Image default
EUROBANK

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Η «μάχη» για τη 2η θέση, το τέλος (;) της παρένθεσης στον ΟΤΕ και η «υπνηλία» της Austriacard

Απόδοση 16%: Σε θετικό έδαφος επανέρχεται η μετοχή του ΟΤΕ, η οποία -έπειτα από ένα τριήμερο καθοδικό σερί- βρίσκεται εκ νέου στην περιοχή των 15 ευρώ. Κάπως έτσι, η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας προσεγγίζει τα 6,2 δισ. ευρώ, αποτελώντας την 4η πολυτιμότερη εισηγμένη. Η φετινή απόδοση, δε, ανέρχεται τουλάχιστον στο 16%, με το μεγαλύτερο όφελος να καταγράφεται στο εν εξελίξει β’ εξάμηνο.

«Μάχη» για το Νο.2: Τη «μάχη» για τη 2η θέση στον πίνακα των κεφαλαιοποιήσεων (πίσω από την Coca – Cola) συνεχίζουν Eurobank και Εθνική, των οποίων η απόσταση είναι μόλις 310 εκατ. ευρώ. Το προβάδισμα ανήκει στη Eurobank, η οποία αξίζει 7,64 δισ. ευρώ, ενώ η Εθνική ακολουθεί στα 7,33 δισ. ευρώ. Με δεδομένο ότι ακολουθεί η αποεπένδυση του ΤΧΣ στην ΕΤΕ, σίγουρα η άτυπη κόντρα θα αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Ψάχνει το 6άρι: Την Πέμπτη θα δημοσιεύσει η διοίκηση της Austriacard τις οικονομικές επιδόσεις του α’ εξαμήνου, με τους αναλυτές να προσδοκούν ότι θα αποτελέσουν το εφαλτήριο για να «ξυπνήσει» η μετοχή, η οποία από τα τέλη Μαΐου βρίσκεται σταθερά κάτω των 6 ευρώ, δηλαδή της τιμής του φετινού placement από τον βασικό μέτοχο. Μάλιστα, η μετοχή χάνει τουλάχιστον 16% μέσα στο τελευταίο 12μηνο. Κι αυτό, παρά την αντίδραση 10% από το sell off της 5ης Αυγούστου.

Πτωτικό ντεμπούτο: Με το… αριστερό ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει η Performance Technologies τον πρώτο μήνα στην Κύρια Αγορά του Χ.Α., καθώς μέχρι στιγμής η μετοχή χάνει τουλάχιστον 5%, έχοντας υποχωρήσει από τα 7,1 στα 6,7 ευρώ. Φυσικά, το ευρύτερο περιβάλλον στις αγορές δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό, μην ευνοώντας μια καλή αρχή. Βέβαια, η αξία της εταιρείας παραμένει άνω των 90 εκατ. ευρώ.

Χρηματιστήριο: Αποδόσεις που… ζαλίζουν στη 2ετία – Οι μετοχές με ράλι άνω του 100%

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)

Related posts

Σύμβαση Eurobank – Grivalia στη διαχείριση ακινήτων

admin

Eurobank: Συμφωνία για τη μεταβίβαση Bancpost, ERB Retail Services, και ERB Leasing στην Banca Transilvania

admin

Eurobank: Ο «χάρτης» της αγοράς εργασίας στα χρόνια της κρίσης

admin

Eurobank: Πρωτοβουλίες για την ανακούφιση των πυρόπληκτων στη Ρόδο

ad

Ανάπτυξη 1,5-2% φέτος προβλέπει η Eurobank

admin

Eurobank Factors: Ηγετική θέση στην αγορά Factoring

admin

Επίσκεψη Πρεμ Γουάτσα με… γεμάτη ατζέντα

admin

«Αποστολή» και Eurobank στο πλευρό νέων γονέων της Θράκης

ad

Eurobank: Ανάδοχος σε τρία ομολογιακά 201,9 εκατ. της Total Eren

admin