Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλη νυχτερινή ρωσική επίθεση με drones σε όλη την Ουκρανία – Προχωρούν οι Ρώσοι στο Ντόνετσκ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 13:28.

Συντρίμμια από ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, που καταρρίφθηκε στη διάρκεια νυκτερινής ρωσικής επίθεσης, βρέθηκαν δίπλα στο κτίριο του κοινοβουλίου, ανέφερε το πρωί του Σαββάτου το ουκρανικό κοινοβούλιο σε ανακοίνωσή του στο Telegram, ενώ η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε σήμερα πως η Ρωσία εξαπέλυσε στη διάρκεια της νύκτας συνολικά 67 μη επανδρωμένα αεροσκάφη μεγάλου βεληνεκούς, 58 από τα οποία οι ουκρανικές δυνάμεις μπόρεσαν να καταρρίψουν.

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία διευκρίνισε ότι οι μονάδες αντιαεροπορικής άμυνας ανέλαβαν δράση σε 11 περιφέρειες σε όλη την Ουκρανία.

Ανταποκριτές του Ρόιτερς στο Κίεβο άκουσαν σήμερα λίγο μετά τις 3 π.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) σειρά εκρήξεων, μερικές από τις οποίες πολύ ισχυρές γύρω από το κέντρο της πόλης.

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι μη επανδρωμένα αεροσκάφη Σαχίντ εξαπολύθηκαν από δύο μεθοριακές περιφέρειες της Ρωσίας, καθώς και από την κατεχόμενη από τους Ρώσους ουκρανική χερσόνησο της Κριμαίας.

Προχωρούν οι Ρώσοι στο μέτωπο του Ντονέτσκ 

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις άλλοι τραυματίστηκαν από τον βομβαρδισμό από τις ρωσικές δυνάμεις της πόλης Κοστιαντινίφκα, στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο Βαντίμ Φιλάσκιν κυβερνήτης της επαρχίας Ντονέτσκ.

Τρεις άνδρες ηλικίας 24 με 69 ετών σκοτώθηκαν και ένα πολυώροφο κτίριο στο οποίο στεγάζονται διοικητικές υπηρεσίες και ένα κατάστημα υπέστη ζημιές, επεσήμανε ο Φιλάσκιν σε ανάρτησή του στο Telegram. Τρεις άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά και έλαβαν ιατρική φροντίδα, πρόσθεσε.

Πολλοί από τους περίπου 70.000 κατοίκους της Κοστιαντινίφκα έχουν εγκαταλείψει την πόλη καθώς το μέτωπο του πολέμου την έχει πλησιάσει. Η πόλη έχει πληγεί επανειλημμένα από πυραύλους, βόμβες και το ρωσικό πυροβολικό.

Τον Αύγουστο οι αρχές είχαν ανακοινώσει την αναγκαστική απομάκρυνση των οικογενειών με παιδιά λόγω του κινδύνου από τη ρωσική προέλαση.

Στο μεταξύ το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις του κατέλαβαν το Καλίνοβε, ένα χωριό στην επαρχία Ντονέτσκ.

Ουκρανική επίθεση σε αποθήκη πυρομαχικών στο Βορονέζ

Σημαντική πυρκαγιά, η οποία προκάλεσε έκρηξη σε τοπική αποθήκη πυρομαχικών, σύμφωνα με ρωσικά κανάλια στο Telegram, ξέσπασε σήμερα έπειτα από επίθεση ουκρανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στη ρωσική περιφέρεια του Βορονέζ, μεθοριακή με την Ουκρανία, όπου διατάχθηκε επίσης απομάκρυνση κατοίκων, ανακοίνωσε ο τοπικός κυβερνήτης.

Τα ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας “εντόπισαν και εξουδετέρωσαν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος” νωρίς σήμερα το πρωί, έγραψε στο Telegram ο κυβερνήτης Αλεξάντρ Γκούσεφ.

Μολονότι “ουδείς τραυματίσθηκε”, η πτώση του μη επανδρωμένου αεροσκάφους προκάλεσε πυρκαγιά στο έδαφος “η οποία επεκτάθηκε σε εκρηκτικά αντικείμενα και σημειώθηκε μια έκρηξη”, ανέφερε ο κυβερνήτης χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με τη φύση αυτών των αντικειμένων ούτε για την έκταση των ζημιών.

Εξαιτίας της πυρκαγιάς, “αποφασίσθηκε να απομακρυνθούν οι κάτοικοι ενός χωριού” προς γειτονικούς οικισμούς, όπου οι περισσότεροι βρήκαν καταφύγιο σε φίλους και συγγενείς, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σύμφωνα με ρωσικά κανάλια στο Telegram και παρατηρητές, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε τοπική αποθήκη πυρομαχικών.

- -

Related posts

Ο Τραμπ προτείνει τρεις τηλεμαχίες με την Κάμαλα Χάρις μέσα στον Σεπτέμβριο

admin

Χαμάς: Δέκα όμηροι θα απελευθερωθούν σήμερα από την παλαιστινιακή οργάνωση

admin

ΗΠΑ: Από μια διαφωνία ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί στο Κάνσας με μία νεκρή και 22 τραυματίες

admin

Βρετανία: “Φρένο” πάτησε η ανάπτυξη τον Απρίλιο, ελέω… κακοκαιρίας

admin

Γκουτέρες: “Στο χείλος του γκρεμού ενός γενικευμένου πολέμου η Μέση Ανατολή”

admin

Ουκρανική επιτυχία στον αέρα: Κατέρριψε δύο ρωσικά αεροσκάφη εναέριας διοίκησης και ελέγχου πάνω από την Αζοφική

admin

Η Βρετανία θα διατηρήσει τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας έως ότου αποζημιωθεί η Ουκρανία

admin

Αναπληρωματικές εκλογές στη Βρετανία: “Κράτησε” την έδρα του ο Μπ. Τζόνσον

admin

Σερβία – Κόσοβο: Συνελήφθη στο Βελιγράδι ο Μίλαν Ραντόιτσιτς

admin