Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ην. Βασίλειο δηλώνει ότι η Ουκρανία μπορεί να χρησιμοποιήσει βρετανικά όπλα στη Ρωσία, εκτός των Storm Shadow

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν άδεια να χρησιμοποιήσουν βρετανικά όπλα επί ρωσικού εδάφους για την άμυνά τους, αλλά όχι και τους μεγάλου βεληνεκούς πυραύλους Storm Shadow.

Συγκριμένα, εκπρόσωπος του βρετανικού ΥΠΑΜ ανέφερε ότι το Κίεβο έχει “σαφές δικαίωμα αυτοάμυνας ενάντια στις παράνομες επιθέσεις της Ρωσίας (… ) κάτι που δεν αποκλείει επιχειρήσεις εντός της Ρωσίας”.

Όπως πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, “είχαμε καταστήσει σαφές κατά τη διαδικασία της δωρεάς ότι ο εξοπλισμός πρέπει να χρησιμοποιείται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο”.

Όπως εξηγεί ο Guardian, η δήλωση σημαίνει ότι θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν στο πεδίο της μάχης βρετανικά αντιαρματικά, πυροβολικό και τεθωρακισμένα οχήματα, αλλά όχι οι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς Storm Shadow οι οποίοι παραμείνουν εκτός ορίων για χρήση πέρα ​​από τα σύνορα της Ουκρανίας.

Η Ντάουνινγκ Στριτ είχε διευκρινίσει παλαιότερα ότι οι πύραυλοι αυτοί θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μόνο επί συγκρούσεων εντός των συνόρων της Ουκρανίας.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας της περασμένης κυβέρνησης των Συντηρητικών, Σερ Μπεν Γουάλας, είχε  αναφέρει ότι όλα τα όπλα που παρέχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο μπορούν να χρησιμοποιηθούν και εντός της Ρωσίας εκτός των πυραύλων Storm Shadow.

Related posts

Λέξεις που σημάδεψαν τον δεύτερο χρόνο του πολέμου στην Ουκρανία

admin

Microsoft: Ξεκίνησαν οι ρωσικές εκστρατείες επιρροής των αμερικανικών εκλογών

admin

Έκρηξη κοντά στο κέντρο της Μόσχας – Για κατάρριψη ουκρανικού drone μιλά ο δήμαρχος

admin

Αζερμπαϊτζάν-Ναγκόρνο Καραμπάχ: Το Μπακού αναζητεί αυτουργούς “εγκλημάτων πολέμου” μεταξύ των αρμένιων προσφύγων

admin

Κόσοβο: Στρατηγικός στόχος η ένταξη στο ΝΑΤΟ

admin

Έκρηξη ηφαιστείου στις Φιλιππίνες – Σε συναγερμό οι αρχές

admin

Ρωσία: Για εσχάτη προδοσία κατηγορείται Γερμανορώσος δικηγόρος

admin

Ευρωζώνη: Επιβεβαιώθηκε η “καθίζηση” των εργοστασίων τον Ιούλιο

admin

Επιστολή Μ. Σχοινά για φυλάκιση Φ. Μπελέρη: “Η ΕΕ δεν μπορεί να μείνει αδιάφορη – Θα υπάρξουν επιπτώσεις για την Αλβανία”

admin