Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία – Επίθεση στο Ζόλινγκεν: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 23:54

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την επίθεση με μαχαίρι στην πόλη Ζόλινγκεν της δυτικής Γερμανίας, στην οποία τρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες, Παρασκευή.

Η οργάνωση δήλωσε ότι ένα από τα μέλη της ήταν ο δράστης της φονικής επίθεσης με μαχαίρι που σημειώθηκε την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια ενός φεστιβάλ στο Ζόλινγκεν, και έδρασε για να “εκδικηθεί” για τους μουσουλμάνους “στην Παλαιστίνη και οπουδήποτε αλλού”.

“Ο δράστης της επίθεσης εναντίον μιας συγκέντρωσης χριστιανών στην πόλη Ζόλινγκεν είναι στρατιώτης” του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε η τζιχαντιστική οργάνωση σε ανακοίνωση που δημοσίευσε το προπαγανδιστικό της όργανο Amaq. Ο άνδρας, που καταζητείται ακόμη στη Γερμανία, έδρασε “για να εκδικηθεί για τους μουσουλμάνους της Παλαιστίνης και οπουδήποτε αλλού”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Μετά την θανατηφόρα επίθεση στο “Φεστιβάλ για την Πολυμορφία”, οι κοντινές πόλεις Χίλντεν και Χάαν ανακοίνωσαν την ακύρωση αντίστοιχων δικών τους εκδηλώσεων, επικαλούμενες θέμα ασφάλειας, καθώς ο δράστης εξακολουθεί να διαφεύγει.

Σε ένδειξη συμπαράστασης για τον θάνατο τριών ατόμων και τον τραυματισμό ακόμη πέντε, η Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου κάλεσε τις ομάδες της Bundesliga να αγωνιστούν φορώντας πένθιμα περιβραχιόνια.

“Η τρομακτική πράξη στο Ζόλινγκεν με έχει συγκλονίσει, συγκλονίζει την χώρα μας. Θρηνούμε για τους νεκρούς και ανησυχούμε για τους τραυματίες, στους οποίους εύχομαι ειλικρινά δύναμη και ταχεία ανάρρωση”, δήλωσε ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και τόνισε ότι “ο δράστης πρέπει να λογοδοτήσει”, καλώντας τους πολίτες “να σταθούμε όλοι μαζί, ενάντια στο μίσος και στην βία”.

Δεύτερη σύλληψη

Η αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα μια δεύτερη σύλληψη στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει για τη φονική επίθεση με μαχαίρι στο Ζόλινγκεν της δυτικής Γερμανίας, και της οποίας ο δράστης τράπηκε σε φυγή.

Η σύλληψη αυτή ανακοινώθηκε καθώς μια μεγάλη επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων πραγματοποιήθηκε απόψε σε δομή φιλοξενίας προσφύγων που βρίσκεται όχι μακριά από το σημείο της επίθεσης.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι δεν μπορεί να δώσει περισσότερες πληροφορίες για την ταυτότητα του ατόμου που συνελήφθη ή την πιθανή εμπλοκή του στο περιστατικό.

Ένα πρώτο άτομο, ένας 15χρονος έφηβος, είχε συλληφθεί τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, ως ύποπτο για πιθανές σχέσεις με τον δράστη της επίθεσης.

Related posts

ΗΠΑ: Φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές κάνουν κατάληψη σε ένα κτίριο του Πανεπιστημίου Κολούμπια

admin

ΕΚΤ: Περιορίστηκε περαιτέρω ο δανεισμός σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά τον Ιούνιο

admin

Κίεβο: “Ανούσιες” οι απαιτήσεις της Μόσχας για παράδοση του επικεφαλής της ουκρανικής υπηρεσίας ασφαλείας

admin

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε μπαρ στη Φλόριντα – Δύο νεκροί, επτά τραυματίες

admin

Παγκόσμια τεχνική βλάβη: Ποιες υπηρεσίες επηρεάστηκαν από το πρόβλημα κυβερνοασφάλειας

admin

Γερμανία – Επίθεση στο Ζόλινγκεν: Πιθανότερο κίνητρο η τρομοκρατία

admin

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα δαπανήσει 3,5 δισ. ευρώ για την προστασία των ωκεανών

admin

Η Ρωσία βομβάρδισε κατά λάθος δικό της χωριό και υπόσχεται να ξαναχτίσει τα σπίτια που καταστράφηκαν

admin

Κύπρος – Γενικός διευθυντής ΥΠΕΞ για επεισόδια στη Λεμεσό: Έγινα δέκτης διαβήματος από πρέσβη αραβικής χώρας

admin