Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Επιστολή τριών υποψήφιων για τη διαδικασία – Τι ζητούν

Επιστολή με αιχμές για την εσωκομματική διαδικασία του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής απέστειλαν οι υποψήφιοι πρόεδροι του κόμματος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Άννα Διαμαντοπούλου και Χάρης Δούκας δια μέσω των εκπροσώπων τους.

Οι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι ζητούν μια εσωκομματική διαδικασία «θα μεταχειρίζεται όλους τους τις/τους υποψηφίους Προέδρους ως ισότιμους, χωρίς να δημιουργεί υποψίες εύνοιας ή αποκλεισμών υποψηφίων και γ) θα παράγει την απόλυτη εμπιστοσύνη στα μέλη και τους φίλους του κινήματος μας για το ότι προχωράμε ενωμένοι στην ύψιστη συμμετοχική διαδικασία, που είναι οι εκλογές μας».

«Δεν μπορεί να ληφθεί απόφαση για προσθήκη ή μείωση εκλογικών κέντρων ή και τμημάτων χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση των υποψηφίων»

Παράλληλα, τονίζουν ότι θεωρούν αυτονόητο ότι θα ισχύσουν οι ίδιοι κανόνες της εκλογικής διαδικασίας του 2021, όπως έχει δηλώσει και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Τέλος, αναφέρουν πως «δηλώνουμε και πάλι άπαντες την απόλυτη προσήλωση μας στον στόχο μιας ανοικτής, συμμετοχικής και εξωστρεφούς εκλογικής διαδικασίας που θα υπηρετήσει το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής των υψηλών ιδανικών».

Αναλυτικά η επιστολή:

Αξιότιμη κ. Πρόεδρε και μέλη της ΕΔΕΚΑΠ, αγαπητές/οι συντρόφισσες/οι, σε συνέχεια των όσων διατυπώσαμε στην χθεσινή συνεδρίαση της ΕΔΕΚΑΠ εκφράζουμε και πάλι την ομόφωνη βούλησή μας να υπηρετήσουμε όλοι μαζί τον ίδιο αυτονόητο πολιτικό στόχο. Δηλαδή να στηρίξουμε μια εκλογική διαδικασία που θα είναι α) κρυστάλλινη, β) θα μεταχειρίζεται όλους τους τις/τους υποψηφίους Προέδρους ως ισότιμους, χωρίς να δημιουργεί υποψίες εύνοιας ή αποκλεισμών υποψηφίων και γ) θα παράγει την απόλυτη εμπιστοσύνη στα μέλη και τους φίλους του κινήματος μας για το ότι προχωράμε ενωμένοι στην ύψιστη συμμετοχική διαδικασία, που είναι οι εκλογές μας.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ο σύντροφος Νίκος Ανδρουλάκης, στη συνεδρίαση της 30ης Ιουνίου 2024 της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, δήλωσε με σαφήνεια, ότι η εκλογική Διαδικασία θα γίνει κατά τα πρότυπα της Εκλογικής Διαδικασίας του 2021. Υπενθυμίζουμε ότι η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος στις 3/10/2021, με την παρουσία της Αείμνηστης Προέδρου μας, Φώφης Γεννηματά, στον οδικό χάρτη για τις εκλογές για την Ανάδειξη Προέδρου ομόφωνα αποφάσισε τότε το πλαίσιο, το οποίο είχε δύο κρίσιμες αλλά βασικές παραμέτρους : α) Κάθε υπογραφή σε Δήλωση στήριξης υποψηφίου, ισοδυναμούσε με αίτηση εγγραφής στο Κίνημα και β) ότι θα πρέπει να υπάρχει ομοφωνία στη λήψη των διαδικαστικών Αποφάσεων από την ΕΔΕΚΑΠ.

Θεωρούμε αυτονόητο, ότι οι ίδιοι κανόνες θα ισχύσουν και σε αυτή τη διαδικασία, όπως άλλωστε ο Πρόεδρος εξήγγειλε.

Στην κατεύθυνση αυτή σας επαναλαμβάνουμε και με την παρούσα:

1. Δεν μπορεί να ληφθεί απόφαση για προσθήκη ή μείωση εκλογικών κέντρων ή και τμημάτων χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση των υποψηφίων Προέδρων και χωρίς την ομόφωνη άλλως πλειοψηφούσα τοποθέτησή τους.

2. Η ανακήρυξη πρέπει να γίνει άμεσα μετά την κατάθεση των υπογραφών στήριξης, δεδομένου ότι τα κριτήρια ανακήρυξης είναι εύκολα εφαρμόσιμα.

3. Ο επικαιροποιημένος κατάλογος μελών -για τον οποίο ενημερωθήκαμε από εσάς ότι θα έχει συνταχθεί έως και την 9 Σεπτέμβρη- θα παραδοθεί αυτούσιος την επόμενη ημέρα στις/τους υποψηφίους Προέδρους.

4. Αυτονόητο θεωρούμε ότι σε κάθε συνεδρίαση της ΕΔΕΚΑΠ θα καλούνται οι εκπρόσωποι των υποψηφίων Προέδρων.

Δηλώνουμε και πάλι άπαντες την απόλυτη προσήλωση μας στον στόχο μιας ανοικτής, συμμετοχικής και εξωστρεφούς εκλογικής διαδικασίας που θα υπηρετήσει το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής των υψηλών ιδανικών».

Related posts

Εξορμήσεις Κασσελάκη πριν τον ντύσουν στο χακί

admin

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο – Ικανοποιημένη η Σύνοδος Πρυτάνεων, λέει ο Π. Μαρινάκης

admin

Συνάντηση Μητσοτάκη με το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου

admin

ΤΑ ‘ΧΑΝ ΠΕΙ

admin

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε έντονη κρίση παραδέχτηκε ο Φάμελλος – Κάλεσε σε ενότητα

admin

Με στόχο τα μεγάλα αστικά κέντρα

admin

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

admin

Ινδικός διάδρομος μέσω Θράκης

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης απάντησε στον Τσίπρα – «Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε για επανεκλογή προέδρου»

admin