Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Παραιτήθηκε ο ΥΠΕΞ Ντ. Κουλέμπα

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας εν καιρώ πολέμου Ντμίτρο Κουλέμπα, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ουκρανικού κοινοβουλίου Ρουσλάν Στεφαντσουκ. 

“Η αίτηση θα εξεταστεί σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις της ολομέλειας”, πρόσθεσε ο πρόεδρος της Βουλής σε ανάρτηση που στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Ο Κουλέμπα, 43 ετών, ανέλαβε τη θέση του υπουργού Εξωτερικών της Ουκρανίας τον Μάρτιο του 2020. Προηγουμένως είχε διοριστεί ως μόνιμος αντιπρόσωπος της Ουκρανίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης το 2016 -2019.

Σημειώνεται ότι ο Ζελένσκι πρόκειται να προχωρήσει σε έναν ευρύτερο ανασχηματισμό με τον πρόεδρο της χώρας να χαρακτηρίζει τις αλλαγές αυτές απαραίτητες για να την ενισχύσουν και να επιτύχουν τα αποτελέσματα που χρειάζεται η Ουκρανία.

“Το φθινόπωρο θα είναι εξαιρετικά σημαντικό για την Ουκρανία. Και οι κρατικοί μας θεσμοί θα πρέπει να διαμορφωθούν έτσι ώστε η Ουκρανία να επιτύχει όλα τα αποτελέσματα που χρειαζόμαστε – για όλους μας”, είπε την Τρίτη.

Ο Ντέιβιντ Αραχαμία, υψηλόβαθμος βουλευτής του κόμματος του Ζελένσκι, δήλωσε την Τρίτη ότι θα υπάρξει “μεγάλη αναδιάρθρωση της  κυβέρνησης” που θα αλλάξει τους μισούς υπουργούς.

Related posts

Βρετανία: Χιλιάδες κόσμου σε αντιρατσιστικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα

admin

Μπάιντεν: Ορισμένοι Αμερικανοί πολίτες θα φύγουν σήμερα και τις επόμενες ημέρες από τη Γάζα

admin

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η πώληση των F-16 στην Τουρκία δεν πρέπει να συνδέεται με την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

admin

Το Ισραήλ απέρριψε ως “εξοργιστικό και ψευδή” τον ισχυρισμό της Ιορδανίας ότι ωθεί τους Παλαιστίνιους εκτός της Γάζας

admin

Η Γερμανία χαιρέτισε την απελευθέρωση κι άλλων ομήρων, συμπεριλαμβανομένων 4 Γερμανοϊσραηλινών

admin

Τουρκία: Σεισμός 5,2 βαθμών στην ανατολική επαρχία Μαλάτια

admin

Ουκρανία: Ο πιο μακρύς συναγερμός του πολέμου αίρεται στο Χάρκοβο

admin

Βόρεια Μακεδονία: Το κοινοβούλιο της Βόρειας Μακεδονίας εξέλεξε σήμερα τον Ταλάτ Τζαφέρι υπηρεσιακό πρωθυπουργό της χώρας

admin

Μαδαγασκάρη: Δεκατρείς νεκροί, εκ των οποίων 7 ανήλικοι, από ποδοπάτημα σε στάδιο

admin