Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Helleniq Energy: Ξεκινά το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών

Helleniq Energy: Ξεκινά το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών

Η HELLENiQ ENERGY Holdings A.E. ( η «Εταιρεία»), κατ’ εφαρμογή α) της απόφασης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της 27ης Ιουνίου 2024 (η «Γενική Συνέλευση» ) η οποία ενέκρινε την υιοθέτηση προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών (το «Πρόγραμμα Αγοράς») και την παροχή σχετικής εξουσιοδότησης για την υλοποίησή του στο Διοικητικό Συμβούλιο και β) της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας της 29ης Αυγούστου 2024, ανακοινώνει την πρόθεσή της για έναρξη υλοποίησης του Προγράμματος Αγοράς, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας: 

Η HELLENiQ ENERGY Holdings A.E. ( η «Εταιρεία»), κατ’ εφαρμογή α) της απόφασης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της 27ης Ιουνίου 2024 (η «Γενική Συνέλευση» ) η οποία ενέκρινε την υιοθέτηση προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών (το «Πρόγραμμα Αγοράς») και την παροχή σχετικής εξουσιοδότησης για την υλοποίησή του στο Διοικητικό Συμβούλιο και β) της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας της 29ης Αυγούστου 2024, ανακοινώνει την πρόθεσή της για έναρξη υλοποίησης του Προγράμματος Αγοράς, προκειμένου να εξυπηρετήσει τη δωρεάν διάθεση μετοχών της Εταιρείας α) στα μη εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της του οποίου η θητεία έληξε στις 27 Ιουνίου 2024, σύμφωνα με την σχετική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης και β) σε στελέχη της, καθώς και σε στελέχη συνδεδεμένων με αυτήν εταιρειών στο πλαίσιο του μακροπρόθεσμου προγράμματος δωρεάν διάθεσης μετοχών της, που θεσπίστηκε από τη Γενική Συνέλευση.

Ο ανώτατος αριθμός ιδίων μετοχών που δύναται να αποκτηθούν στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγοράς ανέρχεται σε 1.000.000 μετοχές, αριθμός που αντιστοιχεί σε ποσοστό 0,33% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, με κατώτατο όριο απόκτησης τα πέντε ευρώ (€5,00) και ανώτατο όριο τα δεκαπέντε ευρώ (€15,00) ανά μετοχή, και για περίοδο 24 μηνών, αρχής γενομένης από την ημέρα έγκρισης του Προγράμματος Αγοράς από τη Γενική Συνέλευση, δηλαδή μέχρι την 27η Ιουνίου 2026.

Η παρούσα ανακοίνωση εκδίδεται σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Απριλίου 2014, τον κατ΄εξουσιοδότηση Κανονισμό 2016/1052 της ΕΕ της 08.03.2016 και την Απόφαση 25 της Διοικούσας Επιτροπής Χρηματιστηριακών Αγορών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

#HELLENIQ_ENERGY #ίδιες_μετοχές

Related posts

ΧΑ: Η αξιολόγηση του MSCI δεν άλλαξε τα δεδοµένα

admin

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Καθαρά κέρδη €174,4 εκατ. το 2022-Διανομή μερίσματος €0,20/μετοχή

admin

Το Χρηματιστήριο Αθηνών διοργανώνει το πρώτο «ATHEX Tech Summit 2024»

admin

ΧΑ: Το µακροβούτι εντάσσεται στο retest της αντίστασης

admin

Doppler: Συγκροτήθηκε το νέο ΔΣ- Πρόεδρος ο Σταύρος Σταυρόπουλος

admin

Aegean: Στις 14 Δεκεμβρίου η Γενική Συνέλευση για τα warrants

admin

Συνεταιριστικές τράπεζες: Η ατζέντα της ΓΣ- Ποιες αποφάσεις ελήφθησαν

admin

Ideal: Πιστοληπτική αξιολόγηση χαμηλού κινδύνου ΑΑ από την ICAP

admin

ΧΑ: Η αγορά περιμένει αντίδραση του τραπεζικού κλάδου

admin