Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αναβάθμιση της Titan από την S&P

Σε αναβάθμιση του ομίλου Titan στην κλίμακα ΒΒ από ΒΒ με σταθερό outlook προχώρησε η Standard & Poors. 

Οπως εξηγεί ο οίκος, η αναβάθμιση αντικατοπτρίζει την εκτίμηση ότι η αξιοσημείωτη βελτίωση της χρηματοοικονομικής μόχλευσης της Titan Cement τα τελευταία δύο χρόνια και τα μεγέθη του ομίλου πιθανότατα θα ενισχυθούν περαιτέρω το 2024-2025.

Οι ισχυρές πωλήσεις και η βελτίωση του περιθωρίου κέρδους, σε συνδυασμό με υψηλότερες ελεύθερες λειτουργικές ταμειακές ροές, επέτρεψαν στον όμιλο να περιορίσει ουσιαστικά τη χρηματοοικονομική μόχλευση πέρυσι, με το χρέος προσαρμοσμένο από την S&P Global Ratings ως προς το EBITDA να μειώνεται στο 1,4x στο τέλος του έτους από 2,6x το 2022. Την ίδια περίοδο, τα κεφάλαια από λειτουργικές δραστηριότητες (FFO) σε σχέση με το χρέος βελτιώθηκαν στο 57% από 32,3%. Προβλέπουμε ότι η κερδοφορία και οι ταμειακές ροές της εταιρείας θα παραμείνουν ανθεκτικές το 2024-2025.

Αυτό θα μεταφραστεί σε περαιτέρω πρόσθετες βελτιώσεις της πιστωτικής μέτρησης, με προσαρμοσμένο χρέος προς EBITDA 1,0x-1,5x και FFO προς χρέος στο 65%-70% το 2024-2025.

Αναμένουμε ότι αυτά τα ισχυρά λειτουργικά αποτελέσματα θα συνεχιστούν κατά την περίοδο 2024-2025, σημειώνει. Αυτό οφείλεται κυρίως στις σταθερές υψηλές τιμές του τσιμέντου, παράλληλα με τη σταθερή ζήτηση σε βασικές χώρες, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα. Αναμένουμε ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν κατά 4%-5% την περίοδο 2024-2025, με βάση τις προβλέψεις μας για πιο ήπια αλλά και πάλι ανθεκτική ανάπτυξη. 

Related posts

Prodea: Πλάνο επενδύσεων €200 εκατ. σε οικιστικά projects

admin

Νέες business της οικογένειας Παντελιάδη στις ΑΠΕ

admin

Κληρώνει σήμερα για τα τρία ακίνητα- φιλέτα στο Μαρούσι

admin

Oι sans voir στόχοι της Κωτσόβολος για το 2023 

admin

Πρόστιμο €250.000 σε Alpha Bank για παράνομη επιβάρυνση δανειολήπτη, τι απαντά η τράπεζα

admin

Η κίνηση Σκλαβενίτη που ανέβασε τη μέση απόδειξη στο online σούπερ μάρκετ

admin

Το 13ο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας στήριξε η ERGO Ασφαλιστική

admin

ΕΤΑΔ: Δεν υποχρεούμαστε σε προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ

admin

Ευέλικτο ωράριο και επιπλέον άδεια στους υπαλλήλους της ΕΥ Ελλάδος

admin