Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Austriacard: Καθαρά κέρδη 11,2 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο

Η AUSTRIACARD ανακοίνωσε άύξηση των εσόδων και της κερδοφορίας κατά το Α’ Εξάμηνο του 2024, που οφείλεται κυρίως στην ανάπτυξη του τομέα τεχνολογίας.

• Τα έσοδα του Ομίλου το Α΄ εξάμηνο του 2024 αυξήθηκαν κατά 7,0% σε σχέση με το Α΄ εξάμηνο του 2023, φθάνοντας τα 192,0 εκατ. ευρώ, οδηγούμενα από τον σχεδόν τετραπλασιασμό των εσόδων του τομέα Τεχνολογιών Ψηφιακού Μετασχηματισμού και την ανάπτυξη στον τομέα Διαχείρισης Κύκλου Ζωής Εγγράφων.

• Tα έσοδα τα οποία προέρχονται από τον γεωγραφικό τομέα της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης αυξήθηκαν κατά 14,2% φτάνοντας τα € 121,6 εκατ., και τα έσοδα του γεωγραφικού τομέα της Τουρκίας, Μέσης Ανατολής και Αφρικής αυξήθηκαν κατά 24,5% στα € 37,5 εκατ., υποστηρίζοντας περαιτέρω την αύξηση εσόδων του Ομίλου.

• Το βελτιωμένο μείγμα πωλήσεων οδήγησε σε αύξηση του μικτού κέρδους κατά 10,1% στα € 48,8 εκατ. και το μικτό περιθώριο κέρδους ανήλθε σε 25,4% έναντι 24,7% την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

• Η σύνθεση του μείγματος πωλήσεων, με την μεγάλη αύξηση της συμμετοχής του τομέα τεχνολογίας, σε συνδυασμό με την συγκράτηση του λειτουργικού κόστους, ενίσχυσαν σημαντικά τη λειτουργική κερδοφορία οδηγώντας σε αύξηση του προσαρμοσμένου EBITDA κατά 11,2%, στα € 28,8 εκατ. και σε περιθώριο κέρδους 15,0%.

• Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε € 11,2 εκατ. και το περιθώριο διαμορφώθηκε σε 5,9%.

• Σε πορεία επίτευξης ή υπέρβασης της πρόβλεψής μας για το 2024.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ

Ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου AUSTRIACARD HOLDINGS AG, Μανώλης Κόντος, σημείωσε:

«Σύμφωνα με τις προοπτικές που είχαμε επισημάνει στην δημοσίευση των αποτελεσμάτων του Α’ Τρίμηνου 2024, η ανάπτυξη μας επιταχύνθηκε σημαντικά στην διάρκεια του δεύτερου τρίμηνου, που παρουσίασε αύξηση εσόδων κατά περίπου 13%, οδηγώντας το Α’ Εξάμηνο του 2024 σε αύξηση των εσόδων κατά 7% και ακόμη μεγαλύτερη αύξηση του προσαρμοσμένου EBITDA κατά 11,2%. Η στρατηγική μας για τη μετεξέλιξη της εταιρείας σε έναν πάροχο λύσεων τεχνολογίας υλοποιείται ήδη, με τα έσοδα του εν λόγω τομέα να μεγεθύνονται κατά 4 φορές, φτάνοντας τα 16,3 εκατ. ευρώ έναντι 4,4 εκατ. ευρώ το Α΄ Εξάμηνο του 2023.

Αύξηση επιτεύχθηκε επίσης στον τομέα Διαχείρισης Κύκλου Ζωής Εγγράφων, ενώ ο τομέας Secure Chip & Payment Solutions κατέγραψε μικρή μείωση, λόγω της διακοπής της χαμηλού περιθωρίου κέρδους δραστηριότητας χονδρικής πώλησης chip modules, και της απόφασής μας να επικεντρωθούμε στην πώληση ολοκληρωμένων λύσεων έξυπνων καρτών.

Συνεχίζουμε την επέκτασή μας στην Τουρκία, Μέση Ανατολή και Αφρική, ένα γεωγραφικό τομέα από τον οποίο έχουμε υψηλές προσδοκίες ανάπτυξης, διατηρώντας παράλληλα την ηγετική θέση μας σε όλες τις αγορές που δραστηριοποιούμαστε , καθώς και στις Challenger/Neo Banks, όπου πιο εξελιγμένα προϊόντα μας όπως οι μεταλλικές κάρτες πληρωμών, αποδεικνύονται ισχυρό εργαλείο μάρκετινγκ για τους B2B πελάτες μας που αναζητούν διαφοροποίηση και καινοτομία στις προσφερόμενες υπηρεσίες τους.

Επιβεβαιώνουμε ότι βρισκόμαστε σε πορεία επίτευξης ή υπέρβασης της πρόβλεψής μας για το οικονομικό έτος 2024, δηλαδή αύξηση εσόδων κατά 10% και αύξηση του προσαρμοσμένου EBITDA κατά 12%,ως  αποτέλεσμα των ενισχυμένων λειτουργικών συνεργειών και του βελτιωμένου μείγματος πωλήσεών μας με κύρια κατεύθυνση προς τις τεχνολογίες ψηφιακού μετασχηματισμού».

***Τα αναλυτικά αποτελέσματα εξαμήνου της Austriacard, δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη “Συνοδευτικό Υλικό”.

Related posts

Νέο μέλος της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ η Viospiral

admin

ΟΤΕ: Τη διανομή μερίσματος €0,68/μετοχή ενέκρινε η ΓΣ

admin

H Space Hellas ολοκλήρωσε έργο ενοποιημένης επικοινωνίας στο Δήμο Ιωαννιτών

admin

Mevaco: Συμμετέχει στην κατασκευή της Φρεγάτας Belharra H/S Κίμων στη Γαλλία

admin

Πλαστικά Θράκης: Αύξηση EBITDA στα €12,3 εκατ. το Q1

admin

Εκπτωση 30% για τις online μεταφορές χρημάτων από την PayLink

admin

Εξαγωγές: Πώς ισχυροποιούνται ούζο, τσίπουρο-τσικουδιά

admin

Στη διεθνή έκθεση άμυνας DEFEA συμμετέχει η ΕΑΒ

admin

Σαχίνης (ΕΥΔΑΠ): Επενδύσεις 1 δισ. σε έργα στην Ανατολική Αττική

admin