Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Sustainability-Linked Loans Framework από την Πειραιώς

Η Πειραιώς πραγματοποιεί ένα ακόμα πρωτοποριακό βήμα υλοποίησης της στρατηγικής της για την υποστήριξη της πράσινης μετάβασης, ως αναγκαία προϋπόθεση για τη βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Στην κατεύθυνση αυτή εισάγει το νέο πλαίσιο βιώσιμων χρηματοδοτήσεων Sustainability-Linked Loans Framework.

Οπως εξηγεί η σχετική ανακοίνωση, το Sustainability-Linked Loans Framework, αποτελεί ένα ολοκληρωμένο Πλαίσιο Χορηγήσεων με ESG Δείκτες (Environment – Social – Governance) το οποίο οριοθετεί τη διαδικασία παροχής των εν λόγω δανείων και περιγράφει τη μεθοδολογία χαρακτηρισμού μιας επιχειρηματικής χορήγησης ως «συνδεδεμένης με τη βιωσιμότητα». Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, περιγράφει τη διαδικασία επιλογής κατάλληλων ESG δεικτών και στόχων για κάθε επιχείρηση καθώς και τη μεθοδολογία επαλήθευσης της επίτευξης των συμφωνηθέντων στόχων.

Για την αξιολόγηση της αξιοπιστίας του πλαισίου, η Πειραιώς συνεργάστηκε με τη Sustainable Fitch, προκειμένου να διασφαλίσει ότι το πλαίσιο ακολουθεί τις βέλτιστες πρακτικές της αγοράς και έχει λάβει υπόψη του τις αρχές που περιγράφονται από διεθνείς οργανισμούς όπως η LMA και η LSTA καθώς και τις πρόσφατες κατευθύνσεις «Guidelines for Sustainability-Linked Loans financing Bonds 2024” της ICMA.

Μέσω του Sustainability-Linked Loans Framework, η Πειραιώς υποστηρίζει τις επιχειρήσεις που έχουν θέσει στόχους πράσινης μετάβασης και αειφορίας ώστε να ανταποκρίνονται στις νέες θεσμικές υποχρεώσεις, αναφορικά με τη δημοσιοποίηση στοιχείων που σχετίζονται με τη βιωσιμότητά τους. Παράλληλα, η ίδια μεθοδολογία μπορεί να εφαρμοστεί και σε επιχειρήσεις που δεν έχουν τις αντίστοιχες θεσμικές υποχρεώσεις αλλά θέλουν να θέσουν πιο συγκεκριμένους στόχους αειφορίας. Με το νέο πλαίσιο, οι επιχειρήσεις υποστηρίζονται ολοκληρωμένα από την Τράπεζα, μέσω της παρακολούθησης – επίτευξης προκαθορισμένων ESG δεικτών, ώστε να βελτιώνουν τις επιδόσεις τους σε θέματα βιωσιμότητας.

Η διαμόρφωση του Sustainability-Linked Loans Framework αποτελεί μια ακόμα απόδειξη της στρατηγικής για την βιωσιμότητα που έχει θέσει η Πειραιώς.

Σημειώνεται ότι ήδη από το 2019, η Τράπεζα έχει δεσμευτεί στις Αρχές Υπεύθυνης Τραπεζικής των Ηνωμένων Εθνών, και δημιουργεί υποδομές, πολιτικές και στρατηγικές που ενσωματώνουν στις λειτουργίες της τα βέλτιστα κριτήρια ESG (κριτήρια για το Περιβάλλον, την Κοινωνία και την Εταιρική Διακυβέρνηση). Η Πειραιώς έχει επίσης δεσμευτεί να είναι κλιματικά ουδέτερη μέχρι το 2050 και έχει θέσει επιστημονικά ελεγμένους στόχους μείωσης των εκπομπών της έως το 2030.

Related posts

Δύο τιμητικές διακρίσεις απέσπασε η ΟΛΠ ΑΕ

admin

Βραβεύτηκε η θυγατρική του ομίλου Θεοδώρου, Endoline Robotics Limited

admin

MORE (Motor Oil): Τα σχέδια για ανάπτυξη εκτός συνόρων και εξαγορές αδειών ΑΠΕ

admin

Coca Cola: Επενδύσεις άνω των 17 εκατ. στη μονάδα μεταλλικού νερού ΑΥΡΑ

admin

Ντεμπούτο στο Euronext για την ελληνική Theon

admin

Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι Επιτροπής Ανταγωνισμού σε βιομηχανίες

admin

Ανοιξαν οι αιτήσεις για πρακτική άσκηση νέων ιατρών στο «Μητέρα»

admin

Βραβεύτηκε το «Μητέρα» στα Bravo Sustainability Dialogue & Awards

admin

Aegean: Παρέλαβε ένα ακόμη αεροσκάφος Α321neo

admin