Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δρακουμέλ

Θέλοντας να αποδώσει όσο πιο παραστατικά γίνεται την πρόθεση του Πρωθυπουργού ενόψει ΔΕΘ να εμφανιστεί ενώπιον των πολιτών με όσο μεγαλύτερη φειδώ όσον αφορά εξαγγελίες και παροχές, ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε πως «δεν ανεβαίνουν στη ΔΕΘ με τη λογική να δώσουν δωράκια», ενώ ξεκαθάρισε πως ο ίδιος δεν είναι «ούτε Αϊ-Βασίλης, ούτε Δρακουμέλ». Κατά πόσο βοήθησε την κυβέρνηση με αυτή την «αντι-παρομοίωση» ίσως δεν το μάθουμε ποτέ, στο Luben πάντως τρίβουν ήδη τα χέρια τους.

Ψηλά

«Σήμερα η σκέψη μας θα είναι εκεί ψηλά. Στον Ανδρέα αλλά και στη Φώφη. Στη Φώφη Γεννηματά που αν δεν υπήρχε, δεν θα γιορτάζαμε τα 50 χρόνια ΠΑΣΟΚ». Με αυτά τα λόγια έκλεινε χθες την ψηφιακή του πρόσκληση για το πάρτι στο Ζάππειο ο Παύλος Χρηστίδης, θέλοντας να υπογραμμίσει την ξεχωριστή συμβολή των δύο εκλιπόντων προέδρων, και ειδικά της Φώφης Γεννηματά που παρέλαβε το κόμμα στο ιστορικό χαμηλό του 4,68%, ποσοστό που είχε πάρει το ΠΑΣΟΚ τον Ιανουάριο του 2015, όταν τερμάτισε έβδομο και τελευταίο.

Κάρμα

Την πόρτα της εξόδου έδειξε για ακόμη μια φορά χθες ο Χρήστος Σπίρτζης στον Στέφανο Κασσελάκη, επιμένοντας πως «το καλύτερο που έχει να κάνει αν αγαπάει το κόμμα είναι να φύγει χωρίς εκλογές». Εξήγησε, μάλιστα, πως το επικριτικό του ύφος οφείλεται στο ότι έχει μεγαλώσει σε κόμμα δημοκρατικό (ΠΑΣΟΚ) όπου η κριτική θεωρείται καθήκον. Πάντως, τη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας – του Πειθαρχικού του ΣΥΡΙΖΑ, εν ολίγοις… – για την περίπτωσή του, ανήμερα της 3ης Σεπτέμβρη, ημέρα γενεθλίων του ΠΑΣΟΚ, από το οποίο έφυγε για να πάει στον ΣΥΡΙΖΑ, το λες και κάρμα.

Προτεραιότητα

Κι ενώ στην Αθήνα η κυβερνητική παράταξη κινείται σε ρυθμούς ΔΕΘ, η αξιωματική αντιπολίτευση σε τροχιά διάσπασης (ή νέας εσωκομματικής κάλπης) και το ΠΑΣΟΚ γιορτάζει την επέτειο των 50 ετών από την ιδρυτική του διακήρυξη, ο υπουργός Αμυνας, Νίκος Δένδιας, στοχοπροσηλωμένος στο χαρτοφυλάκιό του, βρέθηκε χθες σε Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη από όπου μίλησε για την «αξία της ενσωμάτωσης της τεχνολογίας στην καθημερινή εκπαίδευση των οπλιτών», δηλώνοντας ότι «η αμυντική θωράκιση του Εβρου και της Θράκης αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα».

Related posts

Ο νυν και ο πρώην σε τροχιά σύγκρουσης

admin

Έκτακτη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη – Από Τετάρτη αποφασίζουν για την έδρα Ηλιόπουλου

admin

Έξι κινήσεις για φρένο στην εσωστρέφεια στη Νέα Δημοκρατία

admin

Ο Star της ημέρας

admin

Δημοσκόπηση Interview: «Κοψοχέρης» ένας στους δύο ψηφοφόρους – Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι πολίτες στις εκλογές

admin

Εφη Αχτσιόγλου: Ανακοινώνει την Τετάρτη την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

admin

Το PowerPoint, η… πίσω πόρτα, τα «καρφιά», οι αμετάπειστοι: Τι έγινε στο γαλάζιο ραντεβού για τα ομόφυλα ζευγάρια

admin

Χαμός στον ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Παπανώτα – Ο Κασσελάκης συγκαλεί το Εκτελεστικό Γραφείο

admin

Το δίλημμα των ευρωεκλογών και ο… τριμέτωπος

admin