Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Γεραπετρίτη – Φιντάν στις Βρυξέλλες: Τι λένε οι διπλωματικές πηγές

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 29 Αυγούστου ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.

Η διμερής συνάντηση Γεραπετρίτη – Φιντάν θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της άτυπης συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες και πριν το γεύμα που θα έχουν οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας

Το αντικείμενο της συνάντησης

Αντικείμενο της συνάντησης θα αποτελέσουν, μεταξύ άλλων, οι ευρωτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις ενόψει και της επικείμενης συνάντησης στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Έχει ιδιαίτερη σημασία ότι μετά από 5 χρόνια θα συμμετάσχει Τούρκος υπουργός Εξωτερικών στο γεύμα της Άτυπης Συνάντησης. Και τούτο διότι έτσι δίνεται η ευκαιρία να θέσουμε, ενώπιον των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα ζητήματα που μας αφορούν», σημειώνουν χαρακτηριστικά διπλωματικές πηγές.

Τι θα συζητηθεί στην Άτυπη Συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών, μεταβαίνει σήμερα Τετάρτη 28 Αυγούστου στις Βρυξέλλες, όπου θα λάβει μέρος αύριο, Πέμπτη 29 Αυγούστου, στην Άτυπη Συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου θα συμμετάσχει και ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, David McAllister.

Θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι, μεταξύ άλλων, ο πόλεμος στην Ουκρανία, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών της Ουκρανίας, Dmytro Kuleba, και η πολιτική κατάσταση στη Βενεζουέλα. Θα συζητηθεί, επίσης, η κρίση στη Μέση Ανατολή, παρουσία της συντονίστριας του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια και την ανοικοδόμηση στη Γάζα, Sigrid Kaag με την οποία ο Γιώργος Γεραπετρίτης θα έχει και κατ’ ιδίαν συνάντηση.

Related posts

Τηλεφωνική επικοινωνία Φιντάν με Γεραπετρίτη – Πότε θα συναντηθούν

admin

Χατζηδάκης: Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να έχει σταθερή κυβέρνηση – Τα οφέλη

admin

Γελοίες δικαιολογίες των Τούρκων για την κράτηση του Τζιτζικώστα στη Σμύρνη

admin

Αυτά είναι τα αιτήματα των αγροτών από την κυβέρνηση – «Το κόστος παραγωγής έχει εκτιναχτεί»

admin

«Παρέλαβα χάος!..»

admin

Στο μικροσκόπιο το εξοπλιστικό ράλι της Τουρκίας

admin

Ταγίπ Ερντογάν: Θα οικοδομήσουμε τον αιώνα της Τουρκίας – Επαναφορά της ρητορικής για τη «Γαλάζια Πατρίδα»

admin

Ο Τσίπρας έφυγε, αναζητούνται οι διάδοχοι – Ποια ονόματα έχουν ακουστεί

admin

Η Ελλάδα τρέμει την ακρίβεια – Διάχυτος φόβος για τον χειμώνα

admin