Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Môveo.AI: Ελληνική startup επένδυσε στην AI και σηκώνει φρέσκο χρήμα

Το 2020 όταν ήταν ακόμα για πολλούς… πεδίο επιστημονικής φαντασίας, μια ελληνική stratup έφερε την Τεχνητή Νοημοσύνη στην εξυπηρέτηση πελατών, έχοντας ήδη περάσει στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού.

Πρόκειται για την Moveo.AI , η οποία εξελίσσεται σε μια από τις πιο εξωστρεφείς ελληνικές startup, καθώς μέσα σε λιγότερα από τέσσερα χρόνια «ζωής» κατάφερε να «σηκώσει» 2,6 εκατ. δολάρια κερδίζοντας την ψήφο εμπιστοσύνης κορυφαίων επενδυτών τόσο από την Αμερική, όσο και από όλο τον κόσμο.

Είναι μια μεγάλη επιτυχία της ελληνικής εταιρείας, καθώς άντλησε αυτά τα κεφάλαια μέσα σε μία περίοδο που στις ΗΠΑ, αλλά και σε άλλες χώρες παγκοσμίως έχει κλείσει τη «στρόφιγγα» των χρηματοδοτήσεων σε νεοφυείς επιχειρήσεις λόγω των αμερικανικών εκλογών, του πολέμου στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή.

Στο portfolio της εταιρείας είναι μεγάλες εταιρείες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Είναι κερδοφόρος και σχεδιάζει νέα βήματα για την επόμενη μέρα μετά τον επιτυχημένο γύρο χρηματοδότησης που ολοκλήρωσε.

Η Eleven Ventures ηγήθηκε του γύρου χρηματοδότησης, στον οποίο συμμετείχαν ακόμη το Uni.Fund και το αμερικανικό Charge.vc. Επιπλέον, στο γύρο συμμετείχαν και οι ιδιώτες επενδυτές του pre-seed γύρου ύψους 400.000 δολαρίων του 2021, επιβεβαιώνοντας τη στήριξή τους στο όραμα της Moveo.AI και στην καινοτόμο χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης για τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών.

Η Moveo.AI παρουσίασε εντυπωσιακή ανάπτυξη τους τελευταίους 12 μήνες, διπλασιάζοντας τα έσοδα και τριπλασιάζοντας τον αριθμό των εργαζομένων της. Πρόσφατα, ξεκίνησε τη λειτουργία γραφείου στο Σάο Πάολο (Βραζιλία), το οποίο εξυπηρετεί την ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά της Λατινικής Αμερικής, ενώ έχει διευρύνει το πελατολόγιό της με εταιρείες όπως η Betano, η Allianz και η Alpha Bank. Αυτή τη στιγμή, η Moveo.AI εξυπηρετεί σε μηνιαία βάση πάνω από 10 εκατ. χρήστες σε 89 χώρες και σε 21 γλώσσες.

Τα κεφάλαια του seed γύρου χρηματοδότησης θα επιτρέψουν στη Moveo.AI να επεκτείνει τις δυνατότητες της πλατφόρμας της και να αναπτύξει περαιτέρω τα LLMs, δίνοντας έμφαση στην παροχή ιδιωτικών, προσωποποιημένων και αξιόπιστων LLM agents.

Επιπλέον, θα αξιοποιηθούν για την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού, ιδίως στον τομέα έρευνας και ανάπτυξης. Παράλληλα, η εταιρεία σχεδιάζει να συνεχίσει τη διεθνή επέκτασή της, κυρίως στην αμερικανική ήπειρο, ενισχύοντας τις ομάδες της και δημιουργώντας νέες στρατηγικές συνεργασίες.

Το προφίλ της εταιρείας

H Môveo AI ιδρύθηκε το 2021 από τους Πάνο και Γιώργο Καραγιάννη και τον Θάνο Παπαδημητρίου, οι οποίοι από τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου ζούσαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας της COVID-19, ξεκίνησαν να αναπτύσσουν μία πλατφόρμα, αξιοποιώντας τεχνολογίες μηχανικής εκμάθησης (machine learning) και αλγορίθμους επεξεργασίας φυσικής γλώσσας (nature language processing).

Η έδρα της βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, ενώ έχουν παραρτήματα σε Αθήνα και Σάο Πάολο. Ξεκινήσαν από την Ελλάδα λόγω των περιορισμών της πανδημίας, αλλά η βάση και ο στόχος ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, καθώς αποτελεί την περιοχή όπου οι τεχνολογικές εξελίξεις «τρέχουν» πιο γρήγορα.

