Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ στοχοθέτησε σήμερα στρατιωτική βάση κοντά στο Τελ Αβίβ, δηλώνει ο ηγέτης της

Ο ηγέτης του ισλαμιστικού κινήματος Χεζμπολάχ του Λιβάνου Χασάν Νασράλα ανακοίνωσε ότι το κόμμα του στόχευσε βάση των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού, 110 χλμ. εντός του ισραηλινού εδάφους και σε απόσταση 1,5 χλμ. από το Τελ Αβίβ, στο πλαίσιο της ευρείας κλίμακας επίθεσης που εξαπέλυσε σήμερα το πρωί εναντίον του Ισραήλ.

Ο “βασικός στόχος της επιχείρησης” ήταν “η βάση του Γκλιλότ”, η μεγαλύτερη ισραηλινή βάση πληροφοριών του στρατού, 110 χλμ. από τα σύνορα”, δήλωσε ο Χασάν Νασράλα κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του ομιλίας.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ αρνήθηκε τους “ψευδείς ισχυρισμούς” του Ισραήλ ότι ο στρατός του κατέστρεψε σήμερα “χιλιάδες ράμπες εκτόξευσης ρουκετών” στον Λίβανο και “αναχαίτισε χιλιάδες ρουκέτες”.

“Οι δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες η αντίσταση επρόκειτο να εκτοξεύσει 8.000 ή 6.000 ρουκέτες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ότι (το Ισραήλ, σ.σ.) το απέτρεψε, είναι ψευδείς ισχυρισμοί”, δήλωσε ο Χασάν Νασράλα, προσθέτοντας ότι μόνο “δεκάδες ράμπες καταστράφηκαν”. Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι εκτόξευσε εκατοντάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ρουκέτες προς το Ισραήλ.

Ο Νασράλα δήλωσε επίσης ότι η σιιτική οργάνωση αποφάσισε να μην απαντήσει στη δολοφονία του ανώτατου διοικητή της στοχοθετώντας αστικές περιοχές ή ισραηλινές υποδομές.

Θελήσαμε να στοχοθετήσουμε στρατιωτικές εγκαταστάσεις κοντά στο Τελ Αβίβ. Αποφασίσαμε να στοχοθετήσουμε βάση των υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού όπου λειτουργεί ισραηλινή μονάδα παρακολούθησης. Στείλαμε ρουκέτες Κατιούσα για να αποσπάσουν την προσοχή του Σιδηρού Θόλου και άλλων συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας ώστε τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη να διεισδύσουν στον ισραηλινό εναέριο χώρο, δήλωσε ο Νασράλα.

Για πρώτη φορά στείλαμε μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Ισραήλ από την περιοχή Μπεκάα. Εκτοξεύσαμε μη επανδρωμένα αεροσκάφη τόσο από τα νότια όσο και από τα βόρεια του ποταμού Λιτάνι. Η Χεζμπολάχ δεν είχε κανένα σχέδιο να πλήξει στόχους στο Τελ Αβίβ, εκ των οποίων το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν και το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας. Δεν είχαμε πρόθεση να χρησιμοποιήσουμε σήμερα πυραύλους ακριβείας, αλλά ίσως τους χρησιμοποιήσουμε στο εγγύς μέλλον, πρόσθεσε.

Κανένας από τους στρατηγικούς μας πυραύλους ή ακριβείας υπέστη ζημιές στις ισραηλινές επιδρομές. Ο ισραηλινός στρατός άρχισε τις αεροπορικές επιδρομές κατά του Λιβάνου 30 λεπτά πριν από την επιχείρησή μας, αλλά οι περιοχές που αποτέλεσαν στόχο δεν είχαν καμιά σχέση με την επιχείρηση. Η στρατιωτική μας επιχείρηση ολοκληρώθηκε όπως είχε σχεδιαστεί, με ακρίβεια. Θα αξιολογήσουμε τον αντίκτυπο της σημερινής επιχείρησης, αν τα αποτελέσματα δεν είναι ικανοποιητικά, θα απαντήσουμε και άλλη φορά, τόνισε ο Νασράλα.

Related posts

Το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή στο Χαλέπι

admin

Σε τρεις ηπείρους και έξι χώρες το Μουντιάλ 2030

admin

Έφοδος FBI σε σπίτα ατόμων που συνδέονται με το σκάνδαλο με τις “τουρκικές μίζες” προς τον δήμαρχο Νέας Υορκης

admin

ΗΠΑ: Σε χαμηλό έξι μηνών ο σύνθετος δείκτης PMI τον Αύγουστο

admin

ΕΚΤ: Τρεις μειώσεις των επιτοκίων για το 2024 “βλέπει” ο Μάρτινς Κάζακς

admin

Φον Ντερ Λάιεν: Να χρησιμοποιήσουμε τα κέρδη από τα παγωμένα ρωσικά assets για ενίσχυση του ουκρανικού στρατού

admin

Γάζα: Η αμερικανική προβλήτα για την παράδοση της βοήθειας ρυμουλκήθηκε σε λιμάνι του Ισραήλ

admin

Ο Μπορέλ ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα για τους φονικούς βομβαρδισμούς κοντά σε γραφεία του ΔΕΕΣ στη Γάζα

admin

Η ακροδεξιά της Ουγγαρίας θα διεκδικήσει γειτονική περιοχή, αν η Ουκρανία χάσει τον πόλεμο

admin