Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Macy’s: Υποβάθμισε τις προσδοκίες για τις πωλήσεις της – Βουτιά 8% η μετοχή

Σε περικοπή των προβλέψεων για τις ετήσιες πωλήσεις της προχώρησε η Macy’s, με τον αμερικανό λιανοπωλητή να δηλώνει ότι βλέπει επιλεκτικούς αγοραστές με μεγαλύτερη εστίαση στις προσφορές.

Ειδικότερα, η αλυσίδα κολοσσός λιανικών καταστημάτων ενημέρωσε ότι περιμένει τις καθαρές της πωλήσεις στο έτος και κινηθούν στο εύρος των 22,1 δισ. δολαρίων με 22,4 δισ., σημαντικά χαμηλότερα από τα 22,3 δισ. με 22,9 δισ. που προέβλεπε προηγουμένως. Επιπλέον, ο πήχης είναι ακόμα πιο έντονα μειωμένος από το 2023, το οποίο είχε κλείσει για την Macy’s με πωλήσεις ύψους 23,09 δισ.

Στο ίδιο κλίμα, περιμένει τις συγκρίσιμες πωλήσεις της να παρουσιάσουν μία πτώση από 0,5% έως 2%, ενώ πριν προέβλεπε από μείωση 1% έως και αύξηση 1,5%.

Ο διαχειριστής του πολυκαταστημάτων δήλωσε ότι το νέο εύρος του outlook “της παρέχει ευελιξία για να αντιμετωπίσει τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητας στην καταναλωτική αγορά”.

Μετά τις ανακοινώσεις της Macy’s η μετοχή της διαπραγματεύεται με ισχυρές απώλειες που ξεπερνούν το 8% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street.

Για το δεύτερο τρίμηνο η εταιρεία ανακοίνωσε μικτά μεγέθη, με κερδοφορία που ξεπέρασε κατά πολύ τις εκτιμήσεις της αγοράς, αλλά με τζίρο χαμηλότερο από ό,τι περίμεναν οι αναλυτές.

Συγκεκριμένα, η Macy’s ολοκλήρωσε το τρίμηνο με κέρδη 53 σεντς ανά μετοχή έναντι μέσης εκτιμήσεις για 30 σεντς, με τα έσοδά της στα 4,94 δισ. δολάρια έναντι πρόβλεψης για 5,12 δισ. 

Related posts

Ο δήμαρχος της πρωτεύουσας της Ρωσίας θέλει ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας

admin

Δέσμευση ΝΑΤΟ για πρόσθετη σημαντική στρατιωτική και οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία

admin

Κίνα: Τέσσερις τράπεζες μειώνουν τα επιτόκια ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων

admin

Στο Κάιρο ο Μπλίνκεν – Νέα επίσκεψη στο Ισραήλ αύριο

admin

Ryanair: Προς νέο ρεκόρ αριθμού επιβατών τον Αύγουστο, μετά τα 18,7 εκατ. τον Ιούλιο

admin

ΗΠΑ – Ισραήλ – Γάζα: “Απολύτως απαραίτητη” είναι η προστασία των αμάχων για τον Αμερικανό υπουργό των Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν

admin

SoftBank: Απροσδόκητες ζημιές $3,3 δισ. στο α’ τρίμηνο παρά τα κέρδη του Vision Fund

admin

Περιοδεία Μπλίνκεν σε Ισραήλ και Δυτική Όχθη – “Στάση” και στην Ελλάδα

admin

Ό. Σολτς: Είμαστε και θα παραμείνουμε ικανοί να υπερασπιστούμε κάθε τετραγωνικό της Συμμαχίας μας

admin