Image default
EUROBANK

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Τα 2 ευρώ της Eurobank, το -1 δισ. ευρώ στην Jumbo και η επιβράβευση στην Premia

Ξανά στα 2 ευρώ: Στην περιοχή των 2 ευρώ έχει εκ νέου επιστρέψει η μετοχή της Eurobank, η οποία επιδεικνύει αξιοσημείωτη αντίδραση, μετά τις μεγάλες απώλειες της Δευτέρας. Κάπως έτσι, η κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης βρίσκεται ξανά σε τροχιά σύγκλισης με το όριο των 7,3 δισ. ευρώ, δίνοντας μια απόδοση σχεδόν 25% μέσα στο 2024.

1 δισ. σε 3 μήνες: Νέα χαμηλά 15 μηνών «γράφει» η μετοχή της Jumbo, η οποία έχει αισίως υποχωρήσει κάτω των 22 ευρώ, μετρώντας απώλειες της τάξης του 8,9% μέσα στις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις. Μάλιστα, σε σχέση με τα ιστορικά υψηλά των 30 ευρώ στις αρχές Μαΐου, η εισηγμένη έχει απολέσει μια συνολική αξία άνω του 1 δισ. ευρώ.

Υψηλά 2,5 μηνών: Ικανοποίηση προκαλεί στους επενδυτές η είδηση συμμετοχής της σουηδικής Nordic Leisure Travel στο μετοχικό κεφάλαιο της Premia, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο του Ελληνο-σουηδού Ηλία Γεωργιάδη, λίγες ημέρες μετά και το deal για τα δύο ξενοδοχεία σε Ρόδο και Κρήτη. Η μετοχή της εισηγμένης αντέδρασε στη χθεσινή συνεδρίαση με κέρδη σχεδόν 4%, ανακτώντας το 1,2 ευρώ (υψηλά 2,5 μηνών) και υπερβαίνοντας σε κεφαλαιοποίηση τα 105 εκατ. ευρώ.

6,4% οι ίδιες μετοχές: Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι αγορές ιδίων μετοχών από τη ΔΕΗ, η οποία έχει πλέον συγκεντρώσει ένα ποσοστό κοντά στο 6,5%. Από τις 5 έως τις 7 Αυγούστου, συγκεκριμένα, η διοίκηση απέκτησε 333.451 ίδιες μετοχές, με μέση σταθμισμένη τιμή κτήσης από 10,34 έως 11,11 ευρώ. Έτσι, η εισηγμένη κατέχει συνολικά 24.508.630 μετοχές εκδόσεώς της, οι οποίες αντιστοιχούν στο 6,4159% του μετοχικού κεφαλαίου.

Χρηματιστήριο – ΔΕΗ: Με κέρδη σχεδόν 7,5% μετά το sell off

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής) 

Related posts

Eurobank: Among the world’s top banks for its ESG practices

ad

Κ. Βασιλείου: Κεντρικός ο ρόλος της Eurobank στην υλοποίηση του Ελληνικού

admin

Eurobank: Σύμβαση χρηματοδότησης 50,3 εκατ. ευρώ με την Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων Α.Ε. με τη συμμετοχή του ΤΑΑ

ad

H Eurobank πήρε έγκριση ΕΚΤ για 342 εκατ. ευρώ μέρισμα

ad

Eurobank: Απέκτησε επιπλέον ποσοστό 3,2% στην Ελληνική Τράπεζα

ad

Αναστασάτος – Eurobank: Δεν ανατρέπει τη δυναμική της ελληνικής οικονομίας η Ουκρανία

admin

Η Eurobank «Καλύτερη Τράπεζα Private Banking» σε Ελλάδα και Κύπρο

admin

Κλείνει μέτωπα η Eurobank

admin

Φωκίων Καραβίας: Μέρισμα μόνον μετρητά για τη χρήση του 2023 – Πάνω από 9 σεντς

ad