Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Οι ρυθμιστικές αρχές θέλουν να ερευνήσουν Shein και Temu για «θανατηφόρα» βρεφικά προϊόντα

Η Shein και η Temu, δύο κινεζικοί κολοσσοί του ηλεκτρονικού εμπορίου, αποτελούν στόχο προτεινόμενης έρευνας από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών για την πώληση «θανατηφόρων προϊόντων για μωρά και νήπια».


Όπως μεταδίδει το CNNbusiness, oι δύο επικεφαλής της Επιτροπής Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων ανέφεραν σε ανοιχτή επιστολή την Τετάρτη ότι θέλουν το προσωπικό της Επιτροπής να εξετάσει εάν οι δύο εταιρείες συμμορφώνονται με τους αμερικανικούς κανονισμούς ασφαλείας.





Επισημαίνοντας «πρόσφατες αναφορές των μέσων ενημέρωσης» ότι επικίνδυνα προϊόντα που πωλούνται για παιδιά είναι εύκολο να βρεθούν στους εν λόγω ιστότοπους, οι επίτροποι της CPSC Peter Feldman και Douglas Dziak δήλωσαν ότι θέλουν να «κατανοήσουν καλύτερα αυτές τις εταιρείες, ιδίως την εστίασή τους σε αποστολές χαμηλής αξίας απευθείας στον καταναλωτή».


Μια ιδιαίτερη ανησυχία για την Επιτροπή είναι η χρήση από τις εταιρείες του «de minmis», ενός κανόνα που απαλλάσσει τις αποστολές αξίας 800 δολαρίων ή λιγότερο από τους δασμούς. Μεγάλο μέρος των προϊόντων που πωλούνται στη Shein και την Temu είναι φθηνά και κυμαίνονται από έπιπλα έως γρήγορη μόδα.





«Καθώς η Επιτροπή θέτει τις προτεραιότητές της για το επόμενο έτος, αναμένουμε ότι το προσωπικό της υπηρεσίας θα διερευνήσει τους ελέγχους ασφάλειας και συμμόρφωσης των εταιρειών, τις σχέσεις με τρίτους πωλητές και καταναλωτές, καθώς και τυχόν παρουσιάσεις που κάνουν όταν εισάγονται προϊόντα», έγραψαν οι Feldman και Dziak.


Η Shein ανέφερε στο CNN ότι η ασφάλεια των πελατών είναι η «ύψιστη προτεραιότητά μας και επενδύουμε εκατομμύρια δολάρια για την ενίσχυση των προγραμμάτων συμμόρφωσης». Η Temu δήλωσε ότι «απαιτεί από όλους τους πωλητές στην πλατφόρμα μας να συμμορφώνονται με τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με την ασφάλεια των προϊόντων».





Καθώς οι δύο εταιρείες αυξάνουν τη δημοτικότητά τους, ιδίως στις ΗΠΑ, βρίσκονται στο στόχαστρο των ελεγκτικών αρχών και καλούνται να απαντήσουν σε μία σειρά από ερωτήματα σχετικά όπως το πώς είναι σε θέση να πωλούν αγαθά σε τόσο εντυπωσιακά χαμηλές τιμές, πόσο διαφανείς είναι με το κοινό και πόσα περιβαλλοντικά απόβλητα παράγουν οι επιχειρήσεις τους.


Πέρυσι, μια επιτροπή του αμερικανικού Κογκρέσου κατονόμασε τη Shein και την Temu σε μια έκθεση που πρότεινε ότι οι εταιρείες αυτές και άλλες στην Κίνα ενδεχομένως συνδέονται με τη χρήση καταναγκαστικής εργασίας, την εκμετάλλευση εμπορικών κενών, κινδύνους για την ασφάλεια των προϊόντων ή κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας.






ΠΗΓΗ:www.--.gr

Related posts

Πάνω από 26.500 στρέμματα παραμορφωμένα ροδάκινα, νεκταρίνια, βερίκοκα και δαμάσκηνα σε περιοχές της Ελλάδας

admin

Eurostat: Η Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες με τον χαμηλότερο πληθωρισμό τον Οκτώβριο

admin

Εντατικοποίηση των ελέγχων για αλκοολούχα ποτά ζητά από το ΣΔΟΕ ο Χάρης Θεοχάρης

admin

Ρωσία: Η Μόσχα θα μειώσει τον Μάρτιο την πετρελαϊκή παραγωγή κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα

admin

Regency Entertainment: Στρατηγική συνεργασία με την SkillOnNet για την είσοδο στο online gaming

admin

Από 1ης Ιανουαρίου το νέο «πράσινο» τιμολόγιο – Τι αλλάζει

admin

Ο «πυρετός» των ακινήτων τελείωσε – Γιατί η αγορά κατοικίας είναι πλέον απρόσιτη (πίνακες)

admin

Από Ιούνιο πιθανότατα η μείωση των επιτοκίων – Συνεδριάζει την ερχόμενη Πέμπτη η ΕΚΤ

admin

ΑΑΔΕ – myPROPERTY: Επεκτείνεται η αυτόματη ψηφιακή δήλωση Ε9 στις δωρεές και γονικές παροχές ακινήτων

admin