Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Fitch: Αναβάθμιση της αξιολόγησης των τεσσάρων συστημικών τραπεζών

Fitch: Αναβάθμιση της αξιολόγησης των τεσσάρων συστημικών τραπεζών

Σε αναβάθμιση της αξιολόγησης των τεσσάρων συστημικών τραπεζών προχώρησε η Fitch, δίνοντας μάλιστα με θετικό outlook για όλες.

Με τα νέα δεδομένα η Εθνική Τράπεζα κατατάσσεται πλέον στην κλίμακα BB (μια ανάσα από το investment grade) από BB, όπως και η Eurobank. Στο BB-, από ΒΒ προηγουμένως, τοποθετεί την αξιολόγηση της Alpha Bank, όπως και της Τράπεζας Πειραιώς. 

Όπως εξηγεί ο οίκος αξιολόγησης, η αναβάθμιση αντανακλά κυρίως τη βελτιωμένη αξιολόγηση του ελληνικού λειτουργικού περιβάλλοντος (ΟΕ) από τη Fitch σε «BB ».

«Αναμένουμε ότι η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει να ξεπερνά τον μέσο όρο της ευρωζώνης. Σε συνδυασμό με τη μείωση της ανεργίας και την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης της χώρας, αυτό θα πρέπει να υποστηρίξει την ικανότητα των τραπεζών να αξιοποιούν κερδοφόρες επιχειρηματικές ευκαιρίες», σημειώνει.

Η αναβάθμιση αντικατοπτρίζει, επίσης, τις συνεχείς βελτιώσεις στο αυτόνομο πιστωτικό προφίλ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, συμπεριλαμβανομένης της περαιτέρω μείωσης του αποθέματος προβληματικών περιουσιακών στοιχείων (που περιλαμβάνουν μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (NPEs) και της υγιούς κερδοφορίας, που έχει ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση κεφαλαίου.

Η θετική προοπτική για τις ελληνικές τράπεζες αντανακλά την προσδοκία της Fitch ότι η αξιολόγηση της ΟΕ θα μπορούσε να βελτιωθεί περαιτέρω, εάν συνεχιστούν οι θετικές μακροοικονομικές τάσεις που οδηγήσουν σε ικανοποιητικές επιχειρηματικές ευκαιρίες για τις τράπεζες. 

#Fitch #ελληνικές_τράπεζες #αξιολόγηση

Related posts

ΔΕΗ: Εξαγορά των συμμετοχών μειοψηφίας στις εταιρίες της ENEL Ρουμανίας

admin

Στην ΕΝ.Α. PLUS του Χρηματιστηρίου Αθηνών η Softweb

admin

ΔΕΗ: Ο Ν.Γλύκας αντικαθιστά τον Κ.Χολέβα στην Επιτροπή Ελέγχου

admin

ΔΕΗ: Δεν θα υπάρξει προσαύξηση στο επιτόκιο των sustainability-linked ομολόγων

admin

Στην κορυφή των πωλήσεων η Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ

admin

Austriacard Holdings: Ειδικός διαπραγματευτής η Euroxx Χρηματιστηριακή

admin

Intralot: Το ύψος του μετοχικού κεφαλαίου μετά την ΑΜΚ

admin

Χρηματιστήριο: Καταλύτης για την υπέρβαση των 1.240 μονάδων η Εθνική

admin

HELLENiQ ENERGY: Καθαρό προμέρισμα €0,285 ανά μετοχή- Πότε καταβάλλεται

admin