Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ναυάγιο στη Σικελία: Ο καπετάνιος του μοιραίου γιοτ τέθηκε υπό έρευνα για ανθρωποκτονία

Οι ιταλικές εισαγγελικές αρχές έθεσαν υπό έρευνα τον καπετάνιο του υπερπολυτελούς σκάφους Bayesian που βυθίστηκε στα ανοικτά της Σικελίας την περασμένη εβδομάδα, σκοτώνοντας τον Βρετανό μεγιστάνα της τεχνολογίας Μάικ Λιντς και άλλα έξι άτομα, όπως αναφέρει το Reuters επικαλούμενο δικαστικές πηγές.

Ο Τζέιμς Κάτφιλντ, 51χρονος Νεοζηλανδός υπήκοος, ερευνάται για ανθρωποκτονία από αμέλεια και για πρόκληση ναυαγίου, δήλωσε η πηγή, επιβεβαιώνοντας δημοσιεύματα ιταλικών μέσων ενημέρωσης.

Σημειώνεται πως το ότι τίθεται κάποιος υπό έρευνα στην Ιταλία δεν συνεπάγεται ενοχή και δεν σημαίνει ότι θα ακολουθήσουν απαραίτητα επίσημες κατηγορίες. Ωστόσο, οι σχετικές ειδοποιήσεις πρέπει να αποσταλούν σε άτομα που τελούν υπό έρευνα, προτού οι αρχές μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τις αυτοψίες στις σορούς των νεκρών.

Η απόφαση ελήφθη μετά το πέρας της δεύτερης ανάκρισης του καπετάνιου, ενώ δεν έχει ακόμα γνωστοποιηθεί αν και άλλα μέλη του πληρώματος ή άλλα άτομα θα βρεθούν στο μικροσκόπιο των ιταλικών αρχών.

Το χρονικό 

Το υπό βρετανική σημαία Bayesian, ένα γιοτ μήκους 56 μέτρων, μετέφερε 22 άτομα όταν ανατράπηκε και βυθίστηκε την προηγούμενη Δευτέρα, λίγα λεπτά αφότου χτυπήθηκε από καταιγίδα ενώ ήταν αγκυροβολημένο στα ανοικτά της βόρειας Σικελίας.

Δεκαπέντε άτομα επέζησαν, μεταξύ των οποίων και η σύζυγος του Λιντς, στην εταιρεία του οποίου ανήκε το Bayesian. Η 18χρονη κόρη του, Χάνα ήταν μεταξύ των νεκρών.

Αν και το γιοτ χτυπήθηκε από ξαφνικό μετεωρολογικό φαινόμενο, ήταν εύλογο να δημιουργηθούν ερωτήματα σχετικά με το αν είχαν διαπραχθεί τα αδικήματα της πολλαπλής ανθρωποκτονίας και της πρόκλησης ναυαγίου από αμέλεια, δήλωσε το Σάββατο ο επικεφαλής της εισαγγελίας.

Το ναυτικό δίκαιο δίνει στον καπετάνιο πλήρη ευθύνη για το πλοίο, το πλήρωμα και όλους τους επιβαίνοντες.

Ο Κάτφιλντ και τα οκτώ επιζώντα μέλη του πληρώματός του δεν έχουν κάνει ακόμη κανένα δημόσιο σχόλιο σχετικά με το δυστύχημα.

“Το Bayesian κατασκευάστηκε για να βγαίνει στη θάλασσα με οποιονδήποτε καιρό”, δήλωσε ο Φράνκο Ρομάνι, ναυπηγός αρχιτέκτονας που συμμετείχε στην ομάδα που το σχεδίασε στην εφημερίδα La Stampa. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι το γιοτ θα μπορούσε να έχει πάρει νερό από μια πλευρική καταπακτή που είχε μείνει ανοιχτή.

Related posts

Κένυα: Τουλάχιστον 30 οι νεκροί των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων

admin

Μεσανατολικό: “Επιφυλακτική αισιοδοξία” εκφράζουν οι Ισραηλινοί διαπραγματευτές για επίτευξη συμφωνίας

admin

Μεσανατολικό: Μία Ισραηλινή αξιωματικός της αστυνομίας σκοτώθηκε σε επιδρομή των ισραηλινών δυνάμεων στη Τζενίν

admin

Στόλτενμπεργκ: Δεν ξέρουμε αν η ουκρανική αντεπίθεση θα είναι σημείο καμπής στον πόλεμο

admin

Ρουμανία και Βουλγαρία στη Ζώνη Σένγκεν, με εξαιρέσεις

admin

Τις ιδέες του για να αντιμετωπίσει η ΕΕ τους “θανάσιμους κινδύνους” που αντιμετωπίζει ανέπτυξε ο Μακρόν

admin

Γερμανία: Σχεδιάζει επιδοτήσεις ως 900 εκατ. ευρώ για σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

admin

Παραδοχή Τουρκίας ότι έχασε drone στη βόρεια Συρία – Δεν κατονομάζει τις ΗΠΑ για την κατάρριψη

admin

NYT: Ελπίδες για συμφωνία σε συνομιλίες στο Παρίσι για την απελευθέρωση ομήρων από τη Γάζα

admin