Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Χρηματιστήριο: Τα μάτια στο rebalancing των δεικτών του MSCI

Χρηματιστήριο: Τα μάτια στο rebalancing των δεικτών του MSCI

H χθεσινή ημέρα συνεισέφερε λίγα πράγματα στα πεπραγμένα του μήνα που τελειώνει σήμερα (ΓΔ – 3,47% μήνας ) με μια flat συνεδρίαση (ΓΔ 1426 0,11% ημέρα) με ελαφρώς αυξημένες συναλλαγές (89 εκ.).

Μετοχές δύο ταχυτήτων είχαμε στην χθεσινή συνεδρίαση. Στην πρώτη που κινήθηκαν ανοδικά (~ 1 – 1,5%) περιλαμβάνονταν οι ΟΤΕ,ΔΕΗ,ΜΠΕΛΑ,ΤΙΤΑΝ και ΟΠΑΠ ενώ στην δεύτερη ταχύτητα (πτωτικές) είχαμε μετοχές όπως ΜΟΗ,ΜΥΤΙΛ,ΕΛΠΕ,ΛΑΜΔΑ με απώλειες κοντά στο -1%.

Τα μάτια σήμερα στο rebalancing  των δεικτών του MSCI με κυριότερη μεταβολή την μετατόπιση (υποβάθμιση) της ΜΟΗ από τον standard στο small cap με συνέπεια να περιμένουμε εκροές στις δημοπρασίες. Στο χθεσινό cc της διοίκησης της εταιρίας αναφέρθηκε αρχικά η αισιοδοξία για τα margins αλλά και για τα συνολικά ebitda έτους, επίσης ότι το συνολικό μέρισμα θα είναι χαμηλότερο από το φετινό εξαιτίας της έκτακτης εισφοράς στα κέρδη που υπολογίζεται από 198-205 εκ., καθώς επίσης έγινε αναφορά στο πλοίο Sounion που χτυπήθηκε από τους Χούτι στην Ερυθρά θάλασσα και το φορτίο ήταν (είναι) της ΜΟΗ όπου μετά από συμφωνία σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας συμφωνήθηκε η ρυμούλκυση, αποφεύχθηκε η καταστροφή του φορτίου και η μόλυνση του περιβάλλοντος και θα υπάρξει τελικά μόνο βραχυπρόθεσμο θέμα με τις ταμειακές ροές.

Αντίστοιχα, εξαιρετικά μεγέθη ανακοίνωσε χθες και η Hellenic Energy (ΕΛΠΕ) με τα ebitda να φθάνουν στα 232 εκ 41% , τα έσοδα στα 3,2 δις στο β τρίμηνο 10% και τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη στα 73 εκ 181%.

Σε διεθνές επίπεδο είχαμε μικτή εικόνα με την Ευρώπη να κλείνει στο πράσινο (Dax 18900 0,64% σε ιστορικό υψηλό) και τις αμερικάνικες αγορές να επηρεάζονται από την πτώση της Nvidia και να μην κρατάνε τα θετικά τους πρόσημα (πλην Dow που έκλεισε σε υψηλά 41330 0,59%).

Σε ότι αφορά στο ΧΑ πολλά θα εξαρτηθούν στις ροές που θα έχουμε σήμερα στο κλείσιμο της συνεδρίασης με τα κύρια σημεία να είναι γνωστά και τους long να επιθυμούν διάσπαση των 1450 μονάδων (ή τουλάχιστον διακράτηση των 1425) και αντίστοιχα τους short να επιχειρούν διάσπαση της στήριξης για να δούνε νούμερα χαμηλότερα των 1400 μονάδων.

Νάσος Κουμέττης

Hellenic Asset Management

* Το κείμενο δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση κατάρτισης επενδυτικής πράξης

#χρηματιστήριο #rebalancing #Γενικός_Δείκτης #Χρηματιστήριο_Αθηνών

Related posts

ΟΛΘ: Στα €1,235/μετοχή το καθαρό μέρισμα για τη χρήση 2023

admin

ΧΑ: Θετικό κλίμα µε τους εγχώριους επενδυτές να κυριαρχούν

admin

Ανοικτά όλα τα σενάρια για τη βραχυπρόθεσμη συμπεριφορά των αγορών

admin

Quest: Διανομή καθαρού μερίσματος €0,2090/μετοχή

admin

Revoil: Νέος επικεφαλής εσωτερικού ελέγχου ο Δημήτριος Παπαγιάνναρος

admin

Μουζάκης: Εγκρίθηκε η έκδοση ΜΟΔ έως 5 εκατ. ευρώ

admin

Χ.Α.: Στις 1.423 μονάδες η πλησιέστερη στήριξη του Γ.Δ.

admin

FDL: Δωρεάν διάθεση 285.751 ιδίων μετοχών σε εργαζομένους και συνεργάτες

admin

Reds: Μηδενίστηκε το ποσοστό των Δ. Διαμαντίδη και Χρ. Παναγιωτόπουλου

admin