Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Cipollone (ΕΚΤ): Υπάρχει κίνδυνος η πολιτική μας να γίνει ιδιαίτερα περιοριστική

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να συνεχίσει να κόβει τα επιτόκια της δεδομένης της επιβράδυνσης του πληθωρισμού, ανέφερε το μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ, Piero Cipollone σημειώνοντας ταυτόχρονα τον κίνδυνο η πολιτική της τράπεζας να γίνει ιδιαίτερα περιοριστική.

Η ΕΚΤ μείωσε τα επιτόκια της τον Ιούνιο και αναμένεται να πραγματοποιήσει άλλη μια μείωση στην επόμενη συνεδρίαση της, στις 12 Σεπτεμβρίου. 

“Τα στοιχεία μέχρι σήμερα επιβεβαιώνουν την κατεύθυνση που ταξιδεύουμε και ελπίζω να μας επιτρέψουν να είμαστε λιγότερο περιοριστικοί”, αναφέρει ο Cipollone σε συνέντευξη που έδωσε στη Le Monde. 

“Υπάρχει πραγματικός κίνδυνος η στάση μας να γίνει ιδιαίτερα περιοριστική”, αναφέρει ο αξιωματούχος στη Le Monde. “Θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι ο πληθωρισμός συγκλίνει στον στόχο μας χωρίς να επιβαρύνουμε χωρίς λόγο την οικονομία”. 

Ο Cipollone τόνισε επίσης ότι η ανάπτυξη στη ζώνη του ευρώ παραμένει αναιμική. “Τα πιο πρόσφατα στοιχεία – όπως η καταναλωτική εμπιστοσύνη και άλλοι δείκτες, ιδίως στον κλάδο της μεταποίησης – δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά. Αυτό ενέχει κινδύνους για τις αναπτυξιακές προοπτικές της ζώνης”, προειδοποίησε. 

Όπως εξήγησε το στέλεχος της ΕΚΤ, οι επενδύσεις παραμένον αδύναμες, κάτι που δείχνει ότι οι επιχειρήσεις δεν πιστεύουν σε μια ισχυρή ανάκαμψη. Αυτό θα πλήξει τις μελλοντικές αναπτυξιακές δυνατότητες της Ευρωζώνης, μειώνοντας την ικανότητα για προσαρμογή και και υιοθέτηση νέων τεχνολογιών. 


 

Related posts

Τα κέρδη της Julius Baer ενισχύθηκαν μετά τη συγχώνευση UBS και CS

admin

Βουτιά 5% για την Porsche που υποβάθμισε τις προοπτικές της στο 2024

admin

Σουηδία: Ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο στις 14 Ιουνίου

admin

Το Κατάρ χαιρέτισε την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για το Ισραήλ σε σχέση με τον πόλεμο στη Γάζα

admin

Η πορεία προς την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

admin

Βραζιλία: Ο Λούλα κατηγόρησε ξανά το Ισραήλ για “γενοκτονία” στη Λωρίδα της Γάζας

admin

Τουρκία: Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα προηγείται του κόμματος του Ερντογάν

admin

Η Ρωσία λέει πως 2 drones της Ουκρανίας καταστράφηκαν στην Μπέλγκοροντ

admin

Χιλιάδες Ισραηλινοί διαδήλωσαν ξανά υπέρ της “έξωσης” Νετανιάχου από την πρωθυπουργία

admin