Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία – Επίθεση στο Ζόλινγκεν: Πιθανότερο κίνητρο η τρομοκρατία

Η αστυνομία δεν διακρίνει για την ώρα “κανένα άλλο κίνητρο εκτός από την τρομοκρατία”, δήλωσε ο εισαγγελέας Μάρκους Κάσπερς, ο οποίος ερευνά την επίθεση με μαχαίρι στο Φεστιβάλ του Ζόλινγκεν, κατά την οποία τρία άτομα έχασαν την ζωή τους και άλλα οκτώ τραυματίστηκαν.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την υπόθεση, ο αστυνομικός διευθυντής Τόρστεν Φλάις επιβεβαίωσε ακόμη την πληροφορία ότι ο δράστης στόχευε συγκεκριμένα στον λαιμό των θυμάτων του, η οποία ωστόσο αρχικά είχε διαψευσθεί. Ο κ. Φλάις διευκρίνισε ακόμη ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει εικόνα του δράστη, η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην έρευνα για τον εντοπισμό του, αλλά “ερευνώνται πολλά στοιχεία και παραλαμβάνεται συνεχώς πολύ υλικό”.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με μια δεύτερη σύλληψη πιθανού υπόπτου, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας απέφυγε να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει και ζήτησε την κατανόηση των πολιτών, “μέχρις ότου συνθέσουμε μια εικόνα η οποία να βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο κοντά στα γεγονότα”. Ο ίδιος σημείωσε επίσης ότι υπάρχουν διαφορετικές και αντικρουόμενες μαρτυρίες σχετικά με την εμφάνιση του δράστη και η αστυνομία καταβάλλει προσπάθεια προκειμένου να καταλήξει σε μια αξιόπιστη και όσο το δυνατόν πιο συγκεκριμένη περιγραφή.

Αναφερόμενος στα θύματα και στους τραυματίες, ο κ. Φλάις δήλωσε ότι οι νεκροί είναι ένας άνδρας 67 ετών, ένας 56 ετών και μια γυναίκα επίσης 56 ετών, ενώ τέσσερις δίνουν μάχη για την ζωή τους και ότι ο δράστης θα αντιμετωπίσει κατηγορίες για τουλάχιστον τρεις ανθρωποκτονίες και πολλές απόπειρες. Τα ξημερώματα συνελήφθη ένας 15χρονος, ο οποίος τελικά αποδείχθηκε ότι δεν ήταν ο δράστης της επίθεσης, υπήρχαν όμως πληροφορίες ότι πριν από την επίθεση μιλούσε με κάποιον ο οποίος του περιέγραφε τα σχέδια της επίθεσης.

Στον τόπο του εγκλήματος έχουν μέχρι τώρα βρεθεί “περισσότερα από ένα μαχαίρια”, τα οποία εξετάζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της αστυνομίας, οι οποίες έχουν στη διάθεσή τους και οπτικό υλικό από την επίθεση.

Ερωτώμενος εάν θα συνιστούσε στους πολίτες του Ζόλινγκεν να παραμείνουν στα σπίτια τους όσο δεν είναι βέβαιο ότι έχει συλληφθεί ο δράστης, ο αρχηγός της αστυνομίας του Βούπερταλ Μάρκους Ρερλ τόνισε ότι “θα πρέπει να αποφασίσει ο καθένας μόνος του αν θα πάει σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα ή αν θα χρησιμοποιήσει τα τοπικά μέσα μεταφοράς”.

Related posts

Υπό έρευνα οι υπηρεσίες cloud της Amazon και της Microsoft στο Ηνωμένο Βασίλειο

admin

Ιαπωνία: 78 νεκροί, δεκάδες αγνοούμενοι μετά τον πρωτοχρονιάτικο σεισμό

admin

Η Moody’s αναβαθμίζει τις προοπτικές για τις τουρκικές τράπεζες εν μέσω οικονομικής στροφής Ερντογάν

admin

ΔΝΤ: Εγκρίθηκε πρόταση αύξησης κατά 50% των πόρων που συνεισφέρουν τα μέλη του

admin

Η κατάσταση στη Γάζα είναι “περισσότερο από καταστροφική”, σύμφωνα με υπηρεσίες του ΟΗΕ και ΜΚΟ

admin

Ο Αμερικανός πρώην πεζοναύτης Πολ Γουίλαν δέχθηκε επίθεση σε ρωσική φυλακή

admin

Αρμενία: Διαδηλωτές στο Γερεβάν ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού Πασινιάν

admin

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ξεκινά επίσημη επίσκεψη στην Κίνα

admin

Συνάντηση του ΥΠΕΞ Μπλίνκεν με τον Κινέζο αντιπρόεδρο στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

admin