Image default
PIRAEUS BANK

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Η σκληρή «μάχη» στην Πειραιώς και η προοπτική της Titan στις ΗΠΑ

«Μάχη»: Τη «μάχη» με τα 4 ευρώ συνεχίζει η μετοχή της Πειραιώς, η οποία εδώ και αρκετές εβδομάδες δυσκολεύεται να «κατακτήσει» με πειστικότητα το κρίσιμο όριο. Ένα όριο, το οποίο μην ξεχνάμε ότι συμπίπτει με την τιμή του φετινού placement. Ενδεχόμενη υπέρβαση, πάντως, θα επιτρέψει στην τράπεζα να κινηθεί προς τα 4,2 ευρώ, τα οποία αποτελούν το υψηλό έτους.

4/5: Σε περισσότερα από 2 δισ. εκτιμάται ότι θα ανέρχεται η κεφαλαιοποίηση της Titan America μόλις εισαχθεί στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Αυτό σημαίνει ότι η αμερικανική θυγατρική θα έχει τα 4/5 της αξίας της μητρικής Titan Cement, η οποία σήμερα αποτιμάται στα 2,5 δισ. ευρώ. Θυμίζουμε ότι από το περσινό συνολικό EBITDA των 540 εκατ. ευρώ, τα 319 εκατ. ευρώ προέρχονταν από τις δραστηριότητες στις ΗΠΑ.

Ίδιες μετοχές: Τις αγορές ιδίων μετοχών συνεχίζει η διοίκηση της ΔΕΗ, η οποία πλέον κατέχει το 6,83% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου ή αλλιώς 26,09 εκατ. μετοχές. Μόνο από τις 29 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου, άλλωστε, η Επιχείρηση απέκτησε επιπλέον 351.662 μετοχές, με τη μέση σταθμισμένη τιμή να κυμαίνεται από 11,4 έως 11,7 ευρώ.

Αποτελέσματα: Στις 16/9 θα δημοσιευθούν τα οικονομικά μεγέθη της Κρι – Κρι για το α’ εξάμηνο, ενώ την ίδια ημέρα θα υπάρξει και τηλεδιάσκεψη με στόχο την ενημέρωση των αναλυτών. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων συμπίπτει με μια ιδιαιτέρως ευνοϊκή συγκυρία, καθώς η μετοχή «τρέχει» με 29% μέσα στο 2024, έχοντας αποτίμηση – ρεκόρ άνω των 400 εκατ. ευρώ.

Βρεττού: Η CEO που «έσωσε» μια ημιθανή τράπεζα

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής) 

Related posts

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Η… κατάρα που έσπασε στην Πειραιώς και τα υψηλά 13 μηνών στον ΟΤΕ

ad

Η Τράπεζα Πειραιώς εντάχθηκε στον Δείκτη Gender Equality 2022 της Bloomberg

admin

Στο e-branch της Πειραιώς στην Αλεξάνδρας η πρέσβης της Μ. Βρετανίας

admin

Χρηματιστήριο: Γύρισε στο… πράσινο, με «αντεπίθεση» των τραπεζών

ad

Πώς είδαν οι αναλυτές τα αποτελέσματα τριμήνου της Πειραιώς

admin

Τράπεζα Πειραιώς: 10% διανομή μερίσματος για το 2023

ad

Πειραιώς Real Estate: Επενδυτικές ευκαιρίες στα τουριστικά ακίνητα

admin

Τράπεζα Πειραιώς: Προσφορά υγειονομικού υλικού

admin

Πειραιώς: Δωρεάν μετοχές με «κουπόνι» 7% στους μετόχους

admin