Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μεγάλη αύξηση κερδοφορίας για την Παπαστράτος

Σημαντική αύξηση στα καθαρά κέρδη κατέγραψε η Παπαστράτος το 2023. Ανήλθαν σε 109,8 εκατ. ευρώ έναντι 84,6 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις. Τα καθαρά έσοδα κινήθηκαν επίσης ανοδικά φτάνοντας τα 763,3 εκατ. ευρώ, από 657 εκατ. το 2022.

Το εργοστάσιο της Παπαστράτος είναι ένα από τα τρία κύρια κέντρα αποκλειστικής παραγωγής θερμαινόμενων ράβδων καπνού της Philip Morris International στην Ευρώπη και, χάρη στη λειτουργία του, η εταιρεία έχει ενισχύσει σημαντικά το εξαγωγικό έργο της χώρας, καθώς οι ξένες αγορές απορροφούν τη συντριπτική πλειονότητα της παραγωγής.

Η Εταιρεία έχει εξελιχθεί σε μια καθαρά εξαγωγική δύναμη, καθώς σχεδόν το 60% των παραγόμενων προϊόντων σήμερα εξάγεται σε 20 χώρες. Η μεγαλύτερη αγορά στην οποία εξάγει είναι η Ιαπωνία και ακολουθούν η Ισπανία και η Γερμανία.

Από το 2017 μέχρι σήμερα η Εταιρεία έχει δημιουργήσει μεγάλη αξία για την Ελλάδα, με συνολική επένδυση που ξεπερνά πλέον τα 700 εκατ. ευρώ, εξαγωγική δυναμικότητα που αγγίζει τα 300 εκατ. ευρώ ετησίως και περίπου 400 νέες θέσεις εργασίας.

Στο τέλος του 2023 βρίσκονται σε λειτουργία 6 τροποποιημένες και 6 πλήρως νέες γραμμές παραγωγής θερμαινόμενων ράβδου καπνού, TEREA για τη νέα γενιά προϊόντων θέρμανσης καπνού, ILUMA. Επίσης, λειτουργούν 3 γραμμές παραγωγής φίλτρων και 4 γραμμές ψηφιακής εκτύπωσης.

Related posts

Επίλεκτος: Πού οφείλεται το κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας

admin

ΟΤΕ: Στις 7 Ιουνίου η ΓΣ για διανομή κερδών και την ακύρωση ιδίων μετοχών

admin

Μοτοδυναμική: Αύξηση 32,4% στις πωλήσεις το πρώτο εξάμηνο

admin

Synthetica & JRCS μαζί στα Ποσειδώνια 2024

admin

Διάκριση του Ομίλου Αttica με 6 βραβεία στα Tourism Awards 2024

admin

Π. Πολύδωρος (Mastercard): Υψηλή προτεραιότητα η περαιτέρω αύξηση της αποδοχή καρτών

admin

Avax: Προμήθεια ηλεκτρικών αυτοκινήτων για τα έργα στο Ελληνικό

admin

Foodlink: Κατά 91,24% καλύφθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

admin

Στενή η σύνδεση κριτηρίων ESG και ανταγωνιστικότητας

admin