Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Optima για Cenergy: Σε τροχιά επίτευξης του στόχου στα EBITDA

Optima για Cenergy: Σε τροχιά επίτευξης του στόχου στα EBITDA

Αμετάβλητη διατηρεί η Optima Bank τη σύσταση buy (αγορά), αλλά και την τιμή στόχο στα 12,6 ευρώ για την Cenergy Holdings. Πρόκειται για περιθώριο ανόδου (upside) 26,7% σε σύγκριση με το κλείσιμο της μετοχής την Πέμπτη στα 9,95 ευρώ.

Η χρηματιστηριακή αναμένει άλλη μία ισχυρή ανακοίνωση κερδών από την Cenergy, θέτοντας τα θεμέλια για ένα νέο υψηλό όσον αφορά την ετήσια οικονομική απόδοση του ομίλου το 2024, με γνώμονα την περαιτέρω ανάκαμψη της απόδοσης κατά τομέα των καλωδίων, υποβοηθούμενη από τις ανακτημένες εργασίες σε πιο κερδοφόρα έργα από τον τομέα σωλήνων (προς υπενθύμιση, η διοίκηση έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι αναμένει πως το συμπαγές ανεκτέλεστο υπόλοιπο που έχει «χτίσει» τους τελευταίους μήνες συνδυάζει την υψηλή χρήση της παραγωγικής ικανότητας με ικανοποιητικά περιθώρια κέρδους για το υπόλοιπο του έτους).

Κατά συνέπεια, σύμφωνα με τους αναλυτές, η Cenergy βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ανταποκριθεί στο guidance της διοίκησης για το 2024, σχετικά με τα προσαρμοσμένα (adj.) EBITDA στα 240-250 εκατ. ευρώ (πιθανότατα πιο κοντά στο ανώτατο όριο, πέριξ των 257 εκατ. ευρώ που επικαιροποίησε πρόσφατα η Optima).

Σε αυτό το πλαίσιο, οι αναλυτές παραμένουν θετικοί για τη μετοχή και επαναλαμβάνουν τη σύσταση buy με τιμή στόχο στα 12,6 ευρώ ανά μετοχή.

Τέλος, η Optima αναμένει από τη διοίκηση της Cenergy να παράσχει ένα ανανεωμένο guidance για το 2024, το επενδυτικό της πρόγραμμα στην Ελλάδα, καθώς και οποιεσδήποτε εξελίξεις σχετικά με την επέκταση στις ΗΠΑ. Υπενθυμίζεται ότι η Cenergy Holdings πρόκειται να ανακοινώσει τα αποτελέσματά της για το β’ τρίμηνο και το α’ εξάμηνο του 2024 στις 27 Αυγούστου.

Η χρηματιστηριακή κάνει λόγο για ένα ισχυρό τρίμηνο, παρά τη συνήθη ασθενή εποχικότητα στην αρχή του έτους, λόγω της επιτάχυνσης της εκτέλεσης των εκκρεμών εργασιών σε υγιή περιθώρια.

Πιο αναλυτικά, βλέπει τις πωλήσεις του ομίλου να αυξάνονται κατά 1% σε ετήσια βάση στα 421 εκατ. ευρώ, λόγω των αυξημένων όγκων και στους δύο τομείς (ο τομέας καλωδίων λειτουργεί ήδη με υψηλά ποσοστά χρήσης ενώ ο τομέας σωλήνων αναμένεται να εντείνει περαιτέρω τις δραστηριότητές του), υποβοηθούμενες από το τεράστιο συσσωρευμένο ανεκτέλεστο υπόλοιπο (3,1 δισ. ευρώ στις 31/03/2024).

Όσον αφορά την κερδοφορία, τα adj. EBITDA (δηλαδή εξαιρουμένων των επιπτώσεων των μετάλλων και των εφάπαξ) αναμένεται να διαμορφωθούν στα 57,9 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 37,5% σε ετήσια βάση, ενώ αντιστοιχούν σε αποσβέσεις 7,5 εκατ. ευρώ, χρηματοοικονομικά έξοδα 18 εκατ. ευρώ και 22% πραγματικό φορολογικό συντελεστή. Αναμένει, δε, ότι τα καθαρά κέρδη θα διαμορφωθούν στα 25,3 εκατ. ευρώ, σε μία αύξηση κατά 208% σε ετήσια βάση. Σε όρους α’ εξαμήνου, οι πωλήσεις αναμένονται στα 817 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 2,4%, τα adj. EBITDA στα 112,3 εκατ. ευρώ, επίσης αυξημένα κατά 30,4% και τα καθαρά κέρδη στα 48,9 εκατ. ευρώ έναντι 23,6 εκατ. ευρώ ένα χρόνο πριν.

#Optima_Bank #Cenergy_Holdings #σύσταση_Buy #ΚΑΛΩΔΙΑ #ΣΩΛΗΝΕΣ

Related posts

ΒΙΣ: Ο Μιλτιάδης Αναστασιάδης αναλαμβάνει Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής

admin

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: «Ναι» της ΓΣ στο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών

admin

Στην Intracom το 60% της Wonder Nest Retail για €3 εκατ.

admin

ΧΑ: Πράσινο φως στην εισαγωγή των μετοχών του Ελ. Βενιζέλος

admin

Dotsoft: Στις 15 Μαΐου η ΓΣ για μη διανομή μερίσματος

admin

Χρηματιστήριο: Καταλύτης για τη συνέχιση της ανόδου η Πειραιώς

admin

Nέο Γενικό Συμβούλιο στην Τράπεζα της Ελλάδος- Η σύνθεση

admin

Η Entersoft αποκτά το 62% στη startup SmartCV

admin

ΟΛΘ: Καθαρό μέρισμα 1,37 ευρώ/μετοχή ενέκρινε η ΓΣ

admin