Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Νίκος Παππάς στη θέση του Σωκράτη Φάμελλου – Αλλαγές στην ΚΟ από Κασσελάκη

Λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, τα σενάρια φούντωναν και τελικά φαίνεται να επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα ανακοινώσει στη συνεδρίαση της ΚΟ αλλαγές. Μεταξύ αυτών είναι η αλλαγή του επικεφαλής της ΚΟ και αναμένεται να πάει ο Νίκος Παππας στη θέση του Σωκράτη Φάμελλου.

Ο νυν πρόεδρος της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος. Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στην αίθουσα της Γερουσίας, στις 27 Αυγούστου

Ο κ. Κασσελάκης ανακοινώνει αλλαγές στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους οι οποίοι από το 2023 είναι οι: Νίκος Παππάς, Διονύσης Καλαματιανός και  Θεόφιλος Ξανθόπουλος. Η πρόταση που θα τεθεί σε ψηφοφορία, περιλαμβάνει τις αλλαγές: Ο Νίκος Παππάς για πρόεδρος της Κ.Ο.. Επίσης, ο Γιώργος Γαβρήλος, ο Γιάννης Σαρακιώτης και ηΝίνα Κασιμάτη προτείνονται για κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι. Τέλος, η Γιώτα Πούλου προτείνεται για συντονίστρια των τομεαρχών και η Ραλλία Χρηστίδου ως αναπληρώτρια συντονίστρια. Η Θεοδώρα Τζάκρη είναι η μόνη που παραμένει στη θέση της γραμματέως της Κ.Ο.

Η συνεδρίαση ξεκινά λίγο μετά τις έξι το απόγευμα της Τρίτης και αναμένεται να επιβεβαιωθούν και επίσημα τα παραπάνω σενάρια. Η ΚΟ θα γίνει παρουσία του προέδρου, αν και με απόσταση. Μέσω Zoοm, και από την Κρήτη όπου βρίσκεται, θα τοποθετηθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στο κόμμα, την αμφισβήτηση από τους “87” και φυσικά από την πρόταση μορφής που προετοιμάζει ο Παύλος Πολάκης.

Τα σενάρια ότι απομακρύνεται από πρόεδρος της ΚΟ ο Σωκράτης Φάμελλος, και πως θα ανακοινωθεί σήμερα ο αντικαταστάτης, άρχισαν να κυκλοφορούν εδώ και λίγη ώρα σε δημοσιογραφικά και πολιτικά πηγαδάκια.

Ήταν θέμα χρόνου να αντικατασταθεί ο Φάμελλος;

Η κίνηση αυτή του προέδρου δείχνει ότι ετοιμάζει αλλαγές έως τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 6 Σεπτεμβρίου, βάζοντας άτομα εμπιστοσύνης του. Η ψυχρότητα του Στέφανου Κασσελάκη προς τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είχε αφετηρία τις διαδικασίες για το τελευταίο Συνέδριο. Οι σχέσεις του προέδρου Κασσελάκη με τον Φάμελλο διαταράχθηκαν από τη συνεδρίαση της συντονιστικής για το Συνέδριο όπου είχε ταχθεί με την πλευρά όσων έλεγαν να μην γίνει το Συνέδριο μαζί με τις διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ. Η τότε συνεδρίαση είχε γίνει σε έντονο κλίμα και υπήρξαν και τότε αποχωρήσεις.

Επίσης, ο Νίκος Παππάς είναι μεταξύ των στελεχών που έχουν στηρίξει τον πρόεδρο σε μία σειρά από συνεδριάσεις οργάνων, και έχει ταχθεί υπέρ του σε διενέξεις έναντι των “87”.

Βέβαια, στο τελευταίο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος είχε πραγματοποίησε ηγετική εμφάνιση και είχε κερδίσει τις εντυπώσεις. Αυτό άφησε τότε πικρή γεύση στην Κουμουνδούρου και μπήκε η ιδέα του μελλοντικού δελφίνου.

Ζυμώσεις μέχρι την Κεντρική Επιτροπή

Οι αλλαγές είναι συνδεδεμένες με τις ισορροπίες που θα πρέπει να έχουν οι «ομάδες» εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ο χρόνος αναμένεται πυκνός σε εξελίξεις και βασανιστικός με έντονες παρασκηνιακές συζητήσεις και ζυμώσεις, προκειμένου να διαμορφωθούν συμμαχίες, να κλείσουν ίσως «συμφωνίες» για αλλαγή «στρατοπέδου» ώστε να περάσει η πρόταση μομφής κατά της ηγεσίας, καθώς και να βρεθεί ο «αντίπαλος» – όπως χαρακτηριστικά είχε πει ο ίδιος ο Κασσελάκης-  που θα κατεβάσει απέναντί του το λεγόμενο κίνημα των «87», ανεξαρτήτως των κινήσεων του Παύλου Πολάκη.

Related posts

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την κατάσταση στον σιδηρόδρομο ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Δύο μέτρα και δύο σταθμά για τα Τέμπη – Στο απυρόβλητο οι πολιτικοί υπεύθυνοι με απόφαση ΝΔ

admin

«Έκανα βήμα πίσω» λέει ο Βορίδης για την αποχή στον γάμο ομοφύλων

admin

Η πραγματογνωμοσύνη που… εξαφάνισε το κοινό κέντρο παρακολούθησης

admin

Νέα πυρά ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης: «Ο κατάλογος αναξιοπιστίας του κ. Μητσοτάκη»

admin

Τα μπρος πίσω του (νέου) ΣΥΡΙΖΑ

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας για τις «διαγραφές Κασσελάκη»

admin

Μητσοτάκης από Ηγουμενίτσα: «Η Ελλάδα γίνεται μαγνήτης κεφαλαίων από το εξωτερικό»

admin

Πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αγκαλιάζει τον Ανδρουλάκη και επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ

admin