Image default
ΚΟΣΜΟΣ

ΟΗΕ: Καταδίκη της εισβολής ανταρτών Χούθι σε γραφεία του ΟΗΕ στην Υεμένη

Ο Ύπατος Αρμοστής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Φόλκερ Τουρκ, καταδίκασε σήμερα έντονα την εισβολή στην εκπροσώπηση του Γραφείου του στη Σαναά από αντάρτες Χούθι.

Σε δήλωσή του, ο κ. Toυρκ αναφέρει ότι η είσοδος σε γραφείο του ΟΗΕ χωρίς άδεια και η κατάσχεση εγγράφων και περιουσιακών στοιχείων με τη βία είναι εντελώς ασυμβίβαστη με τα προνόμια και τις ασυλίες των Ηνωμένων Εθνών. Σημειώνεται ότι αυτά είναι έγγραφα μεγάλης σπουδαιότητας καθώς αφορούν το έργο του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι τα στοιχεία για το έργο που επιτελείται από το Γραφείο του ΟΗΕ για την Ύπατη Αρμοστεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στην Υεμένη.

Ο κ. Τουρκ κάλεσε το κίνημα Ανσάρ Αλλάχ (ευρύτερα γνωστό ως Χούθι, από το επώνυμο των ηγετών του) να εγκαταλείψει τις εγκαταστάσεις και να επιστρέψει αμέσως όλα τα περιουσιακά στοιχεία και τα κατασχεθέντα έγγραφα.

Επίσης επανέλαβε την έκκλησή του για την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση όλων των συνεργατών και υπαλλήλων του ΟΗΕ που κρατούνται στην Υεμένη.

“Υπενθυμίζουμε ότι στον απόηχο της κράτησης μελών του προσωπικού του ΟΗΕ τον Ιούνιο και λόγω της κατάστασης ασφαλείας, ο επικεφαλής των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποφάσισε να αναστείλει προσωρινά τις επιχειρήσεις του Γραφείου στη Σαναά και σε άλλες περιοχές υπό τον έλεγχο του κινήματος Ανσάρ Αλλάχ. Το Γραφείο συνεχίζει να λειτουργεί σε άλλες περιοχές της Υεμένης” ανέφερε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα, Φαρχάν Χακ κατά τη διάρκεια της Ενημέρωσης Τύπου.

- - – ΜΠΕ

Related posts

Σλοβακία: Η παραπληροφόρηση κατακλύζει τη χώρα ενόψει των εκλογών του Σαββάτου

admin

Ζελένσκι: Η Ευρώπη χρειάζεται κοινή παραγωγή όπλων

admin

Στο Ισραήλ τη Δευτέρα ο Μασκ – Βλέπει Νετανιάχου και Χέρτζογκ για το αντιεβραϊκό μίσος στην X

admin

Η Ρωσία δεν εγκαταλείπει τα σχέδια για αύξηση της παραγωγής LNG λόγω των κυρώσεων των ΗΠΑ

admin

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Βρετανία εκτιμά πως η Ρωσία στρατολογεί περίπου 30.000 άνδρες κάθε μήνα

admin

Κένυα: Έξι νεκροί σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις κατά της αύξησης των φόρων

admin

Το Βέλγιο θα παραδώσει F-16 στην Ουκρανία από το 2025

admin

Μεσανατολικό: Το Ισραήλ δεσμεύθηκε να “πολεμήσει μέχρι τη νίκη” μετά την απελευθέρωση δύο ομήρων από τη Χαμάς

admin

Boeing: Μάρτυρες προειδοποιούν για σοβαρά προβλήματα ασφαλείας στα αεροσκάφη

admin