Οι συνιδρυτές σχεδίασαν μια πλατφόρμα, η οποία ενσωματώνει τις τελευταίες εξελίξεις της Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence – AI) και του Natural Language Processing (NLP – Επεξεργασία Φυσικής Γλώσσας). Η Moveo.AI ξεκίνησε ως μια Conversational AI πλατφόρμα μέσω της οποίας οι AI virtual agents επικοινωνούν με τους πελάτες με έναν πιο φυσικό τρόπο.

Συγχρόνως, μέσω της διασύνδεσης με εσωτερικά συστήματα επιχειρήσεων, οι εικονικοί βοηθοί μπορούν να επιλύουν ερωτήματα πελατών end-to-end από οποιοδήποτε κανάλι, σε οποιαδήποτε γλώσσα και οποιαδήποτε ώρα.

Το Generative AI (Δημιουργική Τεχνητή Νοημοσύνη) αντιπροσωπεύει την επόμενη φάση του AI. Πλέον η Moveo.AI ενσωματώνει Generative AI χαρακτηριστικά όπως το δικό της Large Language Model (LLM), βοηθώντας επιχειρήσεις να γίνουν τρεις φορές πιο αποτελεσματικές στην εξυπηρέτηση πελατών.

Παρά το «νεαρό» της ηλικίας της, η Môveo AI έχει ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο αρχικής χρηματοδότησης, όπου συμμετείχαν ιδιώτες επενδυτές. Σε αυτούς περιλαμβάνονται άνθρωποι με σημαντική εμπειρία στην ανάπτυξη καινοτόμων επιχειρηματικών σχημάτων.

Το πελατολόγιο

Έχει ένα εντυπωσιακό πελατολόγιο, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε αυτούς περιλαμβάνονται εταιρείες όπως η Kaizen Gaming, η Skroutz, η Edenred, η Attica Bank, η AVIS, τα Everest, η βραζιλιάνικη Tabas, η Vitex, καθώς και οργανισμοί του δημοσίου τομέα.

Εκτός από τον ΟΑΣΑ και το υπουργείο Εξωτερικών διάλεξε τον εικονικό βοηθό τής Moveo για να επικοινωνούν οι απόδημοι Έλληνες με τις προξενικές αρχές (123 προξενικές αρχές, 19 γλώσσες, σε 85 χώρες) απαντώντας σε καθημερινές ερωτήσεις όπως αν μπορεί να ταξιδέψει στην Ελλάδα, πώς μπορεί να βγάλει διαβατήριο κ.λπ. Το έργο του υπουργείου Εξωτερικών έγινε σε κοινοπραξία με την Q&R και τη Vodafone.

Οι πιο πρόσφατες συνεργασίες αφορούν το νοσοκομείο Ευαγγελισμός, που χρησιμοποιεί την καινοτόμο πλατφόρμα της Môveo AI προκειμένου να δημιουργήσει τον δικό του ψηφιακό εικονικό βοηθό για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών, αλλά και το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ειδικότερα η Môveo AI είναι αυτή που εισήγαγε την Τεχνητή Νοημοσύνη στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μέσω της στρατηγικής συνεργασίας της με τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας (Ε.Λ.Κ.Ε).

Related posts

AS Company: Μπαίνει στις αγορές ειδών για βρέφη και παιδιά

admin

Παπαλεξόπουλος: Θα κρατήσει τουλάχιστον 5 χρόνια η ενεργειακή κρίση

admin

Προσφορά Vodafone RED για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου

admin

Μπαράζ νέων πακέτων τηλεφωνίας από τη «νέα» Nova

admin

Intracom: Στο 25,29% το ποσοστό του Σωκράτη Κόκκαλη μετά την ΑΜΚ

admin

Νέες επενδύσεις φέρνει το «πράσινο» Skip

admin

Οικογένεια Στεργίου: Από τα ΚΨΜ στις μεγάλες επενδύσεις

admin

Δυνατό το πρώτο 5μηνο για τα τυχερά παίγνια, πρωταθλητής στο διαδίκτυο ο «τζόγος»

admin

Intracom Telecom: Ενσωματώνει πρωτόκολλο IP/MPLS σε ραδιοσύστημα

admin