις ξένες αγορές διένυσε το ΧΑ με την σημαντική διαφορά ότι η πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου ήταν καθαρά υπέρ της ελληνικής αγοράς. Έκλεισε έτσι η υποαπόδοση που δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια του Αυγούστου.

Πιο συγκεκριμένα με τον ΓΔ να κλείνει στις 1443 μονάδες 0,83% σε εβδομαδιαία βάση είχε υπεραπόδοση τόσο έναντι των ευρωπαικών (Dax -2.9% , Stoxx 600 -3.2%) όσο και έναντι των αμερικάνικων (S&P -3.8% & Nasdaq -5.5%).

Στις σημαντικές ειδήσεις της Παρασκευής πρέπει πρώτα από όλα να σταθούμε στα δυνατά στοιχεία για το ΑΕΠ Β τριμήνου που παρουσίασε η ΕΛΣΤΑΤ ( 2,3% σε ετήσια βάση), στην βελτίωση του outlook από την DBRS (σταθερό το rating BBB low) αλλά και στα στοιχεία που παρουσίασε η ΕΧΑΕ για άλλο ένα μήνα εκροών από τους ξένους επενδυτές (45 εκ) και σχετική μείωση της αναλογίας στην συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς (σταθερά όμως μπροστά από τους έλληνες επενδυτές σε αναλογία 65/35) ενώ παραμένουν και πρώτοι στον τζίρο της αγοράς με αναλογία περίπου 60/40.

Στις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα είχαμε τις αναγγελίες από τον πρωθυπουργό στην ΔΕΘ για πακέτο μέτρων άμεσων και έμμεσων που αφορούν τόσο στο εισόδημα όσο και στους φόρους, πολλά εκ των οποίων έχουν μεσομακροπρόθεσμη στόχευση (αναμένετε η εξειδίκευση από τους αρμόδιους υπουργούς που θα κρίνει και το πώς θα τα εκλάβει η αγορά συνολικά) και παράλληλα οι εξελίξεις στην αντιπολίτευση με εκλογές προέδρου και στον ΣΥΡΙΖΑ που παράλληλα με τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ δημιουργούν ένα αλληλοσυμπληρώμενο εκρηκτικό κλίμα στα δύο βασικά κόμματα της αντιπολίτευσης.

Σε επιχειρηματικές ειδήσεις  σημειώνουμε αρχικά τις εξελίξεις που περιμένουμε μέσα στην εβδομάδα γύρω από το placement της ΕΤΕ, την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ δημοσίου και ΓΕΚΤΕΡΝΑ για την Αττική Οδό που θα σηματοδοτήσει και την αλλαγή σκυτάλης μαζί με την καταβολή του τιμήματος των 3,27 δις ευρώ (εντός πενταμήνου) , την ανακοίνωση για περαιτέρω αγορές ΜΥΤΙΛ από τον βασικό μέτοχο που σταδιακά ενισχύει την θέση του στην μετοχή (μαζί με τις επαναγορές Ιδίων από την εταιρία) και τέλος την αποκοπή μερίσματος στον ΑΔΜΗΕ (0,058 ή 2,6%).

Αν δεν υπήρχε το sell off  στις ΗΠΑ την Παρασκευή θα μιλάγαμε με αυξημένη πιθανολόγηση για την διάσπαση της αντίστασης των 1450 μονάδων, όμως οι εξελίξεις μας κάνουν αν κοιτάξουμε ξανά προς τα πίσω στην άμυνα που οριοθετείται αρχικά στις 1425 μονάδες και με μεγαλύτερη βαρύτητα στις 1410.

Νάσος Κουμέττης
Hellenic Asset Management

* Το κείμενο δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση κατάρτισης επενδυτικής πράξης

#ΧΑ #Wall_Street #Ανάλυση

Related posts

Premia Properties: Στα 281 εκατ. η εύλογη αξία του χαρτοφυλακίου

admin

Εθνική Τράπεζα: Στις 29 Ιουλίου η αποκοπή μερίσματος

admin

Ομόλογο Eurobank: Ισχυρή ζήτηση και τελικό επιτόκιο 10,25%

admin

Σαράντης: Στα €52,14 εκατ. διαμορφώθηκε το μετοχικό κεφάλαιο

admin

Performance Technologies: Εισήγηση ΔΣ για διανομή μερίσματος €0,05/μετοχή

admin

Attica Bank: Αρνητικά τα ίδια κεφάλαια λόγω πωλήσεων Astir 1-Metexelixis

admin

Χρηματιστήριο: Σε πλήρη εξέλιξη η συσσώρευση στις 1.170 µονάδες

admin

ΤτΕ: Από 25 Απριλίου η καταβολή του μερίσματος

admin

Χρηματιστήριο: Προετοιμασία δοκιμής των 1500 μονάδων

admin