Image default
PIRAEUS BANK

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Το μαρτύριο του… 4 στην Πειραιώς και η «γεμάτη» εβδομάδα της Motor Oil

Το κρίσιμο «4»: Το μαρτύριο των… 4 ευρώ φαίνεται ότι ζει τις τελευταίες ημέρες η μετοχή της Πειραιώς, η οποία από τις 12 Αυγούστου διαπραγματεύεται μεταξύ 3,8 και 3,9 ευρώ, χωρίς ωστόσο να δοκιμάζει την υπέρβαση των κρίσιμων ορίων. Πάντως, από τις αρχές του έτους, η τράπεζα παρουσιάζει μια απόδοση άνω του 21%, αν και όσοι συμμετείχαν στο πρόσφατο placement εξακολουθούν να έχουν μικρές απώλειες.

Μεγέθη 6μήνου: Την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου θα ανακοινώσει τα οικονομικά μεγέθη του α’ εξαμήνου η διοίκηση της Lamda, ενώ την ακριβώς επόμενη ημέρα θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη για την ανάλυση των αποτελεσμάτων. Υπενθυμίζεται ότι στο α’ τρίμηνο τα ενοποιημένα EBITDA είχαν εκτοξευθεί στα 40,2 εκατ. ευρώ, χάρη στα ρεκόρ σε Malls και Μαρίνες. Όσον αφορά το Ελληνικό, οι εισπράξεις από πωλήσεις ακινήτων άγγιζαν τα 700 εκατ. ευρώ -ένας αριθμός ο οποίος ενδεχομένως έχει αυξηθεί περαιτέρω.

«Γεμάτη» εβδομάδα: Κρίσιμη είναι η επόμενη εβδομάδα για τη Motor Oil, καθώς την Τετάρτη (28/8) θα δημοσιεύσει τα οικονομικά μεγέθη του α’ εξαμήνου, μετά τη λήξη της συνεδρίασης στο Χ.Α. Την Παρασκευή (30/8), ταυτόχρονα, θα λάβει χώρα η αναδιάρθρωση των δεικτών του MSCI, με τη μετοχή να αφαιρείται από τον Standard Greece και να «υποβιβάζεται» στον Small Cap.

Μέρισμα: Την αποκοπή μερίσματος αποφάσισε η διοίκηση της Κτήμα Λαζαρίδη, η οποία θα επιβραβεύσει τους μετόχους με το ποσό των 540.524 ευρώ (0,03 ευρώ/μετοχή). Η αποκοπή του δικαιώματος έχει οριστεί για τις 11 Οκτωβρίου, ενώ η καταβολή των χρημάτων θα ξεκινήσει στις 18 Οκτωβρίου. Ας σημειωθεί ότι πρόκειται για το πρώτο μέρισμα από το 2022.

Κοτζαμανίδης: Τα χρόνια της απογείωσης, το ράλι στη μετοχή και το ταμείο των… 23 εκατ. ευρώ

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής) 

Related posts

Αμοιβαίο Κεφάλαιο με «πράσινο αποτύπωμα» από το private banking της Τ. Πειραιώς

admin

Β. Κουτεντάκης (Τράπεζα Πειραιώς): Εγρήγορση για την κυβερνοασφάλεια στον χρηματοπιστωτικό χώρο

ad

Πειραιώς: Χρηματοδότησε την αγορά πέντε ξενοδοχείων στην Κρήτη

admin

Με 19% στην Piraeus Bank Romania η EBRD

admin

Στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Συμβουλίων Ανταγωνιστικότητας η Τρ. Πειραιώς

admin

HSBC: Η ανακεφαλαιοποίηση ξεκλειδώνει αξία στην Πειραιώς

admin

Πειραιώς: Πουλάει 200 χιλ. «κόκκινα» δάνεια

admin

Τράπεζα Πειραιώς: Αύριο ξεκινά το placement για το 27%

ad

Πειραιώς: Crash test για το Amoeba 

admin