Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Μπόστικ (Fed): Δεν μπορούμε να περιμένουμε την επιστροφή του πληθωρισμού στο 2% για τη μείωση των επιτοκίων

Ο πρόεδρος της Federal Reserve της Ατλάντα προανήγγειλε την Τετάρτη ότι είναι έτοιμος να υποστηρίξει τη μείωση των επιτοκίων παρότι ο πληθωρισμός εξακολουθεί να κινείται υψηλότερα του στόχου που έχει θέσει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Ο Μπόστικ, που θεωρείται ένα από τα “γεράκια” της Fed και μέχρι πρότινος επέμενε στη διατήρηση της αυστηρής νομισματικής πολιτικής για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού, δήλωσε σήμερα ότι η εστίασή του έχει μετατοπιστεί περισσότερο στον έτερο στόχο της Fed που είναι η προστασία της απασχόλησης, εν μέσω των εντεινόμενων ενδείξεων αποδυνάμωσης της αγοράς εργασίας.

“Πιστεύω ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε μέχρι ο πληθωρισμός να πέσει στο 2% για να ξεκινήσουμε την άρχη των περιορισμών γιατί αυτό ενέχει τον κίνδυνο διατάραξης της αγοράς εργασίας που θα μπορούσε να προκαλέσει περιττό πόνο και ταλαιπωρία”, έγραψε σε μήνυμά του που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Fed Ατλάντα.

Ωστόσο, ο Μπόστικ δεν διευκρίνισε πόσο ή πότε κατά την άποψή του θα πρέπει να μειώσει τα επιτόκια η Fed.

Σε κάθε περίπτωση, το σχόλιό του έχει ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο Μπόστικ είναι ένα από τα μέλη της FOMC με δικαίωμα ψήφου φέτος και ουσιαστικά η δήλωσή του επιβεβαιώνει ότι η Fed σκοπεύει να προχωρήσει στην πρώτη μείωση των επιτοκίων της μετά τα έκτακτα μέτρα που έλαβε πριν από τέσσερα και πλέον χρόνια, τις πρώτες ημέρες της πανδημίας, για την αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων. 

Σημειώνεται επίσης ότι οι αγορές έχουν ήδη προεξοφλήσει ότι η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς (FOMC) της Fed θα μειώσει τα επιτόκιά της τουλάχιστον κατά 25 μονάδες βάσης στην προσεχή συνεδρίασή της στις 17-18 Σεπτεμβρίου.

Related posts

Εκτόξευση κερδών της Mizuho στο α’ τρίμηνο

admin

Η Χαμάς ανέστειλε τις διαπραγματεύσεις για τους ομήρους λόγω των σφοδρών πυρών στο Νοσοκομείο Αλ Σίφα

admin

Texas Instruments: Πτώση κερδών και εσόδων το δ’ τρίμηνο

admin

Ο Μπάιντεν θεωρεί ότι μία επίθεση στην Ράφα “θα ήταν λάθος”

admin

Ισπανία: Ο Καταλανός αποσχιστής ηγέτης Πουτζδεμόν είναι καθ΄οδόν προς το Βέλγιο

admin

Βέλγιο: Με καθυστέρηση ξεκίνησε ποδοσφαιρικός αγώνας εξαιτίας κινητοποίησης των αγροτών

admin

Αυστραλία: Η αποχώρηση του Ρ. Μέρντοχ από την ηγεσία της αυτοκρατορίας των ΜΜΕ κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο

admin

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Σάντσεθ έφτασε στο Κίεβο

admin

Σύνοδος Κορυφής Αραβικού Κόσμου: Εκκλήσεις για άμεση κατάπαυση πυρός στη Λωρίδα της Γάζας

admin