Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φρέντι Μπελέρης: «Δεν αποκαταστάθηκε η δημοκρατία στην Αλβανία» – Προσφεύγει στο ΕΔΑΔ

Εκτός φυλακών βρίσκεται πλέον ο Φρέντι Μπελέρης μετά από 16 μήνες κράτησης.

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας εξέτισε τα 2/3 της ποινής του και αποφυλακίστηκε, με τον ίδιο να σημειώνει ότι ο αγώνας του δεν σταματά.

Όπως σημείωσε στην πρώτη του δήλωση μετά την αποφυλάκισή του, δεν αισθάνεται δικαιωμένος, καθώς «το κράτος Δικαίου και η Δημοκρατία στην Αλβανία δεν αποκαταστάθηκαν», ενώ πρόσθεσε ότι «δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη».

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για όσα του αρνήθηκαν οι αλβανικές Αρχές.

Αναλυτικά η δήλωση Μπελέρη:

«Μετά από 16 μήνες συνεχόμενης κράτησης, είμαι πλέον ελεύθερος και υπερήφανος, αλλά σίγουρα όχι χαρούμενος. Γιατί το κράτος Δικαίου και η Δημοκρατία στην Αλβανία δεν αποκαταστάθηκαν, οι θεσμοί δεν λειτούργησαν, η Δικαιοσύνη δεν αποδόθηκε με τον τρόπο που έπρεπε.

Η σημερινή απόφαση αποτελεί μόνο μια σταγόνα στον ωκεανό της δικαίωσης που περιμένει μπροστά μας. Ο αγώνας μου τώρα αρχίζει.

Είναι αυτονόητο ότι θα προσφύγω στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για όσα με πραξικοπηματικό τρόπο μου αρνήθηκε το αλβανικό καθεστώς.

Αλλά και πλέον, ασκώντας τα καθήκοντα του Έλληνα ευρωβουλευτή, θα μπορώ να εστιάσω στα ζητήματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας και κράτους Δικαίου, χωρίς φόβο παρά μόνο με πάθος.

Σήμερα, θα βρεθώ ανάμεσα στα αδέρφια μου στη Χιμάρα. Εκεί όπου ξεκίνησε η περιπέτεια μου και θεωρώ μόνο σωστό να βρίσκομαι.

Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη που με την θαρραλέα απόφαση του να με συμπεριλάβει στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ άλλαξε την πορεία της ιστορίας μου. Και φυσικά τους στενούς μου φίλους, Άγγελο Συρίγο και Σταύρο Παπασταύρου για την αμέριστη συμπαράσταση τους. Ήταν πάντα εκεί, δε θα το ξεχάσω.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τους Έλληνες πολίτες που όλον αυτόν τον καιρό μου έδωσαν τη δύναμη να μη λυγίσω, να αντέξω και να συνεχίσω να μάχομαι».

Related posts

ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτο ότι ο Μητσοτάκης δεν στήριξε την Κύπρο στη συνάντηση με Ερντογάν

admin

Ανοιχτή κόντρα Θεοδωρικάκου – Μπακογιάννη

admin

Στέφανος Κασσελάκης: «Δέσμευση μου ότι θα λογοδοτήσουν»

admin

Μητσοτάκης: «Έχω πρόβλεψη, αλλά…» – Με χαλαρή διάθεση στα Βριλήσσια ο Πρωθυπουργός

admin

«Η Τουρκία διαστρεβλώνει την πραγματικότητα» – Άμεση απάντηση του υπ. Εξωτερικών

admin

Πολιτικός Διάλογος σε νέα, κρίσιμη φάση

admin

Σκληρό τουρκικό λόμπινγκ στη Γερμανία για τα Eurofighter

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Προσκλητήριο Τεμπονέρα για σύγκλιση με όρους

admin

Σε αναμμένα κάρβουνα υπουργοί και υφυπουργοί, ώρα αποφάσεων από τον Μητσοτάκη

admin