Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τα γεύματα σε μαθητές, φοιτητές και πρόσφυγες εκτόξευσαν την Αμάλθεια

Η Αμάλθεια (Αφοί Κομπατσιάρη), από τους βασικούς παίκτες του κλάδο των υπηρεσιών εστίασης και δη του βιομηχανικού catering, που ιδρύθηκε το 1969, ανακοίνωσε σημαντική αύξηση των εσόδων και των κερδών της για το 2023.

Η ανάπτυξη αυτή τροφοδοτήθηκε από τη σίτιση 100.000 ανθρώπων ημερησίως -σ.σ. τα 30.000 γεύματα είναι σχολικά-, μέσω της εκμετάλλευσης φοιτητικών εστιατορίων, κυλικείων, τη σίτιση ασθενών, μαθητών και μεταναστών. Αυτό σε συνδυασμό με την αύξηση, τον Σεπτέμβριο του 2022, του ημερήσιου σιτηρεσίου για τους φοιτητές και τη νέα αύξηση το 2023 των τιμών και στα υπόλοιπα έργα σίτισης, έφερε πρόσθετο τζίρο και κατακόρυφη αύξηση της κερδοφορίας της.

Τα έσοδά της αυξήθηκαν 29,13% στα 55,57 εκατ. ευρώ, ενώ καταγράφει υπερτριπλασιασμό EBITDA στα 6,357 εκατ. ευρώ και εκρηκτική άνοδο στα καθαρά της κέρδη που ξεπέρασαν τα 3,217 εκατ. ευρώ, από  μόλις 20.038 ευρώ το 2022. 

Ανοδική τάση η οποία συνεχίζεται και τη φετινή χρονιά. Το πρώτο τετράμηνο του έτους οι πωλήσεις ξεπέρασαν τα 20,9 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 14% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2023. Αυτή η θετική τάση αναμένεται να συνεχιστεί, με τα προβλεπόμενα ετήσια έσοδα να φτάνουν τα 56,7 εκατ. ευρώ για το 2024, από 55,5 εκατ. ευρώ το 2023. Σημειώνεται ότι μέχρι το τέλος Απριλίου, η εταιρεία είχε επιτύχει το 37% του εκτιμώμενου ετήσιου κύκλου εργασιών της.

Με τη διοίκηση της εταιρείας να παραμένει αισιόδοξη και να εστιάζει στην επέκταση της πελατειακής βάσης και του μεριδίου αγοράς της, σε συνδυασμό με την αναπροσαρμογή των τιμών, η οποία αναμένεται να ενισχύσει την κερδοφορία.

Αν και το καθαρό κεφάλαιο κίνησης της εταιρείας ήταν αρνητικό στο τέλος του 2023, εξακολουθεί να διατηρεί πρόσβαση σε πιστωτικά όρια από τις ελληνικές τράπεζες, αναφέρεται στις οικονομικές της καταστάσεις. Επιπλέον, η θέση της στα ίδια κεφάλαια έχει βελτιωθεί.

Μέσω της υλοποίησης μέτρων μείωσης του κόστους και παρακολούθησης των δαπανών, η εταιρεία φιλοδοξεί να ενισχύσει τη ρευστότητα και το κεφάλαιο κίνησης. Παράλληλα σχεδιάζει να επεκταθεί περαιτέρω στη βιομηχανική εστίαση, στην εξασφάλιση συμβάσεων με τις Ένοπλες Δυνάμεις και στην ενίσχυση των νοσοκομειακών της υπηρεσιών εστίασης.

Related posts

ΕΚΠΑ και Τράπεζα Πειραιώς δημιουργούν «6+1 Podcasts για το ’21»

admin

Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου στη ΔΕΗ

admin

OPPO: Νέος παίκτης στην ελληνική αγορά smartphone

admin

Η Green Cola πάει… Σαουδική Αραβία, deal με Al Rabie Saudi Foods

admin

Στη έκθεση άμυνας DEFEA συμμετέχει η Naval Group

admin

Apivita: Πρόβλεψη για come back το 2023 σε Ελλάδα και εξωτερικό

admin

Ο Δημήτριος Βαλαχής νέος Διευθύνων Σύμβουλος στην Φουρλής

admin

Αποεπενδύει από την Atlas Tapes η Diorama Investments

admin

Olympia Odos App: Τι προσφέρει η νέα εφαρμογή της Ολυμπίας Οδού

admin