Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Παναμάς απελαύνει δεκάδες ανθρώπους στον Ισημερινό

Οι παναμαϊκές αρχές απέλασαν δεκάδες μετανάστες στον Ισημερινό, με τη δεύτερη πτήση με χρηματοδότηση της Ουάσιγκτον, στο πλαίσιο συμφωνίας των κυβερνήσεων του Παναμά και των ΗΠΑ για την αποθάρρυνση των παράτυπων διελεύσεων των συνόρων και τη μείωση των μεταναστευτικών ροών προς τα αμερικανικά σύνορα, εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Η πτήση, που μετέφερε 30 υπηκόους του Ισημερινού, αναχώρησε χθες Πέμπτη το απόγευμα (τοπική ώρα) για την πόλη Μάντα, διευκρίνισε η υπηρεσία μετανάστευσης του Παναμά. Πρόσθεσε πως οι άνθρωποι αυτοί απελάθηκαν διότι προσπάθησαν να αποφύγουν φυλάκιο στα σύνορα για τον έλεγχο της οδού προς την αφιλόξενη, ιδιαίτερα επικίνδυνη ζούγκλα του Νταριέν.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι περνούν από την περιοχή αυτή, στα σύνορα Κολομβίας-Παναμά, κάθε χρόνο, καθώς έχει πλέον μετατραπεί σε μέρος οδού που παίρνουν οι μετανάστες με την ελπίδα να φθάσουν στις ΗΠΑ· ο αριθμός των παράτυπων εισόδων στον Παναμά έσπασε ρεκόρ πέρυσι.

Η πρώτη πτήση στο πλαίσιο της συμφωνίας έγινε στα μέσα Αυγούστου, όταν επαναπροωθήθηκαν περίπου 30 μετανάστες στην Κολομβία.

Προ ημερών, ο πρόεδρος του Παναμά Χοσέ Μουλίνο δήλωσε πως προγραμματίζονται πτήσεις επαναπατρισμού υπηκόων Ινδίας (τον Σεπτέμβριο), καθώς και υπηκόων Κίνας (χωρίς να διευκρινίσει το χρονοδιάγραμμα στη δική τους περίπτωση).

-

Related posts

ΥΠΕΞ Υεμένης: Κίνδυνος για περιβάλλον και ναυσιπλοΐα το πλοίο που βυθίστηκε στην Ερυθρά Θάλασσα από τους Χούθι

admin

Εντολή Πενταγώνου σε 2.000 στρατιώτες: “Προετοιμαστείτε για ανάπτυξη”

admin

ΗΠΑ: Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο το 2021 η καταναλωτική εμπιστοσύνη

admin

Μπάιντεν: Το χτύπημα στο νοσοκομείο της Γάζας έγινε από ρουκέτα που αστόχησε και εκτοξεύτηκε από “τρομοκρατική οργάνωση”

admin

Αναβλήθηκε η ψηφοφορία επί του σχεδίου εκεχειρίας στη Γάζα στο Συμβούλιο Ασφαλείας

admin

Ιράκ: Στο στόχαστρο οπλισμένου ντρόουν η βάση Χαρίρ, που φιλοξενεί αμερικανικές και διεθνείς δυνάμεις

admin

ΕΕ: Επικοινωνία Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Τζο Μπάιντεν

admin

Η κυνηγός των εκλείψεων: Τεξανή έχει ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο για να δει κάθε ηλιακή έκλειψη από το 1998

admin

ΕΕ: Η φον ντερ Λάιεν στην ώρα του απολογισμού, εννέα μήνες πριν από τις ευρωεκλογές

admin