Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜΕ ΤΣΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙΑ

ΜΕ ΤΣΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙΑ

Το brand του ΠΑΣΟΚ αυτή τη φορά το αξιοποίησε και το κόμμα το ίδιο – και πολύ καλά έκανε, γιατί έρχονται κοστοβόρες εσωκομματικές εκλογές. Τα ποτά έκαναν 2 ευρώ, οι τσάντες με τον πράσινο ήλιο 5 και τα αντίστοιχα μπλουζάκια 9 ευρώ. Η διοργάνωση γενικά ήταν άψογη, εκτός από έναν λανθασμένο υπολογισμό: οι εν ζωή και παριστάμενοι που συνέταξαν και υπέγραψαν την Ιδρυτική Διακήρυξη τιμήθηκαν στο διάλειμμα της συναυλίας, όταν ο κόσμος είχε αραιώσει αρκετά μετά τις πολιτικές ομιλίες. Ο Ανδρουλάκης πάντως παρακολούθησε όλη τη συναυλία αφιερωμένη στον Γιάννη Μαρκόπουλο μαζί με τον γιο του.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΑ

Το κλίμα μεταξύ των υποψηφίων ήταν καλό, αλλά και ενδεικτικό: τυπικά ευγενική η χειραψία ανάμεσα σε Ανδρουλάκη και Δούκα, θερμή η αγκαλιά ανάμεσα σε Κατρίνη και Δούκα, στα εκσυγχρονιστικά πηγαδάκια βρέθηκε η Διαμαντοπούλου, σε διαφορετικές άκρες της εξέδρας που είχε στηθεί ο Γερουλάνος με τον Δούκα. Ενωτικό ήταν το κλίμα και μεταξύ των πρώην προέδρων: μιλώντας για την τρίτη ραψωδία της Μεταπολίτευσης, της «εθνικά και ιστορικά υπεύθυνης διαχείρισης της κρίσης», ο Βενιζέλος είπε πως «τη μοιραστήκαμε με τον Γιώργο». Από παλιά στελέχη παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ο Κώστας Γείτονας, ο Κώστας Λαλιώτης, ο Δημήτρης Ρέππας, ο Χρήστος Παπουτσής, ο Νίκος Σηφουνάκης και ο Σπύρος Καβουνίδης.

ΚΑΙ ΣΕ ΓΑΜΗΛΙΟ ΑΛΜΠΟΥΜ

Στο πλάι του Μεγάρου στο Ζάππειο είχε στηθεί έκθεση με τις παλιές αφίσες του κόμματος, από το 1974 έως το 2000. Μπροστά σ’ αυτή την έκθεση βρέθηκε και ένα νιόπαντρο ζευγάρι που ήρθε να φωτογραφιστεί για το άλμπουμ του γάμου. Ε, δεν πτοήθηκε: τώρα έχει φωτογραφίες – ντοκουμέντα από τα 50χρονα του ΠΑΣΟΚ. Ο ορισμός της φράσης «το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στα σπίτια και τις ζωές των ανθρώπων», που ακούστηκε από μια παρέα μεσηλίκων λίγο προτού αρχίσουν οι ομιλίες, στην είσοδο του Ζαππείου.

ΑΘΗΝΑ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Συνάντηση είχαν χθες ο δήμαρχος Αθηναίων και ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης. Η ατζέντα ήταν κυρίως αυτοδιοικητική, με τον Μώραλη να δηλώνει αργότερα ότι θα μιλήσουν από κοινού με άλλους δημάρχους, ώστε να «πιέσουν από κοινού την κυβέρνηση». Προφανώς Μώραλης και Δούκας συζήτησαν τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ, με τον πρώτο να του εύχεται καλή επιτυχία – «σε μια διαδικασία που πρέπει να απασχολεί όλους τους έλληνες πολίτες, γιατί σε κάθε περίπτωση πρέπει αυτός ο χώρος να βρει τον δρόμο του. Ολοι οι υποψήφιοι είναι άξιοι», ανέφερε, «θα δώσουν μια αξιοπρεπή μάχη και θα δούμε τον Οκτώβριο τα αποτελέσματα».

Related posts

Προκαλεί ο Σοϊλού: «Η Ελλάδα εκπαιδεύει μέλη του PKK στο Λαύριο»

admin

Με στόχο τα μεγάλα αστικά κέντρα

admin

«Ολοι ΠΑΣΟΚ είμαστε…»

admin

Κασσελάκης: Έτοιμος για αναμέτρηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Στη βάση ποντάρει για την εκλογή του

admin

Νέα σύγκρουση για τον Πολάκη

admin

Σε εξέλιξη η ψηφοφορία για τις Ευρωεκλογές – Λεπτό live όλες τις εξελίξεις

admin

Βουλή: Υπερψήφισαν την Εξεταστική για τα Τέμπη

admin

Οργή Πολάκη επειδή κατέβηκε συνέντευξη Κασελάκη από την ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ

admin

Τσίπρας για πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς: «Αδιανόητο η ηγεσία της ΕΕ να είναι απλώς θεατής…»

admin