Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητικές πηγές κατά Κασσελάκη: «Χονδροειδή ψέματα» τα λεγόμενά του για την πολιτική προστασία

Απάντηση στα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την πολιτική προστασία και την απορροφητικότητα του Ταμείου Ανάκαμψης δίνουν κυβερνητικές πηγές, υπογραμμίζοντας πως «για όλες τις αστήρικτες αιτιάσεις και τα χονδροειδή ψέματα του κ. Κασσελάκη έχουμε απαντήσει με αναλυτικά στοιχεία και συγκεκριμένες πράξεις».

Κατά τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, «κάθε χρόνο εστιάζουμε τις προσπάθειές μας για να βελτιώνουμε το σύστημα πολιτικής προστασίας και πρέπει να κάνουμε πολλά ακόμα ώστε να αντιμετωπίσουμε τις ολοένα και πιο δύσκολες προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής».

Προσθέτουν πως «για αυτό άλλωστε έχουμε αυξήσει όσο ποτέ άλλοτε τον αριθμό των πυροσβεστών και των εναέριων μέσων πυρόσβεσης ενώ η προσπάθειά μας συνεχίζεται βάσει ολοκληρωμένων πολιτικών για ένα σύγχρονο σύστημα πολιτικής προστασίας».

Τέλος, οι κυβερνητικές πηγές τονίζουν πως «ένα είναι σίγουρο, το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι έναν περιφερόμενο influencer που φτάνει στο σημείο να στοχοποιεί επιστήμονες, δημοσιογράφους και στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος λασπολογώντας τους ότι «τα παίρνουν» επειδή δεν του αρέσουν αυτά που αναφέρουν. Σε αυτό τον κατήφορο χυδαιότητας θα τον αφήσουμε μόνο του».

Κασσελάκης: Η κυβέρνηση του 1% ό,τι δεν δίνει για πυρασφάλεια το δίνει για προπαγάνδα

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης σε βίντεο που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε πως «για την πολιτική προστασία και την κλιματική κρίση, από το Ταμείο Ανάκαμψης έχουν διατεθεί στην Ελλάδα πάνω από 550 εκατ. ευρώ».

Συνέχισε λέγοντας «πόσα έχουν απορροφηθεί; Το 1%. Έχουμε την κυβέρνηση του 1%! 1% αποτελεσματικότητα», ενώ προσθέτει ότι «σε πέντε χρόνια έχουν καεί οι περισσότερες εκτάσεις στην ιστορία της χώρας. Όμως ό,τι δεν έδωσε η κυβέρνηση για πυρασφάλεια, το έδωσε για προπαγάνδα».

Καταληκτικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ διερωτήθηκε για το «ποια από τις δικαιολογίες του βίντεο προσβάλλει περισσότερο την αξιοπρέπειά μας;».

Σημειώνεται ότι μεταξύ άλλων στο βίντεο που παρέθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης, παρουσιάζεται ρεπορτάζ του in για τους λόγους τους οποίους παρότι το Ταμείο Ανάκαμψης διαθέτει πάνω από 556 εκατ. ευρώ για την πολιτική προστασία και την κλιματική κρίση, έχουν απορροφηθεί μόλις 5,34 εκατ. ευρώ από την κυβέρνηση.

Related posts

Δεκάδες παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά – Μπήκαν 80 φορές

admin

ΑΠΘ: Η Βιβλιοθήκη θα προχωρήσει λέει η Κεραμέως

admin

«Πρώτο βήμα» για την επιστολική ψήφο χωρίς συναίνεση

admin

Ο «άγνωστος» υποψήφιος των Σοσιαλιστών

admin

Ανοιχτή διαφωνία Ζαχαριάδη με Κασσελάκη

admin

Τελευταίο σινιάλο στην ομάδα Αχτσιόγλου

admin

Ο Κασσελάκης κουρεύτηκε και έγινε «φίνο φανταράκι» με βίντεο στο TikTok

admin

Τσίπρας: Η Αριστερά πρέπει να αναστοχαστεί – Δημιουργούνται συνθήκες ενίσχυσης ενός αντιπολιτικού ρεύματος

admin

Πυρά Κασσελάκη κατά φον ντερ Λάιεν και Μητσοτάκη

admin